na miejscu? ja bym raczej bez podania wcześniej Vinu nie przyjeżdżał,
ale zapytałbym o Vin dopiero na końcu po przeprowadzeniu szczegółowej rozmowy, bo po co sprawdzać auto po Vinie skoro czujesz, że przestało cię już interesować
"zawracacze dupy" to dla mnie m.in. Ci co zaczynali rozmowę od prośby o VIN i zaraz potem się rozłączali... ch*j wie w takim przypadku kto to dzwonił, po co i z jakimi intencjami...
naciągaczy, cwaniaków i oszustów ostatnio nie brakuje, a czytając to forum i sposobów na przekręty można się za głowę złapać...
mam ojca policjanta z 30-letnim stażem i o niejednym przekręcie przy autach już słyszałem, takich że czacha zwykłego śmiertelnika tego nie ogarnia
Co do handlarzy "oszustów", kupiłem swoją 159 sprowadzoną z niemiec, ze zderzakiem do pomalowania od jednego z forumowiczów handlujących wyłącznie Alfami... sprawdziłem auto w ASO, przebieg się zgadzał na gwarancji, auto było użytkowane tylko przez jednego właściciela, więc przebieg był wiarygodny i to widać po samym aucie, i przy przejażdżce i po samym wyglądzie...
miało kilka braków estetycznych, ale to same pierdoły, znaczki, rysy itp itd...
ale po przyjeździe do domu i demontażu zderzaka, okazało się, że obudowa filtra powietrza była pęknięta (ok 400zł) i brakowało wężyka i pompki do spryskiwaczy xenonów, oraz uchwyty sprysków były nieco połamane... (jakieś 300zł)
Wiem, że to pierdoły, ale trzeba kupić, a jak pytałem się to nie wspomniał o tych elementach...
Auto miało tak zamontowane osłony, że nic nie było widać, poprostu gość ewidentnie tak to zamaskował, żeby jeszcze te pare PLN ugrać dla siebie...
Nie będe mówił który to, bo po pierwsze, auto jest w dobrym stanie, jestem zadowolony, po drugie zawsze sobie zakładam jakąś kwotę na koszty dodatkowe i wiem, że się w niej zmieszczę bez większych problemów, a po trzecie nie chce gościa tu obsmarowywać, bo ja też swoje utargowałem, a on z tego żyję, więc wiadomo, musi kupić taniej i sprzedać drożej... proste...,
no chyba że czasem się wtopi, to też pewnie się zdarza nie jednemu handlarzowi...