Alfa 159 sedan nie świeci 3 stop . pozostałe stopy boczne świecą okej. Brak napięcia na lampie a szysktie bezpieczniki są dobre. Co może być przyczyną.
Alfa 159 sedan nie świeci 3 stop . pozostałe stopy boczne świecą okej. Brak napięcia na lampie a szysktie bezpieczniki są dobre. Co może być przyczyną.
Najprawdopodobniej przetarta wiązka idąca do klapy.
Ściągnij gumową osłonę przewodów między klapą a karoserią i sprawdź kable.
ale środkowy stop mam na tylniej desce tam gdzie głośniki. A te stopy w klapie bagażnika mi świecą
Problem rozwiązany. Zdjąłem całą tapicerkę i śledziłęm całą drogę kabla od lampy. Okazało się, że kostka pod tylnia półka tam gdzie są głośniki była rozpięta(kostka znajduje się dokładnie w miejscu lewego airbaga z tyłu auta jest dobrze ukryta). Fachowiec który przyciemniał mi szyby widocznie zapomniał podłączyć kostki 3 stopu. Niemożliwe by kostka ta rozpięła się sama gdyż ciężko rozpiąć ją nawet rękami. Problem rozwiązany przy ściąganiu ubrudziłem sobie całą tapicerke i teraz się czyści pianką do tapicerek za 26zł ze stacji benzynowej. Temat do zamknięcia problem rozwiązany.
Składanie tapicerki zajęło mi do 1hUżyłem rękawiczek ze stacji benzynowej i wszystko jest czyste. Dzięki za chęc pomocy . Pozdrawiam
![]()