Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Alfa i Omega Avatar szejk
    Mieszka w
    Zachodniopomorskie/Lubuskie
    Auto
    Alfa 159 2.4 210km Q4/159 2.0 JTDM TI

Domyślnie

Pieta, porad pokroju pushqa nawet nie słuchaj. Różnie się w życiu układa, może ma jakiś powód dlaczego tak szybko sprzedaje.

KAŻDE auto, czy to alfaholika z długim stażem, czy zwykłego handlarza, trzeba tak samo przetrzepać. Wtedy wiesz, co kupujesz. Nie skreślać tylko dlatego, że auto jest 6 miesięcy w Polsce.

Użytkownik Rowerzysta Avatar szymonjot
    Mieszka w
    Warszawa/Opole
    Auto
    159 TBI Ti

Domyślnie

Cytat Napisał pushq Zobacz post
    "Witam, mam na sprzedaż Alfę Romeo 159 z benzynowym silnikiem 1.9 JTS o mocy 160KM. Samochód sprowadzony z Niemiec 02.2015, od tamtej pory został wymieniony olej z kompletem filtrów, dwa elektrozawory zmiennych faz rozrządu oraz przednia szyba."

Od razu wiadomo o co chodzi Ściągnięty trup w lutym, do sierpnia go robiłem, bo był rozbity aż po przednią szybę, i teraz sprzedaję, że niby wszystko z nim w porządku. O szybie piszę coby ludzie myśleli, że jestem szczery do bólu
    Jestem prawie pewny, że kolega sprzedający stał ze mną w linii na biciu rekordu w Gliwicach. Mówił wtedy, że przywiózł auto z Niemiec dwa miesiące wcześniej, i że miało bardzo miało przebiegu (Wtedy mówił coś ponad 60 tys. km). Auto nie było bite. Myślę, że warto zobaczyć ten samochód.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar szerman
    Mieszka w
    Kaniów
    Auto
    Jest: 159 1.9 JTS, była AR 156 1.9 JTD

Domyślnie

Też interesowałem się tym samochodem. Z informacji od sprzedającego auto miało malowany lewy błotnik oraz maskę. Pytanie czy również wtedy wymieniana była szyba.
    Ostatnio edytowane przez szerman ; 24-08-2015 o 16:34

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Szczytno
    Auto
    Mazda 323F BJ 2.0 DITD

Domyślnie

Tak czytam, obserwuje szukam to wynika że 159 to towar chodliwy ale i też potencjalnie niebezpieczny bo więcej ludzi nimi handluje niż sprzedaje bo chce zmienić na coś innego.

Użytkownik Romeo Avatar wojtekf
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    159 2.2 JTS (była)

Domyślnie

Cytat Napisał szejk Zobacz post
    Pieta, porad pokroju pushqa nawet nie słuchaj. Różnie się w życiu układa, może ma jakiś powód dlaczego tak szybko sprzedaje.

KAŻDE auto, czy to alfaholika z długim stażem, czy zwykłego handlarza, trzeba tak samo przetrzepać. Wtedy wiesz, co kupujesz. Nie skreślać tylko dlatego, że auto jest 6 miesięcy w Polsce.
    I znowu będzie Twardowski wzdychał, że JTS Pieta, ile aut już u niego trzepałeś?

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Krzykawka / Olkusz
    Auto
    AR 159

Domyślnie

http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y8N0X.html
    Niech ktoś mnie utwierdzi w przekonaniu że jest uszkodzony próg na wysokości słupka od kierowcy i wgniecenie nad klamką od tylniego pasażera?

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Uszkodzony próg lewy i drzwi lewe oraz prawy tylny błotnik i para drzwi prawych. Być może też przedni zderzak. To widać. Ciekawe czego nie widać?
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 25-08-2015 o 09:02

Użytkownik Embrion
    Auto
    planuję kupić

Domyślnie

Witam,
    czy może ktoś (bardziej doświadczony i obyty z Alfą) utwierdzić mnie w przekonaniu że to okazja lub bubel, a może standard choć tu nie wydaje mi się na podstawie tego ogłoszenia, bo nie chciałbym jechać dokładniej sprawdzać jeżeli już w ogłoszeniu widać że coś jest nie tak
    http://otomoto.pl/oferta/alfa-romeo-...-ID6y9QMJ.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Uszkodzony próg lewy i drzwi lewe oraz prawy tylny błotnik i para drzwi prawych. Być może też przedni zderzak. To widać. Ciekawe czego nie widać?
    No właśnie ogłoszenie ciekawe ze względu na te uszkodzenia - dosyć specyficzne. Cena chyba też trochę niska jak na TI, prawda?

Cytat Napisał lewyino Zobacz post
    Witam,
    czy może ktoś (bardziej doświadczony i obyty z Alfą) utwierdzić mnie w przekonaniu że to okazja lub bubel, a może standard choć tu nie wydaje mi się na podstawie tego ogłoszenia, bo nie chciałbym jechać dokładniej sprawdzać jeżeli już w ogłoszeniu widać że coś jest nie tak
    Wydaje mi się, że uszczerbiony jest róg maski z lewej strony. Trzeba by przebadać przy oględzinach, czy to kwestia uderzenia maską przy otwieraniu czy oszczędzania przy naprawie po kolizji.

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    159 2,4 210

Domyślnie

Cytat Napisał lewyino Zobacz post
    Witam,
    Jakoś bardziej obyty i doświadczony z alfami nie jetsem... ale ta cena jest chyba zbyt niska... Ja od takiej kwoty rozpocząłem dyskusję o cenie przy zakupie alfy z 2008 roku... Lepiej dokładnie sprawdzić auto.