Dzisiaj zrobiłem jeszcze jednego loga z butem w podlodze do ponad 4 tys obrotów
![]()
Dzisiaj zrobiłem jeszcze jednego loga z butem w podlodze do ponad 4 tys obrotów
![]()
Ostatnio edytowane przez Micpie ; 25-08-2015 o 21:23
Witam moja turbo sprężarka wydaje dziwny dzwiek przy schodzeniu z obrotów, takie jakby szuranie, cofanie sie powietrza, jest to słyszalne szczególnie w wlocie do filtra powietrza, nie wiem czy problemem są zapieczone łopatki, poniżej udostępniam wykresy z programu multiecuscan, 4 bieg i gaz w podłodze. Podaje link http://www34.zippyshare.com/v/uJtWcsCN/file.html
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Faktycznie trzeci wtrysk już niedomaga, co najlepiej zrobić, regeneracja czy nowy wtrysk, albo wymiana rozpulacza? Dzięki za odpowiedz conmir. Muszę to wszystko doprowadzić do ładu, zastanawiam się nad podniesieniem mocy samochodu ale to już prywatnie się z tobą skontaktuje. Wiec coś mam z podciśnieniem, bo sztanga gruszki szybko wraca do swojej pozycji po odpieciu od overboosta, jeszcze dziś zrobie nowe logi
Po prostu przejedź dłużej robiąc logi, a w międzyczasie przynajmniej raz na 4 tym biegu gaz w podłogę. Jeśli jest to możliwe, to z niskich obrotów (1500 ) i do powiedzmy 4000 lub więcej.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
http://www14.zippyshare.com/v/8BoHvUGr/file.html
Zrobiłem też test zaworu overboost, i sztanga ruszała się ale zawór przy tym tescie głośno buczał, a kiedy odłączyłem węzyk idący do gruszki i zasałem ustami to sztanga wykonywała ruch normalnie nawet delikatne zaciąganie ją ruszało i szybko wracała do swojej pozycji
Ostatnio edytowane przez jacpab ; 06-09-2015 o 18:38
A mnie w 1.9 JTD 8V mam problem ze spalaniem troche 1-2 l/100km za duze. kiedys robiełem logi dawek przy 90 stopniach i wychodziło cos koło 5-7 zas u innego czlowieka co mial spalanie rzedu 5-6 l w miescie wychodzilo w granicach 3-5, robil to samo na inne przeplywce i takie same logi byly, EGR zaslepiony , jeden wtrysk co lał został wymieniony - no chyba ze same logi moga pokaza rzeczywista wartosc dawek paliwa i ze cos z jakims wtryskiem jest nie tak, na brak mocy nie mozna narzekac tylko te spalanie jest troche wkurzające.
]Witam,
mam problem taki : przy nagłym przyspieszaniu i wyprzedzaniu / jechaniu na autostradzie z pedałem w podłodze przy 3k obrotów wywala MCSF (check) i odcina turbo, spalanie jest na poziomie około 9 litrów ( alfa 147 1.9 JTD 115 KM 8 v) egr niby zaślepiony, kolektor ssący nie jest zasyfiały, dolot szczelny
pomoże ktoś w analizie logów (czujnik doładowania wymieniany na nowy)
w załączeniu logi ( 1 w mieście bez błędu , 2 (niedziałka) bez błędu od 1 do 5 (160 km/h) i reszta na 5 biegu od 2k obrotów na obwodnicy z pedałem w podłodze aż do błędu za każdym razem)
pozdrawiam
- - - Updated - - -
ale przeładowanie, masz czujnik doładowania na bank do wymiany ale niech wypowie się ktoś mądrzejszy
Możliwe że geometria stoi na dębowo. Przez neta ciężko powiedzieć. Na pewno coś co steruje turbo
Ostatnio edytowane przez maly_777 ; 12-09-2015 o 13:03
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
a przepływka ?