Chce sie upewnic do wtryskiwacza 140KM 0445110111 pasuje końcówka o nr 0 433 171 771?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Chce sie upewnic do wtryskiwacza 140KM 0445110111 pasuje końcówka o nr 0 433 171 771?
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
A co myślicie o końcówkach firmy FIRAD?
Są o wiele tańsze niż te Boscha, ale ponoć też całkiem niezłej jakości. Ma ktoś jakieś doświadczenia?
Korekty
1 -0,26
2 0,34
3-0,87
4 0,79
Jak to oceniacie? Wtryski po regeneracji. Przejechane 14 tys km.
wyskrobane z iphone 6 plus
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
Mam jedno pytanie co się stanie jak będę jeździł samochodem który ma rozjechane korekty?
Przy korektach na minus do 1,5, do 2, do 3, i więcej i przy korektach na plus do 1,5 do 2, do 3 i więcej. Czyli konsekwencje zaniedbania.
Ja mam troche zjechane tj. na jałowym w miarę ok natomiast przy większej prędkości się rozjeżdżają do -1,5 na drugim cylindrze i na plus 2..2,5 czwarty cylinder
korekty na plus to chyba jest ze wtryski leja, ja mam gorzej bo na 5cyl mam 5,5 a pod obciazeniem 3,5 jutro wymiana bo dorwalem wtrysk, jak leja to chyba moze to spowodowac wypalenie tloka
Plus - przytarty, minus - leje ;-)
Jak leje wtrysk to nie przepali się paliwo i może zmieszać się z olejem. Stan oleju może się podnosić... Przez co olej traci swojej właściwości smarujące a to jak wiadomo bardzo niezdrowe dla silnika. Ja wczoraj moim 1,9 jtdm 16v zrobiłem z wawy ok 500km. Tak z ciekawości zajrzałem na stan oleju bo dawno tego nie robiłem i.... okazało się że mam z litr więcej ! Bagnet uwalony z 2 cm ponad skalę. Spuściłem ok. 1,5 litra oleju który był bardzo rzadki - wodnisty. Nie wiem kiedy dokładnie to się stało... Mam nadzieje że nie zrobiłem tylu km. na tym wodnistym oleju.
Dziś sprawdziłem w FES wtryski no i niby tragedii nie ma. Pokazuje:
1. +0,37
2. +0,88
3. -0,01
4. -1,29
Jutro wymieniam olej na LM 5w40 4100 po 7 tyś. I przyjrzę się dokładnie wtryskom.
Stan oleju może podnieść również kilku razowe przerwanie wypalania dpf-u.
A na 100% masz go wyłączonego programowo w kompie?