Albo fasolki![]()
Albo fasolki![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
Nie zawsze się da. W poprzednich fastach nie byłbym w stanie zjechać nawet 1mm na nich, bo sam wahacz już prawie tarł o podłużnicę przy cukierku. On są po prostu za długie.
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Witam, panowie jeżeli do tej pory nikt nie ogarnął rozpórki do alfy 166 to polecam Ireneusza Górnego.Wie co robi i podejrzewam że może ogarnąć temat kwestia podstawienia alfy do pomiarów i do przymiarki rozpórki.
Przecież zrobienie rozpórki to nie konstruowanie pojazdu kosmicznego. Myślę że to żaden problem ją zrobić.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
no nie wiem może i to nie problem zrobić rozpórkę sztywną.Ale regulowaną czyli ze sróbą rzymską myślę że to juź moźe być problem i nie każdy mietek w garażu to ogarnie![]()
Właśnie jest na odwrót kolego![]()
A jaka jest różnica między taką a taką?? Przecież budowa jest taka sama tylko po środku jest śruba rzymska i to cała różnica. Zapytam jutro kolegi czy zrobi taką Jak się podejmie to puszczę na sprzedaż. Poza tym był już jeden projekt na forum tylko nie pamiętam nicka gościa który to robił.
Jeśli pomogłem - kliknij na gwiazdkę.
Lukaszb robil jak mial 166. Rozporka to proste spawanie dla srednio wtajemniczonych, a rzymska jest dlatrgo latwiejsza ze nie trzeba jej robic co do cent tylko sruba najwyzej sobie wyregulujesz, a jak masz bez sruby no to wymiary juz powinny byc idealne