Jeżeli bezpieczniki na przekaźnikach są dobre to sprawdz jeszcze na skrzynce bezpiecznikowej czarny "wysoki" przekaźnik, jest on obok szarego podłużnego. Jutro wklepie zdjęcia.
Ostatnio edytowane przez Negro ; 09-04-2009 o 08:50
Patrzyłem na te przekaźniki ale tak na oko to sobie można..... Da sie to jakoś miernikiem sprawdzić? Wrzuć jakieś foto i zaznacz który to przekaźnik.
a u mnie nie dziala ogrzewanie tylnej szyby i lusterek przy czym przełącznik jest ok bo slychać przekaznik a na desce zapala sie kontrolka ale nie grzeje :/
Mam tak samo jak Karl![]()
to nikt nam nie pomoze?
Jeżeli zapala się kontrolka od grzania a nie ogrzewa się tylnia szyba to trzeba sprawdzić bezpiecznik na przekaźniku (1), jeżeli wogóle nie zapala się kontrolka to jest to przekaźnik "czarny wysoki" obok szarego podłużnego (II), bezpiecznik oczywiście z oznaczeniem grzania tylnej szyby 30A koloru zielonego. U mnie dodatkowo jeszcze były przypalone konektory wychodzące ze sterownika który znajduje się pod tylna półką z głośnikami(dodatkowo podłączony jest do niego przewód antenowy).
ja mam w 156 podobny problem. Szyba nie grzała ale lusterka działały. Lampka swieciła, przekaźniki stukały. Przekaźniki wszystkie zostały sprawdzone. Trzeba teraz chyba szukać po przewodach