Napisał
KRS
zestaw sobie fotki beemy i giulii, byly tutaj publikowane, z boku to niemal te sama auta, przód inny, tył ze skody suberb.
"zestaw" sobie wymogi bezpieczeństwa, techniczne oraz prawne związane np. z wysokością lamp drogowych, przyjmowaniem zderzeń, segment D - pozostaw kontur obecnych modeli segmentu i zgaduj do woli co to za marka.
Interesując się od lat motoryzacją coraz częściej zdarza mi się po pierwszym spojrzeniu (nie z bliska oczywiście) mylić modele i marki, i sam się dziwie, gdy okazuje się na koniec co zobaczyłem, a co mi się czasami zdawało.
jak na alfę i legendarną stylistykę, Giulia to porażka na całej linii.
O gustach podobno się nie dyskutuje, zwłaszcza tak kategorycznie - to akurat Twoja opinia - nie podoba się nie kupujesz i po sprawie; dla posiadaczy 75 późniejsze modele mogły (nie musiały) też być nie do przyjęcia (156 czy 159).
AR ma 105 lat i różne oblicza stylistyczne - często zmieniane dość zdecydowanie - co owocuje taką różnorodnością jej modeli - choć Lorenzo Ramaciotti dobrze ocenia podejście AUDI z tworzeniem wspólnej "twarzy" identyfikujacej markę.
Można spróbować namówić da Silvę i Giugiaro (choć syn nie dorównuje ojcu) do powrotu, ale nie oczekiwałbym skutku pozytywnego; natomiast ich obecność w koncernie VAG jak widać odciska od jakiegoś czasu swoje piętno - tylko pytanie jest w takim razie kto czerpie, co i z kogo.
Niech tylko nawalą z wykonaniem, silnikami albo akcjami nawrotowymi, NIC już wtedy marce nie pomoże.
Coś takiego nikomu by nie pomogło,
ale TOYOTA/LEXUS jakoś się wybroniły ze swoich wpadek kilka lat temu, teraz to samo próbuje osiągnąć VAG.
Jeśli myślicie, że cały świat czeka na nowe alfy, to się mylicie.
Ja tak nie myślę, nie wiem jak inni. Wcale bym nie chciał aby cały świat jeździł AR; ale po entuzjastycznym przyjęciu Giulii we Frankfurcie można założyć, że świat motoryzacyjny czeka na nowe AR (z rożnych powodów), a tym bardziej moto fani.
To nowe alfy muszą podbić rynki i łasić się o względy kupujących.
Jak każdy inny model, poza Skodą Octavią... w Polsce.
Bo marka na rynkach światowych od paru lat istnieje śladowo.
To mnie, i pewnie sporą część z was martwi, natomiast z Twoich wpisów od 2012 r. nie mogę wyczuć czy taki upadek by Cię jednak nie ucieszył, bo mógłbyś podkreślać swoje racje.
To efekty wysiłków Sergio Marchionne.
Nie, efektami jego wysiłków są:
Fiat
- 500 z rodziną,
- nowe Tipo
- nowy 124 bazujący na najlepszym od lat małym roadsterze
AR
- Giulietta
- 4C
- 4C Spider
- Giulia QV
Maserati