Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 43

Temat: Zarowki pod drzwiami- LED?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Majkelek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 CF2 `2000

Domyślnie

Cytat Napisał Fable Zobacz post
    Dopiero teraz jak otworzyłem ten temat wyświetliło mi zdj. tej śrubki i wiesz co. Jak dobrze pamiętam to mam właśnie taką

Faktycznie lepiej świeci i dobrze, że ją zamówiłem. Heh nom musiało być dużo tych żarówek
    A z tą mocą to faktycznie nie muszą mieć tyle samo, bo teraz mi się przypomniało jak zamawiałem do pokoju świetlówki ledowe i porównywałem z mocą zwykłych
    Z reguły gubią te śrubeczki Od strony kierowcy jest czarny imbus, a od strony pasażera jest taka z plastikowym łebkiem w kolorze zależnym od dolnych boczków (biała, kremowa, czarna i nie wiem jak z niebieską i czerwoną, bo nigdy nie widziałem). W Kappie np. jest taka z plastikowym łebkiem, tyle że od strony kierowcy, a od strony pasażera wcale nie ma śrubki.

Dokładnie tak jest, więc nie ma co się obawiać o moc, ważne żeby kupić 12V zasilanie, a nie 24

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Fable
    Mieszka w
    ok. Opola
    Auto
    Alfa Romeo 166, 2.4 JTD- 150KM, 2003r.

Domyślnie

tutaj wstawiam zdj. na dowód, że mam taką śrubkę

zajrzałem tam i jedynie jaką zieloną kostkę zauważyłem to tą zaznaczoną na zdj., i wszystkie kable są tam tak napięte, że ciężko będzie odpiąć ją i cokolwiek zrobić, ale nic nie śmierdzi i z zewnątrz też wszystko ok z nią

a żarówki są zamówione wszystkie 12V więc nie ma się czym martwić
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20150906_185825.jpg
Wyświetleń:	106
Rozmiar:	39.8 KB
ID:	177482   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_20150906_190425.jpg
Wyświetleń:	100
Rozmiar:	86.9 KB
ID:	177483  

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Żarówki i tak z czasem zaczną ci migać jak dyskoteka więc było trzeba wziąść pare na zapas
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz 166 Zobacz post
    Żarówki i tak z czasem zaczną ci migać jak dyskoteka więc było trzeba wziąść pare na zapas
    Ja mam ponad rok swoje i świrowała mi jedynie z bagażnika (mogła być jakaś wadliwa), a reszta świeci tak samo mocno i nic nie świruje Oczywiście póki co

Co do śrubki to właśnie taka

A to zielone pudło to zdaje się być właśnie ten przekaźnik, ale widać, że wszystko suche..

No to chyba zostaje Ci jechać do elektryka, żeby Ci cokolwiek sprawdził, chociaż wartości prądów itd.. Chyba, że ktoś Ci jeszcze tutaj na forum pomoże, bo ja raczej odpadam, tyle co wiedziałem to starałem się pomóc..

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Łukasz 166
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    Peugeot 406 Coupe 3.0 Była Alfa Romeo 166 2.4

Domyślnie

Cytat Napisał Majkelek Zobacz post
    Ja mam ponad rok swoje i świrowała mi jedynie z bagażnika (mogła być jakaś wadliwa), a reszta świeci tak samo mocno i nic nie świruje Oczywiście póki co
    Bo ty swoją mało jeździsz a w zimie stoi w ciepłym garażu i nie jest wystawiana że się tak wyraże na niekorzystne warunki atmosferyczne (tu chodzi mi o te do podświetlania numerów).
    Ja przerabiałem ledy w nie jednym aucie swoim jak i wymieniałem u znajomych. Nie mówie że każda zaraz będzie mrugała ale z czasem co drugą to spotka W Alfie tylko 2 razy zmieniałem postojówki na ledowe i te za pare groszy jak i te drogie nie wytrzymały miesiąca i zaczynała się dyskoteka Teraz mam normalne i mi wogóle nie przeszkadza
    Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
    Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
    Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
    Była Vectra A 1993r 1.8 B+G

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Łukasz 166 Zobacz post
    Bo ty swoją mało jeździsz a w zimie stoi w ciepłym garażu i nie jest wystawiana że się tak wyraże na niekorzystne warunki atmosferyczne (tu chodzi mi o te do podświetlania numerów).
    Ja przerabiałem ledy w nie jednym aucie swoim jak i wymieniałem u znajomych. Nie mówie że każda zaraz będzie mrugała ale z czasem co drugą to spotka W Alfie tylko 2 razy zmieniałem postojówki na ledowe i te za pare groszy jak i te drogie nie wytrzymały miesiąca i zaczynała się dyskoteka Teraz mam normalne i mi wogóle nie przeszkadza
    Postoje tez mam normalne, tylko tablice mam z Zewnątrz ledy. Fakt ze auto zima nie jeździ ale myje często i patrzyłem ostatnio to lekki nalot na tych żarówkach jest, natomiast świecą nadal tak samo

Kij wie, zobaczymy jak to będzie, mam nadzieje ze autorowi tematu posłużą.

Mieszka w
    ok. Opola
    Auto

Domyślnie

No faktycznie mogłem wziąć na zapas ale jedynie domówię z resztą którą mam zamiar kupić

Heh no śruba jest ale żeby zachować ją też w miarę dobrym stanie trzeba używać bardzo szerokiego śrubokręta bo inaczej się "gwint" zjedzie i co komu po takiej śrubce

Cytat Napisał Majkelek Zobacz post
    A to zielone pudło to zdaje się być właśnie ten przekaźnik, ale widać, że wszystko suche..

