Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [GT] Xenony, problem z automatyczną regulacją.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar bajtek5
    Mieszka w
    Szczecin / Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.0

Domyślnie [GT] Xenony, problem z automatyczną regulacją.

Od momentu zakupu mam problem z ustawieniem w samochodzie świateł, po załączeniu zapłony, następnie włączenia świateł 'mijania' widzę jak lewa lampa unosi się lekko ku górze i wyrównuje, zaś prawa stoi w miejscu i świeci gdzieś w drogę, jakiś metr przed autem. Niestety w nocy jest to problematyczne, mam wrażenie, że światła są bardzo słabe, nie wspominając o tym, że jeżdżę prawie na jednym. Macie jakieś propozycje jak dostać się do silniczka i ewentualnie zająć się lampą? Planowałem oddać je do Marka lub Proxima z forum na polerkę, odbłyśniki, ewentualną naprawę i dorobienie ringów do całości.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Jest sporo roboty przy tym ale nie jest to ciężka robota. Jest czasochłonna, ja czyściłem u siebie lampy. Musisz zrzucić zderzak (przynajmniej ja tak robiłem), śruby przy atrapie to pikuś, pod autem też.
    Później odkręcasz nadkola od zderzaka, i teraz jest gimnastyka są po 2 śruby na stronę przy błotniku. Dostajesz się do nich odchylając nadkole. Jest z kartonu tak że nie połamiesz. Dobrze jest skręcić sobie koła w przeciwnym kierunku do odkręcanej strony. UWAGA! nie zapomnij wziąć jakiegoś baniaka jak będziesz spryskiwacze do lamp odpinał i zlej to wszystko weź 5L kanister! Potem to tylko tylko wiązka do lampy i śruby od lamp. Mówisz że jeden świeci w dół, też tak miałem okazało się że "kulka" od mocowania siłownika z odbłyśnikiem wypadła. Dorzucam parę fotek, mnie niestety do jednej lampy wilgoć wlazła i zezarła obudowę od siłownika

Na czerwono to co u mnie wypadło, albo ktoś to u***lił

P.S. Xenon w alfie faktycznie słabo świeci
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20150320_161246.jpg
Wyświetleń:	66
Rozmiar:	108.9 KB
ID:	167421   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20150320_162543.jpg
Wyświetleń:	64
Rozmiar:	96.6 KB
ID:	167422   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20150320_182939.jpg
Wyświetleń:	72
Rozmiar:	133.5 KB
ID:	167423  
    Ostatnio edytowane przez mlody354 ; 22-05-2015 o 19:59

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar bajtek5
    Mieszka w
    Szczecin / Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 156 3.0

Domyślnie

Olbrzymie podziękowania, w Niedzielę będę grzebał od rana

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Nie ma za co. Jakbyś miał problem jak coś rozmontować to młotek 15kg wydaje się rozsądnym wyjściem . A tak poważanie to pisz albo możesz nawet zadzwonić 530900524. Temat przerobiłem od deski do deski a lamp nikt nie ruszał od kupna i też było z nimi trochę jaj.
    1. Wprasowane dystanse (te takie z gwintem xD) w plastik zapiekły się ze śrubą i przy mocniejszej próbie odkręcenia się obrobiły.
    2. Skorodowane śruby na sterowniku nie chciały puścić (przeprosiłem się z dremelem, łeb na prostokąt i klucz do "rur")
    3. Jak będziesz miał problem żeby wsadzić kulkę (a zakładam że spadała). To skręć odbłyśnik na max w "dół", nie zapomnij zaznaczyć czymś sobie 0 i liczyć pełne obroty co by potem ustawić jak było.