Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    .

Domyślnie

Giulia wejdzie do produkcji bo już jest tego pelno wyprodukowanego a żeby to wszystko dopiac inaczej niż przy prototypach kosztuje to sporo nakladow również wśród dostawców gdzie każdy z nich realizując swój maly produkt na rzecz Giulii ma swoje male piekiełko w firmie (dodatkowo biorac pod uwagę, ze w tym wypadku trzeba pracować z Wlochami). A kolejne przesuniecie, jest typowo wloskim akcentem mającym na celu przygotować nowe programy dla silnikow aby nie było wtopy jak w przypadku kubełwagena. Zmiana polityki

swoja droga zastanawia mnie fakt zastosowania niższej mocy (480KM ?) w silniku topowym i 8 przekładniowym automatem w stosunku do 510 KM (moment tez jest mniejszy chyba ?) w przypadku recznej 6 biegowej skrzyni. Myslicie, ze jest zagrozenie, ze automat niemieckiej firmy ZF może nie wytrzymywać obciazen tak jak reczna "szostka" stad redukcja mocy ? , czy może być jakies inne wytłumaczenie tego faktu ?
    Ostatnio edytowane przez fan ; 14-12-2015 o 21:19

Użytkownik Rowerzysta Avatar Haveblue
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Maserati Ghibli SQ4

Domyślnie

Cytat Napisał Belfer Zobacz post
    Jakie wszystkie? Konkretnie podaj. Podpowiem, że trudno Cię będzie znaleźć Natomiast domysłów i narzekania jest cała masa.
    Jak choćby ta, że Giulia zaliczy opóźnienie do połowy 2016.
    wcześniej:
    YUGO 65 1.3 (ZASTAVA) '86 - 1994-1997
    AR 146 1,4 boxer '97 - 1997-1999
    AR 156 2,0 TS '98 - 2000-2001
    AR 156 2,5 V6 '99 - 2001-2004
    AR 156 GTA '03 - 2006-2009
    AR 159 3,2V6 Q4 ti '07 - 2009-2014
    teraz:
    Honda CRV (służbowa)
    Maserati Ghibli SQ4 '15

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Luke77
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    ad 1 : kierowca fiata uno nie miał rozumu, a nie fiat uno nie miał mocy. Top chyba jasne, właśnie zaprzeczyłeś swojej teorii potrzeby mocy dla bezpieczeństwa. Nie umiejąc pływać pchasz się wpław do wody ? Jeśli tak i utoniesz to znaczy ze w wodzie był zbyt mały % tlenu ? czy winna ewolucja że nie nie mamy skrzel ? czy winna może łepetyna pusta?
    Czyżby? Jeśli ktoś nie umie pływać to nie znaczy że może znaleźć się w wodzie. A to na skutek wypadku a to różnych NIEPRZEWIDZIANYCH okoliczności. I wtedy o utonięcie nie trudno.
    Tak samo na drodze. Co z tego że Ty jeździsz bezpiecznie jak ktoś inny ma przepisy za nic. I może się okazać że większa moc uratuje Ci życie. W jakimś jednym konkretnym przypadku, którego nigdy byś sobie nie wyobraził.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Moc i owszem w paru przypadkach może uratować dupsko, ale w ten sam sposób może szybko załatwić kogoś na amen. Wystarczy, że ktoś zbyt pewny siebie weźmie się za wyprzedzanie, które jest "niemożliwe" nawet dla 200... 300 koni.

Bzdurą jest mówienie, że 200 konne auto jest bezpieczniejsze od 100 konnego. O aucie można powiedzieć bezpieczne jeśli jest na tyle miękkie, żeby pochłonąć jak najwięcej energii podczas wypadku, ale na tyle twarde, żeby kabina została względnie cała. Jeżeli ktoś mi mówi, że uciekł z czołówki bo miał mocne auto to ja pytam: jakim jesteś idiotą, że dopuściłeś do takiej sytuacji?

To kierowca odpowiada za bezpieczeństwo na drogach (jego styl jazdy przede wszystkim, ale i oczywiście utrzymanie samochodu w należytym stanie).

Dlaczego w Norwegii w tym roku nie zginęło ani jedno dziecko poniżej 10 roku życia (o ile dobrze pamiętam próg wiekowy). Bo Szwedzi mają 200-300 konne auta? Nie- bo jeżdżą normalnie.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    żadne wręcz przy niedoborze czegoś w łepku, czegoś zwanego wyobraźnią. A w szkołach nauki jazdy uczą podstawowego słowa na początku : "dostosowanie" -do tego czym się jedzie i warunków. Do niezobaczenia na drodze!

[/LEFT]
    Sprowadzasz dyskusje do absurdu. Kierowca uno miał głowę na karku, wykonywał normalny manewr drogowy; nie mógł przewidzieć, że z naprzeciwka wyskoczy mu idiota. Takie sytuacje się zdarzają, każdy z nas je miał. Idiota wyjechał z podporządkowanej, biegnącej pod kątem, zza szpaleru drzew. W takich własnie sytuacjach przydaje się moc.
    Stałem kiedyś na przykład na rondzie, na które zdecydował się wpaść ktos bez głowy: uciekłem z jego "linii strzału" do środka ronda, uciekłem dlatego, że miałem odpowiednią moc i moment obrotowy. Przykłady można mnożyć.
    Chcesz udowodnić,l przy okazji oczywiście dodając całą masę ironicznych dodatków (dla lepszego samopoczucia, rozumiem), że moc w samochodzie nie ma znaczenia a liczy się tylko głowa. Moc w samochodzie ma znaczenie, również głowa je ma. Solidna moc i dobra głowa: ten zestaw jest więcej wart niż marna moc i obojętnie jaki rodzaj głowy.
    Acha, naukę ojczystego języka zalecam: słowo "łepek" nie istnieje. Należy użyć słowa "łebek". W regulaminie forum jest punkt, mówiący o tym, że piszemy tutaj po polsku.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Moc i owszem w paru przypadkach może uratować dupsko, ale w ten sam sposób może szybko załatwić kogoś na amen. Wystarczy, że ktoś zbyt pewny siebie weźmie się za wyprzedzanie, które jest "niemożliwe" nawet dla 200... 300 koni.

