-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
Narazie nastawiłem się na wymianę pompy, ubytku płynu nie zauważyłem, a i opis usterki się raczej zgadza. Zobaczymy co wyjdzie w praniu![]()
Stawiam na pompkę. Wymieniałem 2 tygodnie temu... To jest już 3 pompka w ciągu 4 lat użytkowania. Nawet poradnik za 2 razem naskrobałem do "zrób to sam". Tym razem założyłem pompkę TRW, wcześniejsze to Sasch, płyn DOT 5. Wymieniłbym profilaktycznie wysprzęglik ale niestety mój jest w skrzyni i dupa ;/
A właśnie które modele, roczniki lub jakie silniki mają wysprzęglik w skrzyni a które nie? Bo ja na ten przykład nie wiem jak jest u mnie.
-------
Usterka naprawiona
ponownie okazało się ,że me przypuszczenia są mylnewinny okazał się wysprzęglik ( punkt dla Geparda
). W teoretycznie wymienianym wysprzęgliku poszła guma, i korozja oraz inne czynniki zrobiły resztę. Dzięki wszystkim za odpowiedzi, temat można uznać za zamknięty.
-------
Klasyfikacja punktowa nie jest zakończona, więc jest jeszcze szansa na nagrodę![]()
-------
A ktoś się może orientuje co to za dolegliwość: podczas jazdy, i na postoju jak jest odpalone (jak jest ciepłe) przynaciśnieciu sprzegła (w miarę cięzko się wciska) do końca słychać taki odgłos jak by hihot, gwizd, niewiem jak nazwać, po kilku- kilkudziesięciu naciśnięciach objaw ustępuje i sprzęgło lekko się wciska. O co chodzi??