Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 34

Temat: Zimowe opony

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

Cytat Napisał czosnek1802 Zobacz post
    O jakich hankokach mówisz?
    Na pewno jakieś i*cept ale dokładnie Ci powiem później jak sprawdzę. Chociaż jestem prawie pewny że to nie rs2. Fakt, że sama jazda na nich jest jak najbardziej ok, bo i 200 z hakiem można pojechać i krzywda im się nie dzieje. Tylko juz się kilka razy na poślizg naciąłem na mokrym, z czego raz skończyłem na krawężniku

Wyryte rantem felgi

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał adrian85 Zobacz post
    w tym sezonie postawiłem na nokiany WR D4 i jak na razie jestem zadowolony
    +1 Jeżdżę od połowy października na nich i mogę tylko dobre rzeczy o nich napisać: na mokrym trzymają jak głupie również w sytuacjach awaryjnych i jak jest chłodno i jak było parę dni cieplej, zresztą od szerokości 205 i wyżej mają na mokrym najwyższą klasę przyczepności A na etykiecie. Na oszronionej drodze również trzymają się super drogi, a według testów na śniegu również jest celująco.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    147 FL 1.9 150 KM

Domyślnie

Pisanie o Dębicy Frigo ze jest dobra na mokrym to jakaś masakra. Ta opona na wodzie jest tragiczna, co innego na śniegu jak jest biało naprawdę fajnie się spisują. Osobiście polecam Vredesteiny Snowtracki 5 ( które w teście AutoŚwiata wypadły nie wiedzieć czemu tragicznie) Goodyeary Ultragripy 8-9 choć to trochę inna półka cenowa. Z tych tańszych coś pomiędzy śnieg/mokro to Barumki są nawet ok

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,Fiat Tipo 1.4 T JET 2017

Domyślnie

Cytat Napisał delmis Zobacz post
    Pisanie o Dębicy Frigo ze jest dobra na mokrym to jakaś masakra. Ta opona na wodzie jest tragiczna, co innego na śniegu jak jest biało naprawdę fajnie się spisują. Osobiście polecam Vredesteiny Snowtracki 5 ( które w teście AutoŚwiata wypadły nie wiedzieć czemu tragicznie) Goodyeary Ultragripy 8-9 choć to trochę inna półka cenowa. Z tych tańszych coś pomiędzy śnieg/mokro to Barumki są nawet ok
    Barumy są tak samo słabe na mokrym jak i Dębica i do tego są głośniejsze. Opona zimowa ma przede wszystkim dobrze zachowywać się na śniegu i w niskich temp. a nie trzymać się na mokrym asfalcie jak letnia opona i do tego 3x droższa, nie wymagajcie od opony za 160zł że będzię dobra w każdych warunkach.
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adrian85
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał esco1982 Zobacz post
    Barumy są tak samo słabe na mokrym jak i Dębica i do tego są głośniejsze. Opona zimowa ma przede wszystkim dobrze zachowywać się na śniegu i w niskich temp. a nie trzymać się na mokrym asfalcie jak letnia opona i do tego 3x droższa, nie wymagajcie od opony za 160zł że będzię dobra w każdych warunkach.
    Ty nie wymagasz żeby się trzymały na mokrym. Ja przede wszystkim chce żeby opona trzymała się dobrze na mokrym bo zimy u nas są jakie są

Użytkownik Maniak resoraków Avatar esco1982
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    AR 166 3.0 V6 99r.,Fiat Tipo 1.4 T JET 2017

Domyślnie

Cytat Napisał adrian85 Zobacz post
    Ty nie wymagasz żeby się trzymały na mokrym. Ja przede wszystkim chce żeby opona trzymała się dobrze na mokrym bo zimy u nas są jakie są
    Jeżeli chcesz żeby zimówka w + temp. na mokrym asfalcie trzymała się drogi jak przyklejona to napewno nie będzie ta opona kosztować 160zł. A co Dębicy to ostatnio cały czas padał deszcz i jakoś nie miałem z powodu tych opon awaryjnych sytuacji. Nie powiem po wył. ASR można mielić i mielić na 1 biegu ale w zakretach wcale nie jest tak tragicznie jak niektórzy tu piszą.
    AR 146 1.4 BOXER, AR 147TI 1.6 TS, AR 166 3.0 V6

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

Ja nie wiem co wy do tej debicy macie. Mam teraz hankoki i debice, i na mokrym nie widzę przy normalnej jezdzie roznicy na śniegu też. A o zdziwko debica jest cichsza. Jak ktoś chce latać zamiast jeździć to niech kupi michelin alpin najnowsze. Tak jak pisałem przejezdzilem na debicy okres listopad-kwiecien i jak dla mnie opona dostaje ocene 5/6. Wydaje mi się że autorka tematu chciała porade odnośnie opon które napisała, a nie dyskusji czy debice czy vredesteiny lub goodyeary... Więc według mnie z tych co wypisala debica jest najlepszym wyborem. Jeździłem na pozostalych i jednak cena/jakość debicy wygrywa.
    Pozdro

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adrian85
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Auto
    Alfa 147 1.9 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał czosnek1802 Zobacz post
    Ja nie wiem co wy do tej debicy macie. Mam teraz hankoki i debice, i na mokrym nie widzę przy normalnej jezdzie roznicy na śniegu też. A o zdziwko debica jest cichsza. Jak ktoś chce latać zamiast jeździć to niech kupi michelin alpin najnowsze. Tak jak pisałem przejezdzilem na debicy okres listopad-kwiecien i jak dla mnie opona dostaje ocene 5/6. Wydaje mi się że autorka tematu chciała porade odnośnie opon które napisała, a nie dyskusji czy debice czy vredesteiny lub goodyeary... Więc według mnie z tych co wypisala debica jest najlepszym wyborem. Jeździłem na pozostalych i jednak cena/jakość debicy wygrywa.
    Pozdro
    Ja tylko nie zgodziłem się z tobą ze te opony są dobre na mokrym a tym bardziej nie zgodzę się ze są dobre na lodzie, na lodzie to ci żadna zimowka nie pomoże. Co do cena jakość się zgodzę. Choć osobiście wolal bym dołożyć 200zl do kompletu i kupić jakieś lepsze oponki bo jak wiemy na bezpieczeństwie się nie oszczędza

Użytkownik Romeo Avatar czosnek1802
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.9TD Alfa Romeo 147 1.9jtdm 16v

Domyślnie

No to dziwne. Bo ostatnio przy predkosci 50-60km/h najechalem na lod dosłownie lod na lekkim łuku oponami hankook rs2, i przez jakieś 20m auto jechali jak po sznurku. Hmm w zeszłym roku też nie jednokrotnie miałem taki przypadek majac debice i też problemu nie miałem. Ale tak jak pisałem wczesniej... Jak ktoś chce zapie***lac jak samolot na drodze to tylko na komputerze. Trzeba używać mózgu przede wszystkim za kierownica

Użytkownik Romeo Avatar beriba
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    147 1.9 JTD 16V

Domyślnie

W ramach obiecanego uzupełnienia, mam opony Hankook rs

Wyryte rantem felgi