Strona 23 z 114 PierwszyPierwszy ... 13141516171819202122232425262728293031323373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1134

Temat: Ciekawe aukcje części do Gtv

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quarter
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv 3.0 V6 24V '97, Audi TT 1.8TQ 225 '99, Subaru Outback SBD 2.0 '14

Domyślnie

Mam w domu jęk, żeby jedną Gtv zamienić na Audi TT. Więc jeśli ktoś szuka Gtv 3.0 z 1997, w której praktycznie wymieniono połowę gratów na nowe to zapraszam

Srebrna Gtv 3.0 z1997r. W środku czerwone skóry MOMO. Kupiona w lutym w Łodzi (pierwotnie był Szwajcar), przeszła dość totalny remont w Pablogarage. Na wszystko są faktury, zresztą Pablo zaświadczy o całości działań.

Z grubszych rzeczy:

- remont silnika (nowe pierścienie, szlif głowicy). Dotarty łagodnie. Tłoki i panewki były w świetnym stanie, więc nie zostały wymienione. Zachowuje się świetnie, ubytków oleju po 2,000 km nie stwierdzono.
    - nowe sprzęgło
    - nowy alternator
    - nowy akumulator
    - całe tylne zawieszenie Powerflex (poliuretan) - nowe
    - nowe klocki, przetoczone tarcze
    - nowy rozrząd z pompą wody i paskiem alternatora
    - nowy termostat
    - nowa pompa paliwa
    - nowe opony (Pirelli P Zero Nero 225/45/17)
    - konsola środkowa - czarny flok
    - naprawa klimatyzacji (działa )

Przebieg przy kupnie ok 198,000, aktualnie ma jakieś 202,000. Praktycznie 3/4 czasu stała u Pablo w warsztacie. Odbieram ją od Pablo na dniach -jak tylko upora się z piszczeniem klocków i jakąś wiązką elektryczną.

Drobiazgów nawet nie chcę pamiętać - razem z kosztem zakupu auta myślę, że przekroczyłem już 20k. Ale - zdaniem Pablo - praktycznie już nie ma się co w niej zepsuć . Oddam za 18k, będzie w sam raz na TT. W cenie pełny bak paliwa Wszystko robione na nowych częściach.

Czarna Gtv zostaje Zawsze zgadzałem się z Fordem - możliwy jest każdy kolor auta pod warunkiem, że jest to kolor czarny

Ostatnio edytowane przez Quarter ; 09-07-2015 o 09:31 Powód: literówki

Użytkownik Embrion
    Auto
    toyota corolla

Domyślnie

Moje poszukiwania stanęły na tej : http://www.autoscout24.pl/Details.as...000&asrc=st|fs

Napisałem do właściciela i odpisał mi tak:
    Hello,
    I try in english.
    -The car is in Austria, 9500 Villach.
    -Yes, I am the owner of the car,I am privat person, not Car-shop.
    -I imported this car from Germany, 2 years ago, from Ludwigsburg (near Stuttgart).
    -The car is not in Austria registered, it has original registered german documents.
    -Yes, I have all car documents, german documents.
    -Yes, you can travel on wheels, but you have to bring yourself a temporary license-plate with also temporary insurance. Than in Poland you will ask for the final Poland documents.
    - No, the car has only the tires and wheels you see on picture.
    - Yes, everything elektriks is working perfektly.
    - I drive in this 2 years only 500 km, only a few time on Sunday. I only control the motor oil, never change it.
    - No, I send you pictures from seats.
    - What you see is my license-plate, only for dekoration.
    - No, suspensions was not repaired, they work perfektly.
    - I controlled the car at my machine-shop. All was ok.
    - At next 20000/30000 km, perhaps you have to change timing gear(in german "Zahnriemen").
    - Not deep scratches, only on left door a small bubble. No damages on paint.
    - Yes, the elektrik sunroof is perfectly working.
    - I think that I would change the wheels, is not urgently, it depends what you like.

I think to Villach in Austria are also about 700 km (I don't know your town). Do you know somebody near Villach, who can see the car for you?
    I don't know how you think to transport the car, but if you like transport on truck, I have a address. Really I think it is cheaper if you order the transfer from Poland. You can, of course, also drive, if you like.
    I bought the car because I am a Alfa Romeo fan, but I have no time for this car. I'm working very hard and so is the car everytime in my box.
    I send you a second mail whit pictures.
    I hope I help you.
    Bye bye Roberto

Co sądzicie? O co jeszcze zapytać? o jakie zdjęcia go poprosić?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150705_184729.jpg
Wyświetleń:	218
Rozmiar:	83.4 KB
ID:	172369   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150617_172214.jpg
Wyświetleń:	216
Rozmiar:	130.4 KB
ID:	172370   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150705_185011.jpg
Wyświetleń:	207
Rozmiar:	103.5 KB
ID:	172371   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150705_190145.jpg
Wyświetleń:	206
Rozmiar:	100.1 KB
ID:	172372   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150705_185515.jpg
Wyświetleń:	209
Rozmiar:	78.8 KB
ID:	172373  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150706_183256.jpg
Wyświetleń:	209
Rozmiar:	73.8 KB
ID:	172374   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150705_185705.jpg
Wyświetleń:	211
Rozmiar:	69.3 KB
ID:	172375   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20150705_185609-1.jpg
Wyświetleń:	205
Rozmiar:	62.5 KB
ID:	172376  

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mattman
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    E0 ROSSO

Domyślnie

Kierownica nie jest taka jak powinna.