No to chyba zostaje Ci jechać do elektryka, żeby Ci cokolwiek sprawdził, chociaż wartości prądów itd.. Chyba, że ktoś Ci jeszcze tutaj na forum pomoże, bo ja raczej odpadam, tyle co wiedziałem to starałem się pomóc..
    Wszystko suchutkie. Nawet tego nie będę rozłączał tylko na dniach pojadę do elektryka i mi sprawdzi co i jak bo wymieni mi przy okazji pasek klinowy. Gościu zna się na rzeczy tak mi się wydaje więc może on coś wymyśli.
    ps Majkelek i tak mi bardzo dużo już pomogłeś na tym forum i mam nadzieję, że zawsze będe mógł liczyć na pomoc, bo Ty już swoją 166-stkę masz długo a ja dopiero od 8 miesiący

Jutro żaróweczki powinny przyjść, mam nadzieje, że zdarzę zamontować przed drugą zmianą wieczorem jak wrócę zrobię fotki i wstawię w temacie z moją Bella i będe informował czy działąją i się sluchają

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

No faktycznie mogłem wziąć na zapas ale jedynie domówię z resztą którą mam zamiar kupić

Heh no śruba jest ale żeby zachować ją też w miarę dobrym stanie trzeba używać bardzo szerokiego śrubokręta bo inaczej się "gwint" zjedzie i co komu po takiej śrubce

Wszystko suchutkie. Nawet tego nie będę rozłączał tylko na dniach pojadę do elektryka i mi sprawdzi co i jak bo wymieni mi przy okazji pasek klinowy. Gościu zna się na rzeczy tak mi się wydaje więc może on coś wymyśli.
    ps Majkelek i tak mi bardzo dużo już pomogłeś na tym forum i mam nadzieję, że zawsze będe mógł liczyć na pomoc, bo Ty już swoją 166-stkę masz długo a ja dopiero od 8 miesiący

Jutro żaróweczki powinny przyjść, mam nadzieje, że zdarzę zamontować przed drugą zmianą wieczorem jak wrócę zrobię fotki i wstawię w temacie z moją Bella i będe informował czy działąją i się sluchają
    Z żarówkami, to wyjdzie w praniu, w razie jak się spali to jechać przecież można i domówić w razie czego na za kilka dni Łepek tej śrubki jest z reguły zjechany, a Ty masz elegancką

Jeśli tam jest sucho, to nagrzewnica w porządku. Jeśli masz ogarniętego elektryka to raczej z taką pierdołą (jak dla niego) nie będzie miał problemu ogarnąć

To czekam na foty. Uważaj, żebyś nie połamał tych zaczepów, na których się trzymają lampki oświetlenia dołów drzwi. Wstawiam Ci na wszelki wypadek jak to wszystko wyjąć według instrukcji, czyli żeby czegoś nie połamać Jeżeli będziesz podważał te lampki podsufitki śrubokrętem to uważaj, żeby czegoś nie porysować, możesz też owinąć go jakąś szmateczką, oczywiście wszystko z wyczuciem, bo to delikatne rzeczy..

Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	schowek i drzwi.png
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	131.5 KB
ID:	177514   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sufit przód.png
Wyświetleń:	85
Rozmiar:	137.4 KB
ID:	177515   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sufit tył i słoneczniki.jpg
Wyświetleń:	85
Rozmiar:	59.4 KB
ID:	177516   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	tablica.jpg
Wyświetleń:	81
Rozmiar:	83.2 KB
ID:	177517  

Mieszka w
    ok. Opola
    Auto

Domyślnie

żarówki będę musiał domówić takie na zapas + tą do bagażnika bo patrząc na te która są pod słonecznikami to chyba będzie pasować.. za późno mi się przypomniało by sprawdzić czy tam się zmieści ale zawsze można wyjąc

myślę, że sobie podjadę na dniach do elektryka i ogarnę z nim to wszystko później dam znać czy działa i wtedy już zamówię żaróweczki LED do kierunków

heh majkelek wielkie dzięki za te instrukcję, ale akurat ściągnąłem sobie kiedyś pdf instrukcji + mam oryginalną książke z instrukcją co prawda po ang. ale cos tam rozumiem ale jeszcze raz Wielkie Dzięki !

wstępne zdjęcia żaróweczek LED które dzisiaj przyszły można zobaczyć w temacie o mojej Belli
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...olskiego_.html
    dokładne zrobię oczywiście wieczorem i wtedy także je wstawie

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

żarówki będę musiał domówić takie na zapas + tą do bagażnika bo patrząc na te która są pod słonecznikami to chyba będzie pasować.. za późno mi się przypomniało by sprawdzić czy tam się zmieści ale zawsze można wyjąc

myślę, że sobie podjadę na dniach do elektryka i ogarnę z nim to wszystko później dam znać czy działa i wtedy już zamówię żaróweczki LED do kierunków

heh majkelek wielkie dzięki za te instrukcję, ale akurat ściągnąłem sobie kiedyś pdf instrukcji + mam oryginalną książke z instrukcją co prawda po ang. ale cos tam rozumiem ale jeszcze raz Wielkie Dzięki !

wstępne zdjęcia żaróweczek LED które dzisiaj przyszły można zobaczyć w temacie o mojej Belli
    http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...olskiego_.html
    dokładne zrobię oczywiście wieczorem i wtedy także je wstawie
    Widziałem właśnie co i jak Ciekawe jak wieczorem to wyjdzie

Napisałem Ci tam odnośnie tej rdzy, ciekawie to nie wygląda bo 166 tam same z siebie nie gniją.