Odkrecałem wczoraj, są cztery krótkie, takie dosłownie na kilka cm. Ale ale, wziałem wczoraj odkreciłem, zapaliłem wzialem wode z węża ogrodowego ;D i mgiełką wylałem wode na przewody, później zdotykałem cały silnik przewody, cewki okolice pokrywy i żadnego przebicia. Dlatego wydaje mi sie ze wydatek w postaci przewodów jest zbednyNarazie wymienie same swiece.
Wiem, że odkopuje, ale temat mnie interesuje
W mojej Alfie są 4 krótkie przewody, z tego co w sklepie mi szukali przewodów to są 2 krótkie i 2 długie.
Czy mogę takie zamontować? Czy wszystkie muszą być krótkie?
Po zmroku popryskaj wodą spryskiwaczem takim do kwiatkow. Jeśli jest przebicie bedziesz widział odrazu. Nawet jak nie ma przebicia ale pancerze i fajki są zparciałe wymien przewody. Sprawdz przy okazji stan świec.
on nie o to pyta...
Ogólnie masz 4 przewody i 8 świec. One faktycznie różnią się długością choć osobiście nie pamiętam dokładnie jakie one są. Podaj sprzedawcy silnik itp. i Ci powie które są do Twojego.
Niestety musisz mieć 4 krótkie. Niestety bo są duuużo droższe.
- - - Updated - - -
Takie sprawdzanie oczywiście daję wiedzę o stanie naszych przewodów, ale należy je wymieniać nawet jak na razie nie mają przebić zewnętrznych. Wymagają po prostu okresowej wymiany tak samo jak świece i fajki.
Oczywiście rzadziej ale jakoś nie widzę jazdy na 10 letnich kablach.
Jak pamiętam chyba za fajki dałem 100zł za komplet i coś ponad 200zł za kable. Okazyjnie bo najczęściej chcieli ponad 400zł za same kable.
Ostatnio edytowane przez syfon ; 14-10-2015 o 06:41