Użytkownik Embrion
    Auto
    toyota corolla

Domyślnie

Racja. A to przedliftowa kierownica czy w ogóle z innego modelu? Czy to znaczy, że ta sztuka odpada? coś musiało się jej przydarzyć skoro zmienił kierownice. Zapytam o co chodzi...

Użytkownik Znawca Avatar supa_adam
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Gtv Sport Limited Edition 2002, 156 SW 2.4 JTDm, GT 3.2

Domyślnie

Trochę przeróbek tam jest... Niech nagra filmik z pracującym silnikiem.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał ppaszkiewicz Zobacz post
    Racja. A to przedliftowa kierownica czy w ogóle z innego modelu? Czy to znaczy, że ta sztuka odpada? coś musiało się jej przydarzyć skoro zmienił kierownice. Zapytam o co chodzi...
    To nic nie znaczy, jak i masa innych niczemu nie służacych modyfikacji, jak jakieś naklejki z logiem Alfy na dese czy Q4 na klapie.

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Naklejki i loga faktycznie nic nie znaczą, kierownica może również nic nie znaczyć, ale może była zmieniana, bo poprzednia wystrzeliła przy dzwonie?

Cytat Napisał ppaszkiewicz Zobacz post
    Kierownica, jeśli się nie mylę jest przedlift.

Użytkownik Embrion
    Auto
    toyota corolla

Domyślnie

Do wtorku ma mi przysłać filmik z silnikiem więc wkleję wam do osłuchania

- - - Updated - - -

http://www.mobile.de/pl/Samochod/Alfa-Romeo-GTV-3.0-V6-24V/vhc:car,pgn:6,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:900,mdl :19,prx:5001/pg:vipcar/211027520.html#

http://www.mobile.de/pl/Samochod/Alfa-Romeo-GTV-3.0-V6-24V-L/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:900,mdl :19,prx:5001,ccn:2601,ccx:5000/pg:vipcar/208780553.html#

Jeszcze takie dwie opcje. Ta pierwsza wydaje się być własnością niemieckiego alfaholika -jeszcze nic mi nie odpisał

Druga niby 10 lat w garażu i wyrejestrowana bo właściciel umarł. Jeśli przebieg prawdziwy to jak nowy samochód. W kwietniu tego roku była wystawiona za 5900euro, w czerwcu była już za 4900euro a teraz jak widać. Czy jeśli samochód stoi nie jeżdżony przez lata to dobrze czy źle dla niego? Nie jestem przekonany do koloru lakieru i skór w środku. - jeszcze nie pisałem do tego gościa. Zapytam czy samochód pali i czy wyśle więcej zdjęć.

Użytkownik Świeżak Avatar .Michał.
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo Gtv '02r. 2.0 TS

Domyślnie

Ta pierwsza jest straszna, nie wiem jaki alfaholik mógłby zrobić coś takiego swojemu autku Poza tym to przedlift, nie wiem czy Ciebie interesuje. Druga wygląda super (chociaż jestem nieobiektywny bo z zewnątrz kropka w kropkę jak moja) aczkolwiek długie stanie dobrze nie wróży. Ja sam kupowałem swoją Gtv 2.0 TS po mniej więcej półrocznym staniu w garażu i przy oglądaniu i przejażdżkach normalnie wszystko super.

Po kilku tygodniach/miesiącach kiedy zacząłem auto codziennie użytkować zaczęły puszczać uszczelki wałków balansujących, skrzyni, wału, padł wariator itp itd. Tak tylko zalecam ostrożność po własnych doświadczeniach

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Michale, pierwsza na pewno ma nieoryginalne kratki we wszystkich grillach, ale poza tym błotniki (nie wiem jak nazwać tą część, bo to ani boczek, ani błotnik) i przedni zderzak wyglądają jak oryginalne części z limitowanej edycji Cup, więc myślę, że wielu alfaholików zrobiłoby swojemu autu coś takiego.

Osobiście zainteresowałbym się tą drugą. Jeśli to prawdziwa historia ze zgonem itd. to raczej dobra wróżba (jakkolwiek to brzmi, przepraszam), wygląda naprawdę dobrze. To że auto długo stoi to faktycznie z całą pewnością nie jest plus, trzeba by się jej dobrze przyjrzeć.

Użytkownik Embrion
    Auto
    toyota corolla

Domyślnie

Odpuszczam tą czarną z Austrii, ilość beznadziejnych modyfikacji, brak wymian części eksploatacyjnych, zagadkowa kierownica i 1000km w jedną stronę sprawia, że mam złe przeczucia.

Dzisiaj napisałem do właściciela tej błękitnej po angielsku i moim łamanym niemieckim, zobaczymy co ciekawego powie.

Michał wysłałbyś mi zdjęcia swojej na p.paszkiewicz@o2.pl w normalnym oświetleniu? ta z ogłoszenia miała sesję w garażu...

- - - Updated - - -

Nie wiem czy było na forum

http://www.pistonheads.com/classifieds/parts-and-plates/parts-and-accessories/seats-and-straps/alfa-156-momo-top-gear-seats-pro-built-the-best-must-see/3866237