Szybkie pytanko:
jaki olej wybrać do 1.9jtdm 150KM
- Motul 8100 x-clean+ 5w30
- Millers Trident 5w30
- Selenia WR Pure Energy 5w30
auto z filtrem cząstek stałych
Szybkie pytanko:
jaki olej wybrać do 1.9jtdm 150KM
- Motul 8100 x-clean+ 5w30
- Millers Trident 5w30
- Selenia WR Pure Energy 5w30
auto z filtrem cząstek stałych
Sam przymierzam się do wymiany właśnie z tym silnikiem i z trzech które wymieniłeś zamierzałem kupić Motula, jednak po zgłębieniu tematu zdecyduję się raczej na Specol Spec Premium 5W30. Praktycznie połowa ceny Motula a na papierze wygląda na porządny olej. Nie doczytałem niestety czy ktoś już z powodzeniem go u siebie stosował![]()
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
A orientuje się ktoś czy kupie gdzieś taki zestaw w Warszawie lub okolicach ?
Specol Spec Premium 5W-40 C3 z Archoil
Chyba że polecacie coś lepszego do AR 159 2.4JTD 190 tyś km jeszcze z DPF.
Dzięki za pomoc.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Np. kolegi z postu wyżej Pablo. lub tutaj:
http://www.najlepszysyntetyk.pl/szukaj/?term=specol
lub wysyłkowo u użytkownika tomek evo (w dziale rabaty masz na niego namiar).
Na tej stronie aktualnie nie ma, ale jeśli kolega Pablo ma to u siebie na stanie to chętnie się przejadę.
Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Czarekleg ; 02-12-2015 o 21:45
Udałem się dzisiaj do sklepu w celu kupienia filtra oleju do mojej belli, Pan po dłuższych poszukiwaniach przyniósł mi dwa filtry Filtrona, jeden wyższy, drugi niższy- bo jak twierdził są dwie opcje. Wziąłem oba. Samochód to 159'tka 1.9 JtdM 2009 rok, który z nich będzie pasował? I czy może lepiej oddać do sklepu oba i kupić lepsze jakościowo? Zapoda może ktoś linka do alledrogo z poprawnym i dobrym jakościowo filtrem?
Silnik masz 8 czy 16 zaworowy? Może lepiej umów się, że weźmiesz oba i jeden zwrócisz ;-)
16, ale gdzieś słyszałem że Filtron lubi się rozwarstwiać, chyba zwróce oba i kupie coś lepszego, co polecacie?
PlotkiGeneranie przekonasz się który filtr pasuje podczas wymiany
Stawiam, że ten "bez dziubka", ale nie ma reguły
![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10