Witam,
Chciałem się Was spytać jaki jest mniej więcej koszt usunięcia klapek wirowych w kolektorze (147 1.9 Jtd 16V) ???![]()
Witam,
Chciałem się Was spytać jaki jest mniej więcej koszt usunięcia klapek wirowych w kolektorze (147 1.9 Jtd 16V) ???![]()
Z tego co sie orietuje to zerowy. Klapy byly w 159
wyskrobane z iphone 6 plus
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
To się źle orientujesz.
KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
Na pewno mam je niestety w 147
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Z którego roku posiadasz auto? Moja 147 Q2 jest z 2007 i klap nie posiadam. Dpf owszem, ale klapek niet.
Tak z ciekawości w jakich latach montowany był ten trefny plastikowy kolektor w 147?
Nie jestem pewien ale zdaje się że po roku 2007 był kolektor plastikowy a wcześniej aluminiowy, znacznie bezpieczniejszy, przy uszkodzeniu klap lub cięgna .
W plastikowym kolektorze przy uszkodzeniu klapa wpada do komory spalania i łatwo można się domyślić czym to się kończyło.
W aluminiowym natomiast dochodzi do zatarcia się klap co można łatwo dostrzec. Cięgno poruszające klapami spada a w koło nich widać wycieki oleju. Po tym już można śmiało brać się za wymianę kolektora lub usunąć klapy i zaspawać otwory. Ja postanowiłem pozbyć się klap całkowicie i mam spokój na wieki.
Ostatnio edytowane przez Borbon ; 04-10-2015 o 12:15
Sam jestem ciekaw jakiego typu kolektor siedzi u mnie - auto z grudnia 2006, modelowo to już rocznik na rok 2007. Może czeka mnie jakaś miła niespodzianka jak ostatnio przy próbie zaślepienia egr gdzie okazało się, że zaślepka już tam siedzi![]()