Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Temat: Głuche stukanie - duży problem

Użytkownik Znawca Avatar sedici
    Mieszka w
    OPL & (ANsbach) DE
    Auto
    Bravo1,6Mj , Astra J

Domyślnie

Cytat Napisał Ducrider Zobacz post
    Cześć dołączam się do tematu mam zamiar wynienic na lato kompletna zawieche ,jaka polecacie firmie ja myślałem o (febibilstein)a jeszcze jedno mam wibracje przy przyspieszaniu jednym slowem trzesie cala buda najgorzej na 3 biegu i w granicach 40- 60 kmh puzniej jest spokoj ,po wizycie w aso madrzy mechanicy powiedzieli ze to na 99 % zewnetrzne przeguby czy ktos morze to potwierdzic, mial ktos z was podobny przypadek z gory dzieki
    TRW, a jeśli chcesz tanie to Fast , OCAP
    this is my truth tell me yours
    "Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
    http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard

PSlowik
    Gość

Domyślnie

panowie wymienione sa poduszki amorow a nadal puka (((
    lewy wahacz wzdluzny ma lekki luz czy to powodowac moze gluche pukanie??
    niby bardziej slyszalne jest z prawej stronie
    ja juz nie wiem wszystko mam nowe (

Użytkownik Ogier Avatar pablop
    Mieszka w
    Mieroszów
    Auto
    159 Sportwagon 1,9JTDm 2006r

Domyślnie

Spróbuj jeszcze z gumami stabilizatora, u mnie waliły z przodu, niby nie było luzu, a stukało. Jeśli nie przestanie pozostają wahacze wzdłużne - koszt nie jest aż tak wielki. Teraz mam stuki też z tyłu, ale dopiero w sobotę planuję wymianę wahaczy, tulei zwrotnicy, łączników stabilizatora i gum- wszystko od razu bo zaczęły się luzy i stuki, a przy 120 km/h zaczynam "pływać" po drodze. Jak przestanie stukać dam znać.

PSlowik
    Gość

Domyślnie

pod gumz stabiliyatora podloyonz jest pasek
    wiec chyba pozostaja tylko wahacze wzdluzne a jak to nie pomoze??

Użytkownik Ogier Avatar dobry
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    AR 147 1,6TS(EL147ME), Chrysler 300c 5,7HEMI

Domyślnie

Cześć dołączam się do tematu mam zamiar wynienic na lato kompletna zawieche ,jaka polecacie firmie ja myślałem o (febibilstein)a jeszcze jedno mam wibracje przy przyspieszaniu jednym slowem trzesie cala buda najgorzej na 3 biegu i w granicach 40- 60 kmh puzniej jest spokoj ,po wizycie w aso madrzy mechanicy powiedzieli ze to na 99 % zewnetrzne przeguby czy ktos morze to potwierdzic, mial ktos z was podobny przypadek z gory dzieki
    raczej ja dla mnie to wewnętrzne bo zewnętrzne to klekoczą przy skręcie i dodanu gazu a na prostej to wewnętrzne i to moge potwierdzić zresztą jako serwisant choć ręki nie dam uciąć przynajmniej jak nie słysze
    WWW.TMIN.PL - ELEKTROMECHANIKA, KLIMATYZACJA, WULKANIZACJA(WYM.OPON), ALARMY , AKCESORIA ORAZ CZEŚCI TEL. 501-545-779
    AUTA: jest 147 1,6TS, CHRYSLER 300C
    była 145 1,4TS, 156 2,4jtd, 159 SW Ti 2,4 jtdm Q4, 156 2,5 V6

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

witam!!!
    sprawdzałeś wyważenie kół??
    czy jak są te wibracje to kierownica też drży??
    może któraś z poduszek silnika jest na wykończeniu??

moja druga ulubienica...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Ducrider
    Mieszka w
    Brema
    Auto
    159 1.9 16V ;156 2.4 20V sold,159 Tbi,GT QV 170 HP

Domyślnie

Witam z gory dzieki za odpowiedzi a wiec ,kierownica nie drży kola sa wywarzone bynajmniej 1x w roku ,mając auto na podnośniku bylem przy tym jak majster germanski sprawdzal luzy i stwierdzil ze prawy zewnetrzny po nim ja glupa strzelilem i troche poruszalem hm hm na moj glupi chlopski rozum to arz takiego luzu nie ma nie wiem jaki miesci sie w normie .Moge dodac ze czytalem na zagranicznych forach ze te modele alf facelifitng mialy z tym problemy odnosnie przegobow Luigi wsadzil jakies od pandy do 175 HP,jak bede robil zawieche to dla spokoju wymienie dwa zewnetrzne i koniec chce zeby moja bella jezdzija normalnie a nie zeby nia trzesla jak galareta w koncu to ma byc premium klasa czy nie .

---------- Post dodany o godzinie 11:11 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 11:01 ----------

Cytat Napisał dobry Zobacz post
    raczej ja dla mnie to wewnętrzne bo zewnętrzne to klekoczą przy skręcie i dodanu gazu a na prostej to wewnętrzne i to moge potwierdzić zresztą jako serwisant choć ręki nie dam uciąć przynajmniej jak nie słysze
    Dzieki, właśnie ze nic nie słychać żadnych stuków a rok temu wymieniałem osłonę na przegubie wewnętrznym tam jest tylko taki krzyżak patent chyba przedwojenny,luzu tam nie wykrylem chyba ze to trzeba calosc wymienic razem z tym kielichem co w skrzyni siedzi, druga sprawa tego krzyza nie dostaniesz pojedynczo tylko z pol oska, gdzies czytalem ze to jest skrzynia od GM i ze w Oplu maja same krzyze i wez badz madry

PSlowik
    Gość

Domyślnie

panowie w przodzie dzis zrobilem gumy na stabilizatorze sa nowe wahacze gora dol nowe drazki nowe koncowki a w przodzie nadal cos bardzo mocno puka przy jechaniu po dziurach nawet jak na garba najezdzam tez jest stuk
    jest to bardzo uciazliwe ale niestety nie wiem juz co moge wymienic (((

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Witajcie,pozwoliłem sobie podłączyć pod wątek
    U mnie też zaczęło coś stukać z tyłu z prawej strony.Jest to głuche stukanie tak jakby coś było luźne,klapa nie domknięta,pokrywa koła zapasowego luźna lub coś w bagażniku podskakiwało.Próbowałem diagnozować słuchowo,wszystko ruszałem i nic nie znalazłem.Przy dużym pofałdowaniu nawierzchni stukanie wzmaga częstotliwość,na równym jest spokój.Co to może być ? Stukanie pojawiło się nagle,myślałem,że jest to zapasówka niedokręcona bo ostatnio złapałem kapcia ale ona jest sztywna i chyba nie ma prawa stukać.
    Dzięki za porady.
    Pozdrawiam

Użytkownik Ogier Avatar xander83
    Mieszka w
    Szamotuły
    Auto
    AR 156 SW 1,9JTD 110KM 2002 ALFA ROMEO 147 JTD 2001

Domyślnie

Witam ja również mam problem z przednim zawieszeniem. Mam podobnie objawy co większość z Was. Praktycznie wszystko z przedniego zawieszenia mam wymienione na nowe oprócz amortyzatorów i gum pod stabilizator (poduszki górne amortyaztorów wykluczam że pukają - choć kto wie, sprawdze jeszcze). W najbliższych dniach postaram się wymienić gumy pod stabilizator u zaufanego mechanika który od razu sprawdzi co morze być inną przyczyną pukania jeśli to nie będą te gumy i napisze jaką wydał diagnozę. Pozdrawiam wszystkich.