Strona 1 z 5 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 46

Temat: Zakup Alfy w Deft autka

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    159

Domyślnie Zakup Alfy w Deft autka

Czy ktoś kupował w ostatnim czasie samochód w komisie jak w temacie? Chciałbym sie dowiedzieć co nieco na temat transakcji u nich, jak to wygląda, fachowości itd.
    Będę wdzięczny za odezwanie się.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar sothis
    Mieszka w
    Pawłowice/Jastrzębie Zdr
    Auto
    była 156 1,9 JTD, teraz 159 2.0 JTDm 170KM '09r

Domyślnie

Co prawda auto u nich kupiłem w 2012 ale proponuje Ci dokładnie sprawdzić auto bo to komis i kropka! Moje auto niby serwisowane do momentu kupna ale historii serwisowej nie można się doszukać więc tak jakby jej nie było. Sprwdzaj, sprawdzaj i jeszcze raz sprawdzaj. Igły to tylko w salonie. Pozdrawiam

Użytkownik Maniak resoraków Avatar łuk4sz
    Auto
    159 2.0 JTDm (2021 -) 159 1.9 JTDm 8V 2010 berlina (2014-2018)

Domyślnie

W Naszych bellach, najnowszy post czarnej 159 sw, samochód jest od Tomka_KRK.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

Komis jak komis sprawdzasz wszystko. Większość aut to poleasingowe wiec trochę nalatane ale jakaś historia napraw przeważnie jest. Plus jest taki że jak by co to cię odbiorą z dworca i odstawią. Jeśli się zdecydujesz a auto ma jakieś niedomagania to możesz u nich naprawić i wrócić już sprawnym autem do domu. Miałem wymieniane kilka gratów które niestety w ciągu roku znowu wymagały wymiany i z reklamacją nie było problemu. W porównaniu z SA to niebo a ziemia
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kędzierzyn/Wrocław
    Auto
    159 2.0JTDM

Domyślnie

Byłem u nich na początku marca oglądać dwa modele. Jeden z nich to prawdopodobnie też o którym pisze łuk4sz.
    Fachowości nie można im odmówić, wiedzą o czym mówią, odpowiadają na pytania, nie kręcą zbytnio jak to handlarze mają w zwyczaju
    Jak każde auto używane trzeba dokładnie sprawdzić - koniec.
    Co mnie zdziwiło to to, że na jazdę próbną usiadłem na miejscu pasażera...
    No i na stronie są często samochody,których w kraju nie ma. Na pytanie czemu nie dodają takiej informacji do aukcji otrzymałem odpowiedź - "bo klienci dzwonią przed przyjazdem i pytają czy auto jest dostępne" Jak najbardziej prawidłowo ale gdyby na stronie znalazła się informacja typu - "Samochód będzie w kraju od ..... " to zaoszczędziliby klientom i sobie czasu na telefonie Takie moje zdanie

Jak masz coś na oku, jedź sprawdź. A może wrócisz stamtąd własnym?

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał sothis Zobacz post
    Co prawda auto u nich kupiłem w 2012 ale proponuje Ci dokładnie sprawdzić auto bo to komis i kropka! Moje auto niby serwisowane do momentu kupna ale historii serwisowej nie można się doszukać więc tak jakby jej nie było.
    Tu akurat temat był prosty - poprosiłeś nas o taką dokumentację praktycznie 2 lata po nabyciu auta, a dokładne zestawienia czynności wykonywanych przy danym aucie mieliśmy w wersji elektronicznej (od firmy sprzedającej auta). I pomimo usilnych prób dokopania się do tych wydruków (bo w międzyczasie 2x zostały zmienione komputery do obsługi sprzedaży) - nie udało się ich odnaleźć. Niestety migracja systemu oraz zawartości programów pocztowych nie zawsze kończy się przerzuceniem 100% danych z dysku.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar sothis
    Mieszka w
    Pawłowice/Jastrzębie Zdr
    Auto
    była 156 1,9 JTD, teraz 159 2.0 JTDm 170KM '09r

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Tu akurat temat był prosty - poprosiłeś nas o taką dokumentację praktycznie 2 lata po nabyciu auta, a dokładne zestawienia czynności wykonywanych przy danym aucie mieliśmy w wersji elektronicznej (od firmy sprzedającej auta). I pomimo usilnych prób dokopania się do tych wydruków (bo w międzyczasie 2x zostały zmienione komputery do obsługi sprzedaży) - nie udało się ich odnaleźć. Niestety migracja systemu oraz zawartości programów pocztowych nie zawsze kończy się przerzuceniem 100% danych z dysku.
    Nic to nie zmienia- historii nie ma i tyle. Twierdziłeś, że auto było serwisowane w ASO więc byłem przekonany, że dostęp do tego będzie. Kolejne przygody z autem mogą wskazywać, że auto we Włoszech serwisował jakiś "Heniek" bo chyba zgodzisz się, że ASO nie klei klejglutem odmy? ASO nie wbija przegubu na wieloklin metodą siła x ramię co praktycznie uniemożliwia wymianę piasty? ASO chyba nie wymienia rozrządu na częściach "No name"? Auta które oferujesz mogą być niespodziankami i każdy kupujący powinien się z tym liczyć a przed kupnem dobrze prześwietlić i to tylko chciałem przekazać. Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał sothis Zobacz post
    Twierdziłeś, że auto było serwisowane w ASO więc byłem przekonany, że dostęp do tego będzie. Kolejne przygody z autem mogą wskazywać, że auto we Włoszech serwisował jakiś "Heniek" bo chyba zgodzisz się, że ASO nie klei klejglutem odmy?
    Owszem klei, sam miałem nalaną gumę na łączeniu, kupiłem cała nowa rurę i po sprawie. Z drugiej strony we Włoszech też w ASO są mechanicy i mecharzy, którzy najpierw korzystają ze sjesty, a później im sie nie chce. Kupując auto z drugiej ręki trzeba się liczyć z jakimiś niedoskonałościami.

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    AR159 SW

Domyślnie

Ja przy kupnie dostalem zdjecia autka i książki jeszcze z wloch , widac bylo wymiane aku 5k km wczesniej , pozniej dostalem zdjecia z polski i nie zwrocilem uwagi ze aku jest podmieniony na jakis polski trup ktory przy najblizszej zimie padl. Nie ciagnolem tematu ze sprzedawca ale zgrzyt pozostal i tak jak kolega pisal warto wszystko dokladnie sprawdzic . Pozatym autko bez zgrzytow 25k zrobione , jakies drobne usterki w tym czasie .

ps. nie robilem afery bo jednak dostalem zdjecia juz z polski po podmianie i widzialem co odbieralem , aa wiadomo morda ucieszona z nowej zabawki i nie zwrocilem uwagi .
    Ostatnio edytowane przez case ; 07-05-2015 o 17:04

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał case Zobacz post
    Ja przy kupnie dostalem zdjecia autka i książki jeszcze z wloch , widac bylo wymiane aku 5k km wczesniej , pozniej dostalem zdjecia z polski i nie zwrocilem uwagi ze aku jest podmieniony na jakis polski trup ktory przy najblizszej zimie padl. Nie ciagnolem tematu ze sprzedawca ale zgrzyt pozostal i tak jak kolega pisal warto wszystko dokladnie sprawdzic . Pozatym autko bez zgrzytow 25k zrobione , jakies drobne usterki w tym czasie .

ps. nie robilem afery bo jednak dostalem zdjecia juz z polski po podmianie i widzialem co odbieralem , aa wiadomo morda ucieszona z nowej zabawki i nie zwrocilem uwagi .
    A opony dostałeś nowe ?