Dobra Panowie jakiś konkretniejszy namiary na literki bo klikam na linka i mi znowu ten sam post otwiera. ..
Dobra Panowie jakiś konkretniejszy namiary na literki bo klikam na linka i mi znowu ten sam post otwiera. ..
Alfę skonstruowali ....OBCY.... i wszystko jasne
Thx łuk4sz
Alfę skonstruowali ....OBCY.... i wszystko jasne
Dzień dobry . chciałbym zapytać o trwałość naklejek na zaciskach . Czy nie odpadają pod wpływem temperatury oraz jak zachowują się podczas mycia . Jaka jest ich żywotność ?
Na forum z tego co się orientuję nikt się nie przyznał, że mu naklejka odleciała podczas mycia czy się stopiła podczas intensywnego hamowania. Jeśli chcesz mieć pewność, kup szablony i psiknij sprejem. 10 minut roboty więcej przy każdym zacisku.
Właśnie tak chciałem zrobić , psiknąłem czarnym sprejem do zacisków po wyschnięciu nakleiłem naklejki Alfa Romeo a następnie pomalowałem zaciski żółtym lakierem dwuskładnikowym Foliatec do zacisków .Już po chwili zauważyłem że czarny lakier wchodzi w reakcję z żółtym . Zmuszony byłem do usunięcia farby z części zacisku na której jest napis i dokończyłem malowanie zacisku na żółto. W chwili obecnej mam żółte zaciski pomalowane farbą FOLIATEC i chcę nakleić naklejki bo obawiam się malowania szablonem aby powtórnie nie zważyć farby . A może ktoś z was orientuje się jakiej użyć farby aby nie odwalić kolejnego babola .
Ja narazie zrobilem z 200-300km i nic sie nie dzieje z naklejkami. Raczej do czerwonosci zaciskow nie rozgrzeje a tez watpie by jakiekolwiek hamowanie mogło doprowadzic do topienia sie naklejek bo przeciez na tloczku i prowadnicach zacisku są elementy gumowe ktore tez nie sa narażone na bezposrednią temperaturę tarczy hamulcowej.
Najprościej byłoby pomalować napis czarnym Foliatec'iem ale znowu wydawać ponad 100 zł za puszkę na psiknięcie dwóch napisów to przesada. Znowu szukać i kupować puszki po 20 zł i szukać która farba nie wchodzi w reakcje z żółtą farbą - też zabawa. Na Twoim miejscu kupiłbym naklejki.
Dzięki za pomoc przyklejam nakleki