Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 65

Temat: Przyciemnienie szyb

Użytkownik Romeo Avatar lukas_po
    Mieszka w
    Nowy Sącz - okolice
    Auto
    AR 159 SW 1.9 JTDm 150KM '07 Carbonio Black

Domyślnie

loco145 piszesz, że oklejałeś już kilka samochodów i z tego co wiem to największy problem to nie demontaż szyb ale wypukłość tylnej szyby. Jak sobie z tym radziłeś, samo grzanie folii wystarcza??

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

z tylna szyba jest dość duży problem dlatego zawsze do tylnej szyby kupowałem folie termokurczliwa, jest troche grubsza i kolor utrzymuje się dłużej niż w przypadku normalnej folii. Jak jest termo to już inna bajka bo najpierw na zewnatrz ja sobie wyścielasz układasz i grzejesz (przynajmniej to mój sposób ) i ona się dopasowuje bardzo fajnie Boczne można kleić normalną bo wypukłości brak lub są bardzo minimalne ale na tylna musi być termo bo nawet jeśli grzejesz zwykłą to zanim ona zmięknie to poprostu skurczy się jak pomarańcza i tak już zostanie koszt na alledrogo foli takiej już fajnej bo tam odcienie różne są to od 45 zl za black calssic jeśli się nie myle

Użytkownik Rowerzysta Avatar seba_css
    Mieszka w
    w drodze
    Auto
    Giulia Veloce Q4 MY20

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    no własnie przód mam obcykany ale pójdzie delikatna czarna folia (najwyżej dowód poleci) tylne to też nie problem bo rozbieralem już drzwi (też problem z podnośnikiem) ale chodzi mi wlaśnie o tylną i tu są schody :/ najlepiej byłoby ja wyciągnąc obkleić i włożyć ale to za dużo zabawy a już przyciemniałem tak o na aucie tylko te poduszki tam :/ jak się zabrać za rozebranie tego ?? i jak półke wyciągnąć??

a tak przy okazji kolego seba_css jaki masz kolor ?? chodzi mi o kod i nazwe
    Źle doczytałem, myślałem że chodzi Ci o boczne tylne szyby...
    Kolor auta? Szyby mam nie ruszane.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Oszz kurcze nie dopisalem chodzilo mi o kolor auta oczywiscie bo widze ze masz cos podobnego do mojego chyba

Użytkownik Alfa i Omega Avatar jedrek1980
    Mieszka w
    Piotrków Trybunalski
    Auto
    Alfa Romeo 159 Bella

Domyślnie

Koledzy ma ktoś może kogoś znajomego który zajmuje się przyciemnianiem szyb w okolicach Piotkowa Trybunalskiego
    BYŁ LEON by COMPSPORT
    JEST ALFA 159 SW by TUNE-UP

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie Przyciemnianie szyb

Witam

Przymierzam się do przyciemniania szyb w mojej 159. Może nie do końca pasuje mi to wizualnie akurat w tym modelu, ale bardzo często zostawiam jakąś torbę na tylnej kanapie i przez przyciemnione szyby aż tak nie rzuca się to na parkingu . Zastanawiam się tylko nad stopniem przyciemnienia tyłu, próbowałem poszukać jakiś zdjęć na googlach ale średnio mi to wyszło. Czy ktoś przyciemniał szyby i ma jakieś poglądowe zdjęcia jak to wygląda? Chyba według przepisów mogę je przyciemnić nawet 100%? Interesuje mnie czarny sedan, z góry dzięki na pomoc .

Pozdrawiam

Użytkownik Rowerzysta Avatar krzychu0073
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150km. 2006r.

Domyślnie

Dzięki, ale chyba na 100% przyciemnienia się nie zdecyduję, bo auto będzie wyglądać jak karawan . Jakby ktoś miał przykładowe zdjęcia po takim zabiegu to byłbym bardzo wdzięczny .

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Czarne auto z szybami oklejonymi czarną folią zawsze będzie wyglądać jak karawan Jeśli masz jasne alufelgi (o ile zdjęcie z profilu jest Twoje), może lepszym pomysłem będzie szara/srebrna folia?
    Zerknij jak u mnie wyglądają szyby oklejone czarną folią -20%, link do ogłoszenia w podpisie.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maupa
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    AR Brera 3.2JTS SKY (rekin)

Domyślnie

u mnie tak to wygląda Jest czarno ale dobrze to wygląda bo kolorek inny
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_2433.jpg
Wyświetleń:	497
Rozmiar:	83.0 KB
ID:	166260  

Użytkownik Maniak resoraków Avatar danianek
    Mieszka w
    Brzesko/Kraków/Andernach
    Auto
    Alfa Romeo 159 8v 2007r

Domyślnie

Ja ostatnio przyciemniłem swoją 159 sedan srebny, stopien przyciemnienia to 35 byla to druga folia z najciemniejszych do wyboru z palety 1 byla czarna calkowicie ja mam tą 2, tylnia szyba zawsze bedzie jasniejsza poniewaz jest w alfach w sedanie jasna tapicerka za szybą i przez przednią szybe pada swiatło na tylnią wiec sa takie 2 warianty dotyczace tylnej szyby, a bocznie tylnie wydaja sie praktycznie czarne poniewaz mam czarna skore a folie mam tą samo co na tylnej, ogolnie jestem zadowolony moze jest gorzej z cofaniem wnocy lecz to nie przeszkadza przynajmniej mi ale za to w słoneczne dni jest fajnie autko sciemnione wsrodku, jezeli trzeba to wstawie fotki przed i po zabiegiem, tyle ze przy srebnym kolorze zawsze ciemne szyby będą ładne wyglądać