Temat: Wspomaganie - wielki problem !!!

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa romeo 159 1,9 16v

Domyślnie

Zdecydowanie zbiorniczek jest przed zmianowy. Sam to przechodziłem. Wymiana zbiorniczka pomogła.

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

Cytat Napisał Krzychuu111 Zobacz post
    Zmieniłem zbiorniczek, płyn również zmieniony na tutelę czerwoną zero poprawy. W moim przypadku pieniądze wydane na nowy zbiorniczek po prostu zostały wyrzucone w błoto. Płynu nie żałuję stary już swoje przepracował.
    Jeżeli ktoś ma problem taki jak ja czyli gumowanie drgania i słyszalne syczenie w środku niech nie zmienia zbiorniczka bo to mija się z celem.
    po swoim jednym przypadku twierdzisz ze wymiana zbiorniczka ( koszt ok 130zł ) jest bezcelowa
    teraz poczytaj ilu osobom taka wymiana przyniosła jednak efekt
    ...

no ale ocenę i działania pozostawiam tym których problem tyczy

( ja odczytuję to tak - 100 osób pisze o problemie , 20 zrobiło kij wie co , 79 wymieniło zbiorniczek i było ok , 1 po wymianie nadal ma problem i uważa wymianę za bezcelową )
    ale to tylko moja subiektywna opinia
    ( nie musi być dobra . p.s. swego czasu znajomy z czasów podstawówki sprowadził 9 i dzwoni i opowiada o wspomaganiu itp gdzie kupić graty bo to na handel przywiózł i już bał się kwot za naprawę wspomagania itp , dopytałem itp poradziłem kupić właśnie zbiorniczek za 121zł w aso fiat - tak zrobił - dostałem dobrą flaszkę :-) - był jednym z tych 79 zapewne )

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Bocian, a mnie dziwi, że ten temat jest cały czas wałkowany pod tym samym kątem
    Ile razy można pisać: "zmień najpierw zbiorniczek, a dopiero potem kombinuj dalej"??
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

no dla mnie też wymianka części opisywanej przez większość za wadliwą ( do tego kosztująca stosunkowo mało ) była by na pierwszym miejscu
    ale jak widać niektórzy po 1 przypadku na 100 potrafią odradzać bo oni mieli inaczej ...

Użytkownik Alfa i Omega
    Mieszka w
    podkarpackie
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 2.0 JTDm

Domyślnie

Witam,
    Mi na postoju słychać lekkie buczenie (jak zabawka lub kierownica do komputera) ale uwaga: TYLKO PRZY SKRĘCIE W PRAWO.
    Co to może oznaczać?
    AR 159 2.0 jtdm z 2010 roku.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 8v

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    po swoim jednym przypadku twierdzisz ze wymiana zbiorniczka ( koszt ok 130zł ) jest bezcelowa
    teraz poczytaj ilu osobom taka wymiana przyniosła jednak efekt
    ...

no ale ocenę i działania pozostawiam tym których problem tyczy

( ja odczytuję to tak - 100 osób pisze o problemie , 20 zrobiło kij wie co , 79 wymieniło zbiorniczek i było ok , 1 po wymianie nadal ma problem i uważa wymianę za bezcelową )
    ale to tylko moja subiektywna opinia
    ( nie musi być dobra . p.s. swego czasu znajomy z czasów podstawówki sprowadził 9 i dzwoni i opowiada o wspomaganiu itp gdzie kupić graty bo to na handel przywiózł i już bał się kwot za naprawę wspomagania itp , dopytałem itp poradziłem kupić właśnie zbiorniczek za 121zł w aso fiat - tak zrobił - dostałem dobrą flaszkę :-) - był jednym z tych 79 zapewne )

Kolego Bocianie,
    Po pierwsze nikt nie jest dzieckiem i jak będzie ktoś chciał zmienić zbiorniczek to sobie zmieni.
    Napisałem to po to, aby osoby, które mają problem taki ja czyli zbiornik jest ok i płyn się nie pieni itp itd. bez namysłu nie zmieniały zbiorniczka.
    Po drugie Twoja teza, że niby tylko mi nie pomogła wymiana jest błędem bo nawet już w tym temacie tak było, a mój przypadek pokazuje, że nie na wszystko działa zmiana zbiorniczka i płynu.
    Domyślam się, że ktoś komu nie pomogła wymiana mógł już tutaj nie napisać w tym temacie, bo zrobił to co tutaj jest wałkowane przez ponad 130 stron tego tematu i oprócz tego praktycznie nic innego nie można się dowiedzieć.

Chyba mi nikt za to flaszki nie postawi. No cóż będę musiał sobie sam sobie zakupić

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

ja ci postawię

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

ja ci postawię

Dzięki wielkie

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

gdzie ?
    bo profil masz nie kompletny

Użytkownik Embrion
    Auto

Domyślnie

gdzie ?
    bo profil masz nie kompletny
    Możemy tak pisać bez końca, ale szkoda zaśmiecać dodatkowo ten temat. Jak ktoś szuka konkretnych odpowiedzi takie prywatne pogawędki są trochę denerwujące. Jeżeli masz do mnie jakieś pytanie napisz prywatną wiadomość.