Z tego co piszecie rozrzut jest duży. U mnie ciśnienia sprzedażowego brak, ot po prostu zaczynam rozważać opcje. Jak przyjdzie co do czego to sprawdzimy rynek bojem: wszak nie ma auta idealnego, które by już przeżyło te kilka lat w warunkach drogowych.
PS. Swoją ścieżką jak pomyślę, że będę musiał szukać auta w tym naszym bangladeszu handlarzowym to już mnie ciarki przechodzą.
PS. 2 Murgal: jak dokonasz transakcji mogę Cię prosić o info na priv o szczegółach? Z góry podziękował.
Panowie co myślicie o JTS "od alfaholika", znalazłem takie dwa obydwa powyżej 150k km przebiegu bez wymiany rozrządu, jak się na to zapatrywać? Lakier, owszem zadbany w obu przypadkach ale co z nagarem i łańcuchem?
A czy wymiana rozrządu w JTS jest jakimś wyznacznikiem?
Na pewno zwiększa ryzyko wystąpienia usterki, ale przecież rozrząd wymieniony bez wariatorów również nie jest pewny. Zwłaszcza że ceny zamienników stały się bardziej przystępne.
Na pewno umów się na jazdę próbną. Zimny start silnika i kilkanaście kilometrów przejażdżki, wliczając trochę bardzo dynamicznej jazdy na rozgrzanym silniku. Jeśli check nie wyskoczy, znaczy że na chwilę obecną jest OK.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
pieta to kiedy jakis zakup bedzie?
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
Co mam powiedzieć. Rynek jts trudny, jak auto wypadnie pozytywnie na wizji lokalnej to na hasło sprawdzenie w ASO auto nagle się sprzedaje (mimo że ogłoszenie wisi dalej) albo przestają odbierać ode mnie telefony. A przecież nie będę prosił człowieka żeby mi chciał auto sprzedać po wcześniejszej weryfikacji stanu technicznego w serwisieOgólnie słyszałem kiedyś hasło na forum o kupnie ar 166 na otomoto, że nie ma żadnej doinwestowanej, bo do każdej trzeba dołożyć. W przypadku jts widzę dziwną analogię
A że ogólnie jestem wybredny i nie mam ciśnienia więc jest jak jest Jak mam wydać 20k na auto i dołożyć kolejne 10k żeby stan techniczny mnie zadowalał to wolę zbić cenę zakupu skoro i tak mam dołożyć
![]()
Plus a może minus taki że po wizjach lokalnych spodobała mi się skóra w 159 (mimo ze wcześniej byłem zwolennikiem weluru czy innego alfatexu) co jeszcze bardziej ogranicza wybór. Golasów w biadalajnie już nawet mi się nie chce treningowo oglądać![]()
Errata,
Poza tym sporo sprzedających czyta forum, czy też nawet się udziela na forum, ale jak przychodzi do sprzedaży to nagle incognito mode on![]()
Po prostu rozwalają mnie ludzie z takim podejściem... chcesz kupić auto za 20 tyś. co stanowi 1/5 ceny nowego albo i mniej... i chcesz żeby było jak nowe z salonu oraz żeby nie wymagało żadnych napraw (tylko jeździć i lać paliwo)... piszesz że skoro trzeba coś zainwestować po zakupie to trzeba mocno zbić cenę... to co ty chcesz za darmo czy półdarmo ten samochód dostać??? A może sprzedający miał by Ci jeszcze dopłacić za to, że zechcesz jego auto...??? Ludzie bądźmy poważni... rozmawiamy o autach ok. 10 letnich (i tak jak pisałem wyżej za cenę 1/5 wartości nowego), to że jest do sprzedania za 20 tyś., a nie za 120 tyś. jak nowy nie bierze się z sufitu, auto ma już swój przebieg, w jakimś stopniu jest wyeksploatowane i nakładów finansowych większych lub mniejszych będzie wymagało... a że ceny np. wahaczy, sprzęgła z dwumasą (diesle), czy kpl. rozrządu (w JTS / TBi) albo turbo sprężarki, są jakie są... więc generuje to niekiedy spore koszty po zakupie... i właśnie dlatego (powtórzę to jak zacinająca się płyta) kosztuje ono 1/5 wartości nowego...
P.S.
dodam że nie mam auta na sprzedaż i sam jeżdżę takim 9 letnim... żeby nie zostać posądzonym o to, iż jestem jakimś sfrustrowanym sprzedającym, czy snobem który uważa, że jak chcesz auto idealne to idź do salonu i kup nowe...
A ja tam sam się powoli rozglądam za JTS-em i podzielam zdanie Piety. Nic na szybko.
Artek123, trochę racji masz, ale moim zdaniem tylko trochę. W tej chwili zakup JTS-a w dobrym stanie (mam na myśli głównie niedorżnięty silnik) jest nieporównywanie trudniejszy niż JTDm. Biorąc pod uwagę chociażby ilość tych aut na rynku. Jest trochę JTS-ów, ale w większości to "bieda edyszyn". JTDm do wyboru, do koloru, stąd cena niższa i wyposażenie w tej cenie lepsze...
Pieta patrz na to:
http://allegro.pl/alfa-romeo-159-jts-i5370038499.html
Ciekawe czy to forumowa. Trochę spraw do ogarnięcia po ewentualnym zakupie. No i auto prawdopodobnie z Danii...
Czasem ciekawsze egzemplarze też się trafiają:
http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...tml#a44c5cd783
Ostatnio edytowane przez magil ; 22-05-2015 o 11:23
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10