50 dalej aktualne :-)
- - - Updated - - -
też tak pisałem
jak były kondolencje itp
nikt mi kurde nie umarł - to rzecz
są sprawy ważniejsze
rodzina zdrowa
autko się naprawi
do przodu
nie takie problemy ludzie mają
- - - Updated - - -
a na pozostałych 3 też dupa i kwestia czasu ...
no ale mechanik rozbierze to powie ...
No ale czy ktoś ustalił co jest przyczyną kłopotów z tłokami? Brak ciśnienia oleju i problem z chłodzeniem olejowym? Czy 2,0 ma chłodnicę oleju? Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby założenie wskaźnika temp. oleju. Może warto dopasować jakiś bardzie racingowy olej, a mniej dbający o zużycie paliwa.
Kupiłem kiedyś BMW z obróconą panewką. Podobno wada ujawniająca się przy zbyt szybkiej jeździe i zwyczajną utratą filmu olejowego zbyt rozgrzanego oleju. Poskładałem to na używanym komplecie (wał i używane! panewki od tego wału). Dbałem o olej i przejechałem ponad 200 tys km i ....auto widuję w mieście do dziś pomimo, że minęło już 10 lat![]()
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Bo niestety na forum 90% ludków to pseudo znawcy tematu (nie obrażając nikogo personalnie, akurat Bocian jest kumatym uczynnym człowiekiem i też miał pecha).
Moja opinia od dawna jest taka, jeśli kupujesz auto nowe w salonie, można brać diesla, w przeciwnym wypadku ZAWSZE benzyna będzie tańsza w utrzymaniu na dłuższą metę...
Ktos sie pytal ile jest warte Ti z wyremontowanym silnikiem: jesli remont wykonany konkretnie,z papierami na czesci,do tego jakas gwarancja,lub wykonaniem juz kilku ladnych kilometrow, to niby dlaczego auto mialo by byc tansze ?
Dobrze zrobiony silnik, to lepsze niz fabryka przy 200 tys nalotu.
Piszecie o 10 tys pln zapasu z wielkim lol.
Pewnie,ze nikt nie bierze pod uwage ewentualnosci naglego remontu silnika,ale jak tak piszecie, to normalnym jest,ze czlowiek odniesie wrazenie, ze alfa zostala kupiona za ostatni pieniadz.
Piszecie takie rzeczy,to i reakcje sa takie.
Czasem lepiej sie nie zylowac ponad budzet, tylko sprzedac by nie popasc w dlug.
Miejcie i miliony,nie moja sprawa.
Niemniej,panom ,ktorzy opisali awarie, nalezy sie wielki szacunek za opisanie tego na forum.
Co do uzywka vs remont: oj by spac spokojnie, najlepiej remont, a juz totalnie spokojnie,to kute tloki ;-)
Ostatnio edytowane przez rybakmj ; 02-12-2015 o 14:30
Już za późno, tak szeroki temat że nawet ja nie-dieslowy wiem![]()
No, bocianowi najwyraźniej "ktoś się nie przyznał" . Super podejście.
Swoją drogą przy ew sprzedaży właśnie ważne jest jak i gdzie był ewentualny remont wykonany. Choć widząc jak się kupuje auta, mam wątpliwości czy dla "targetu" to faktycznie jest ważne , czy znaczek Ti nie jest ważniejszy i wart dopłaty, a laweta do znającego temat serwisu już nie.