Bzdurą jest mówienie, że 200 konne auto jest bezpieczniejsze od 100 konnego. O aucie można powiedzieć bezpieczne jeśli jest na tyle miękkie, żeby pochłonąć jak najwięcej energii podczas wypadku, ale na tyle twarde, żeby kabina została względnie cała. Jeżeli ktoś mi mówi, że uciekł z czołówki bo miał mocne auto to ja pytam: jakim jesteś idiotą, że dopuściłeś do takiej sytuacji?
    Dlaczego w Norwegii w tym roku nie zginęło ani jedno dziecko poniżej 10 roku życia (o ile dobrze pamiętam próg wiekowy). Bo Szwedzi mają 200-300 konne auta? Nie- bo jeżdżą normalnie.
    Identycznie, jak brak wyobraźni może załatwić gościa, szarżującego na szosie na osiołku 90-konnym. To jest oczywiste, że mocne auto w rękach idioty jest niebezpieczne, podobnie jak słabe auto. Jak każdew auto. Moc pod butem, przy rozsądnej głowie i umiejętności jazdy oraz przewidywania wydarzeń, daje w oczywisty sposób większą dozę bezpieczeństwa.

Co do czołówek: jeśli myślisz, że one zależą wyłącznie od Ciebie to długiej kariery na szosach Ci nie wróżę.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Luke77 Zobacz post
    Czyżby?
    Tak samo na drodze. Co z tego że Ty jeździsz bezpiecznie jak ktoś inny ma przepisy za nic. I może się okazać że większa moc uratuje Ci życie. W jakimś jednym konkretnym przypadku, którego nigdy byś sobie nie wyobraził.
    DOKŁADNIE O TO CHODZI. Luke77 idealnie to ujął.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar czarny159
    Auto
    Była Alfa Romeo Sportwagon 1,9 JTDM 150KM,2009r.Jest Alfa Romeo 159 SW TBI,TI,2010r.

Domyślnie

Co do przydatności mocnego auta :https://www.youtube.com/watch?v=51xP8zseVcE

Jeżeli chodzi o Giulie to mysle,że wiele się wyjaśni na targach w Genewie w marcu.Jeżeli pokażą się tam cywilne wersje to w drugim półroczu powinny być w sprzedaży.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

KRS, mało, że piszesz moim zdaniem głupoty to w dodatku jesteś strasznie arogancki. Nie wiem, czy to przez zasłonę anonimowości w internecie, czy po prostu taki masz charakter. Zachowujesz się jak stary zgryźliwy dziad co to musi mieć zawszę racje.

Wystarczyłoby gdybyśmy my byli dla siebie nawzajem po prostu mili. Dyskutowalibyśmy na o tym samym, ale na poziomie.

Tak jak pisałem- są sytuacje, że moc ratuje. W 99% reszty przypadków moc samochodu nie ma żadnego znaczenia. Kierowca jest jedynym wyznacznikiem bezpieczeństwa (zakładając sprawny samochód). I nie mam tu na myśli kierowcy jednego samochodu na drodze, tylko wszystkich razem i każdego z osobna. Prawda jest taka, że niektórym potrzeba 300 koni, a niektórym oleju w głowie. W której grupie jesteś?
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Qrva! Piszcie o Giulii i ew. nowościach z nią związanych. Na dyskusje o preferencjach wypad do Hyde-Parku! Chyba czwarty raz apeluję!

Marchionne mówi ostatnio, że rozważają powrót Alfa Romeo do F1 -> http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/...ring-return-f1
    Mnie się to spaja w całość, bo idą w mocne bryczki RWD to i dobrze byłoby obracać się w kręgu Formel Eins, czyli tam gdzie docelowa konkurencja - BMW i Merc.

Holenderskie pismo Auto Week przedstawia swoją "wizkę" stockowej Giulii -> https://www.behance.net/gallery/3209...ry-level-model
    Widać zwykłe progi, przedni zderzak i przymierzone felgi turbina (bodaj ''19) z Giulietty.
    Piszcie co chcecie, ale auto piękne i jak dla mnie godny następca AR156 od de Silvy!

Natomiast portal blastingnews powołując się na profil FB https://www.facebook.com/alfaromeo952/ zastanawia się, czy we Włoszech salonowa Giulia pojawi się już 6.02.2016 -> http://it.blastingnews.com/motori/20...-00695553.html

A portal autoedizione pisze o zmianach w organizacji salonów sprzedarzy, gdzie AR ma być obok Jeepa marką Premium, o czym pisano tutaj już wcześniej -> https://www.autoedizione.com/prepara...-have-started/

Pozdr.,
    L.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	autoweek_giulia_saloon_2016.jpg
Wyświetleń:	357
Rozmiar:	53.7 KB
ID:	185905  

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Cytat Napisał Haveblue Zobacz post
    Jak choćby ta, że Giulia zaliczy opóźnienie do połowy 2016.
    Gdzie to napisał? Bo wyszukiwarka tego nie znajduje...

Użytkownik Pirat drogowy Avatar dereza
    Mieszka w
    Zwoleń
    Auto
    AR

Domyślnie

Mnie się podoba giulia ta z powyższego zdjęcia