witam!!!też jestem na etapie kupna opon do swojej belli,ja poszukuję 215/45/17.
a moze komuś spodoba się coś takiego???opony PIRELLI w rozmiarze 225/40/18 wygląda to niesamowicie!!!![]()
witam!!!też jestem na etapie kupna opon do swojej belli,ja poszukuję 215/45/17.
a moze komuś spodoba się coś takiego???opony PIRELLI w rozmiarze 225/40/18 wygląda to niesamowicie!!!![]()
Ostatnio edytowane przez andro34 ; 25-04-2010 o 22:44
moja druga ulubienica...
Każda opona się ściera. Uniroyal Rainsport ma dość miękką mieszankę i wcale nie ściera się szybciej, niż opony twardsze, za to poprawia komfort jazdy. Do swojej Gtv wybrałem model Rainsport 2, czekam na felgi, żeby przerzucić koła na letnie. Wtedy będę mógł opowiedziec o wrażeniach z jazdy.
A co to za koarkołomny pomysł, żeby łączyć różne bieżniki opon? Żeby zaburzyć trakcję?
Ja dwa sezony przejeździłem na RainSport 1 i teraz zakładam je na trzeci sezon. Zużycie? Trudno mi określić, ale niezbyt duże, bieżnik mam naprawdę wysoki. Nie palę gumy co skrzyżowanie i co również bardzo ważne, mam zawieszenie w nienagannym stanie. Na torze też nigdy nie byłyDobrze się na nich jeździ i wyglądają fajnie
Przy rozsądnej eksploatacji trzy sezony wytrzymają bez kłopotu.
Tu trakcja będzie zaburzona podwójnie - rożne bieżniki i różne szerokości...
Podobna klasa produktu, niestety :/ Testy w prasie motoryzacyjnej były wobec nich bezlitosne. Ładnych kilka lat jeszcze minie, zanim doczekamy się dobrych chińskich opon. A opinie na forach oponiarskich traktuje już od dawna z przymrużeniem oka, hehehe
Pozdr!
Piciu
Ostatnio edytowane przez Piciu ; 02-04-2009 o 13:37
no to teraz już nie wiem co mam kupićbylem w sklepie i pytałem o Toyo t1r to odradzano mi, jak tak dalej pójdzie to się wQrze i kupie GY F1
a co z T1S ? nie odpowiadaja Ci
Kup cztery takie same i już.
Chińczyków nie polecam. Swoją Gtv kupiłem na Wanli S-1099 205/50 ZR 16 z indeksem prędkości W. Takie "semi-slicki". Podobnego huku jeszcze nie słyszałem, bałem się jechać ponad 120km/h. Mogę oddać komplet do "spalenia gumy" lub wygłupów na torze. Bo do codziennej jazdy nie nadają się.
Żeby nie dublować postów, tu znajdziecie informacje o ostatnich testach opon letnich 205/55/16 (mój post jest na dole strony 2):
http://www.forum.alfaholicy.org/foru...letnich-2.html
Pozdr!
Piciu