Skoro już jesteśmy przy spalaniu i "biegach" na trasie.
Jakie są optymalne obroty na trasie dla dwóch najwyższych biegów tj 5 i 6 aby uzyskać relatywnie niskie spalanie i nie męczyć silnika?
Prędkość przelotowa 110, 2 tyś obr na 6stce ?
Ja jadę 90-100, 6 bieg, 1500-1700 obrotów. Spalanie niskie i silnik tez się nie męczy. Tylko wtedy czasem trzeba przedmuchać na wyższych obrotach bo wiadomo
Wyryte rantem felgi
Pierwsze słyszę żeby na 5 było mniejsze spalanie niż na 6, jeśli mówimy o jeździe z predkoscia 120-140km/h. Właśnie sprawdziłem tempomatem 130km/h 5 bieg po ustabilizowaniu obrotów 6.3L. Na 6 biegu 5.6L. Mit chyba obalony. Ja jak chcr jechać "eko" to tempomat na 120km/h i spalanie wynosi 5.2L.
- - - Updated - - -
Najlepiej sprawdź ile naprawdę pali, jak będziesz miał do pokonania z 100km autostrada. Ustaw tempo na te 2tys na 6biegu i po 100km spraedz spalanie (pierw wyzeruj.)
Mi się raz zdawało ze przy 70 na 5 biegu spala według kompa mniej niż przy 90 na 6 biegu. Obroty wtedy są takie same. No ale nie sprawdzałem tego jakoś wnikliwie bo nie będę w trasie 70 jechał
A tak w ramach ciekawostki, ostatnio sprawdzałem ile spali przy wyższej prędkości i przy 180 komp pokazywał 13,5l. Prędkość nie była ustabilizowana bo gaz był w podłodze w trakcie rozpędzania a sekundę później musiałem zwolnićKtoś robił podobne testy?
Na dwójce, trójce i czwórce. Leci wtedy jak przecinak. W końcu najwyższy moment obrotowy jest przy 4000 obrotów![]()
Wyryte rantem felgi
Ostatnio edytowane przez beriba ; 14-09-2015 o 22:26
Dziwne rzeczy piszecie, czosnek1802 5.2 na najwyższym biegu po trasie, a wszyscy się rozpisujecie że 6-7 wam pali w mieszanym coś mi tu nie gra. Ja fakt potrafię na trasie zejść na 5L ale po mieście 8 nie schodzi, przy mega zamulaniu zszedłem do 7,6 ale tak się nie dało jeździć.
W weekend droga ekspresowa, na tempomacie 130 km/h, 6 bieg - według kompa 6-6,5l, poniżej tego nie schodziłem. 4 osoby na pokładzie.
W mieście nigdy nie pokazał mi więcej niż 7-7,5l przy zwykłej jeździe.