Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 21 z 21

Temat: 147 fl czy 156 fl?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Competizione
    Mieszka w
    Wołczyn
    Auto
    166 2.4 jtd 10v

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    156 FL, zdecydowanie.

- - - Updated - - -

silnik 2.4 jtd jest za ciężki na 156
    szykuj się na częstsze naprawy zawieszenia oraz problemy z prowadzeniem auta na kiepskiej nawierzchni (śnieg, breja, błoto, syf).
    zaczipuj sobie silnik 140 KM 1.9 do 160-170 KM, ma taką rezerwę bez wysilania go.. I bedziesz śmigał tak samo ale lżejszy i mniej oleju weźmie a więc i koszty mniejsze.
    Nie neguję tego że 2.4 jest cięższy, bo jest o 70 kg ale wydaje mi się że nawet chipem z tego 16 v nie wykrzesasz tyle niutona co 2.4 ma w serii, a co za tym idzie elastyczności 2.4 również nie uzyskasz. Wydaje mi się również że te 70 kg różnicy aż tak bardzo nie wpływa na zawieszenie. Miałem jeździłem i było ok a nie jeden zakręt w okolicach 200 km/h przechodzilem i nie czułem masy przodu. Jedyne co było uciążliwe to na mokrej nawierzchni ruszanie bądź nagłe przyspieszenie to tc lubiało zamigac. No i jeszcze jedno co trzeba przyznać to jest kilka specyficznych części do 2.4 i tylko do 2.4 które lubią uderzyć po kieszeni. Jednak ja samochód oceniam bardzo dobrze, dał dużo frajdy z jazdy i jeszcze długo będę tą Alfe wspominał i nawet teraz poszukując samochodu, jak sobie przypomnę o 2.4 20v to kusi mnie żeby znów zakupić to samo :-)

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez Competizione ; 24-11-2015 o 22:57
    była 166 3.0 24v, była 156 2.4 m-jet

Uprawnienia