Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał wawraf Zobacz post
    Jeszcze nie dawno część tutaj obecnych płakała, że AR zdechnie albo kupi ją VW. Dzisiaj jest jasne, że tak nie będzie i że AR będzie produkować mniej i bardziej ciekawe pojazdy - też źle. Rzygać się chce od tych lamentów. Jak na razie AR pokazała dopiero JEDEN model z nowej gamy, a nie zapominajmy o fantastycznej 4C, która nie jest przeciętnym autem i która często jest określana jako baby Ferrari. Więc na pewno powstaną ciekawe modele, które będą wyróżniać się osiągami i wyglądem.
    luzuj zwieracze chłopie
    Ten JEDEN model z nowej gamy już wskazuje, w jaką strone idziemy. Nie liczy się marka, styl, wzornictwo, oryginalne pomysły, na których też można zarabiać. Bo można. Marka ma potencjał i legende. Jednak liczy się nie zysk ale WYŁACZNIE ZYSK I JEGO MAKSYMALIZACJA. O to nam chodzi. Zestawienia stylistyczne Julii z beemą, tutaj też przytaczane, są dla marki Alfa Romeo kompromitujące.
    Będziesz miał suva, pokracznego jak większość suvów. I jakieś zapowiadane modele, które mogą się ukazać ale mogą też się nie ukazać.
    Marchionne celowo pokazał wersję silnikowo topową i powiązał skojrzenia z Ferrari własnie dlatego, że wie, iż to jedyny wyróżnik tego modelu. Co z tego, że 99 procent produkcji będzie miało zupełnie inne silniki i osiagi.
    Tylny napęd, czyli gonimy znów beemę. Stylistycznie i napędowo. No cholernie oryginalny pomysł.
    Subaru robi nadal boxery i żyje, sprzedaje auta. Alfa nie mogła? Mogła, podobnie jak mogła pomysleć o bryle nadwozia równie zaskakujaco swieżej i pięknej, jaki to było w przypadku 156 kiedyś, potem 159. Ale nie, bo to byłoby ryzyko, że nie zarobi X tylko X minus powiedzmy 30 procent.

Alfa zawsze wyróżniała się tymi cechami, jakich w Julii nie ma za grosz. I nie pisze tutaj o awaryjności, uprzedzając ewentualne tanie żarty.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    Jednak liczy się nie zysk ale WYŁACZNIE ZYSK
    Aha.

Tylny napęd, czyli gonimy znów beemę.
    Następny co to historię marki od modelu 156 rozpatruje. Bo przecież o AR z tylnym napędem to nie słyszał.
    Jak coś ma tylny napęd to musi być beema.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Czyli zaczęli wspólnie, ale szybko drogi się rozeszły i 159 nie ma płyty podłogowej wspólnej z żadnym Oplem.

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Czyli zaczęli wspólnie, ale szybko drogi się rozeszły i 159 nie ma płyty podłogowej wspólnej z żadnym Oplem.
    No to sorry bo mi się coś poyebało ,że z Vectrą .

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Londyn
    Auto
    .

Domyślnie

Może i nie ma, ale ja 2 razy podchodziłm do kupna 159. Najpierw oglądałem rok temu ~30k - oglądałem pare egzemplarzy, koniec końców kupiłem MiTo.
    Miesiące temu miałem do wydania 40k - więc starczało na młode egzemplarze. I znowu sie odbiłem - 159 nie ma tego czegoś co miały starsze(jeżdziłem 146, 166, 156, miałem też styczność z 33 za młodu). Pozycja za kierownica niby podobna, ale już nie taka, prowadzenie zupełnie nie to, kopa nie ma. Ładna napewno, ale niewiele poza tym. Koniec końców kupiłem Giuliette, która mimo że nazywana muminem ma więcej wspólnego z duchem marki niż ten ciężki kloc wyprodukowany w kolaboracji z Oplem

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Hmmm

Cytat Napisał rafter Zobacz post
    Płyta podłogowa o nazwie Epsilon posłużyła do modeli :
    Fiat Croma
    AR 159 ( oraz Brera i Spider po skróceniu )
    Opel Vectra ( Signum po modyfikacji)
    Saab 9-3
    Cadillac BLS
    Insignie GM robi na Epsilon II , zmodyfikowanej pierwszej generacji Epsilona.
    Cytat Napisał berez Zobacz post
    Fiatowski JTDm to ten sam silnik co CDTI Opla

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Nie liczy się marka, styl, wzornictwo, oryginalne pomysły, na których też można zarabiać. Bo można.
    Zgadzam się, można chyba mimo wszystko. Z takich pierwszych z brzegu które mi się kojarzą to range rover, w dobra stronę to idzie, amerykańskie muscle cary (no, mają z czego czerpać), volvo IMO daje radę, seria DS jest chyba ciekawa jednak, nowy fiat 500 (ale ten pierwszy, nie następujące po nim wariacje), mini nadal się trzyma, francuzi dają radę - nowe clio wzornictwo fajne, citroen cactus strzał w 10 pod różnymi względami.

Więc da się. Drugiego DS-a pewnie już nigdy nie będzie, ale stwierdzenie że wszystko ma i będzie wyglądać jak BMW, to IMO przesada.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Raf878
    Mieszka w
    Jaworzno
    Auto
    AR 159 SW 2,0 JTDM

Domyślnie

niż ten ciężki kloc wyprodukowany w kolaboracji z Oplem[/QUOTE]

Ze niby 159 ? Żenująca wypowiedz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Do kolegi powyżej srekal34. Jeśli chodzi o prowadzenie to nie masz zielonego pojęcia o czym piszesz. W teście łosia jedna z najwyższych prędkości z jaką go pokonano to właśnie AR 159.

Do maklonentów wizerunku Gulii.

KTO Z WAS PANOWIE WIDZIAŁ GULIE NA ŻYWO ???????????

Ja po pierwszych zdjęciach też byłem sceptyczny. Po filmie z oględzin (z museum) dostrzegłem pewne smaczki których nie widać na zdjęciach. Tak że proponuje poczekać z tymi osądami.
    Pozdrawiam forumowiczów

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar radosuaf
    Mieszka w
    Poznan, Poland, Poland
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM MY21

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post
    seria DS jest chyba ciekawa jednak ... citroen cactus strzał w 10 pod różnymi względami.
    Cactus jest cudny - tylko dlaczego nie ma porządnego silnika (benzyna ~150KM) i automatu? Podobnie jest z DS5 i brakiem hydro. Design OK, ale technicznie trochę to kuleje.
    Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
    Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019

Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS