A czy płyn przy włączonym silniku przy 90 stopniach nie bulgocze chociaz troszeczke ? Plyn przy 90 st czy na zimnym silniku powinien byc taki sam .
A czy płyn przy włączonym silniku przy 90 stopniach nie bulgocze chociaz troszeczke ? Plyn przy 90 st czy na zimnym silniku powinien byc taki sam .
Ja już sprawdziłem i przy rozgrzanym silniku też w zbiorniczku nie dzieje się nic szczególnego - widać, że płyn się przelewa ale nie bulgocze ani się nie pieni.
Może jakiś inny osprzęt pracujący na tym samym pasku generuje zbyt duże obciążenie po rozgrzaniu silnika?
a jakie masz objawy wspomagania ?
Rano pierwsza jazda jest wszystko git. Po paru kilometrach wyraźnie ciężej kręci się kierownicą, słychać charakterystyczne gumowanie przy małych prędkościach i na postoju. W zbiorniczku nic się nie dzieje, produkcja zbiornika to 2006 rok, auto z 2008.
Na niskich obrotach płyn nie dostaje się do pompy wspomagania dlatego trzeszczy. Po dodaniu gazy na obroty conajmnijej 1500 nie słychać. Wymień zbiorniczek na poliftowy. ja wymieniłem na zbiorniczek z 2014 roku i cisza.
Ok. Dzisiaj zamówię - a co zz płynem ? Przepłukać cały układ czy tylko wyssać to co jest w zbiorniczku ?
kiedy płyn był wymieniany ? Jakiego koloru płyn jest ?
Kiedy był wymieniany to nie wiem - auto mam od roku.
Kolor pewnie był czerwony, obecnie wpada w brąz.
Od razu zapytam w jaki sposób można wymienić płyn w całym układzie ?
To lepiej wymień płyn. Ja myślalem, że wymienie płyn to będzie cisza ze wpsomaganiem ale niestety nie. Kupiłem zbiorniczek a płyn mechanik wyssał ze starego zbiorniczka ,załozył nowy , płyn załał i tyle. Jak wymieniałmi płyn to przepłukał cały układ.