Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910
Pokaż wyniki od 91 do 98 z 98

Temat: Moja alfa wypłynęła na rynku

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    A ja mam 50 km w jedną stronę, plus zakupy, dojazd to to to tam, jakieś wakacje i 25 tys rocznie pęka bez problemu
    Czyli po 10 latach robisz 250000km tylko, a każdy ma już w głowie że po takim czasie to przynajmniej 400000km było...

Jak ponad 3 lata temu pojechałem sprowadzić swoją Deltę to osobiście widziałem rocznego peugeota 508 z ponad 200000km, ale to auto jeździło jako taksówka i raczej było wyjątkiem niż regułą
    Także dalej uważam, że nie wiem ile czasu i co musi robić normalny człowiek z zwykła pracą, żeby pokonywać większe przebiegi o które wszyscy podejrzewają używane auta, jak widać 50km w jedną stronę do pracy to dalej za mało

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar PePeline
    Mieszka w
    Rembertuff
    Auto
    159 SW

Domyślnie

ja mam diesla a do pracy jeżdżę SKM-ką . Rocznie robię 10.000 km - generalnie w wakacje i jakieś inne wyjazdy. A diesle kupuję bo lubię ich charakterystykę. Także są wyjątki ZAWSZE i zawsze się trafią auta z nietypową historią

Użytkownik Pasjonat Avatar misiu7911
    Mieszka w
    Jarocin
    Auto
    156 19 JTDm byla,159SW JTDm 2007 była:(,147 QV Bianco jest,Passat cc 2011byl. Jest Macan.C5.Berling

Domyślnie

Cytat Napisał prezes01 Zobacz post
    Czyli po 10 latach robisz 250000km tylko, a każdy ma już w głowie że po takim czasie to przynajmniej 400000km było...

Jak ponad 3 lata temu pojechałem sprowadzić swoją Deltę to osobiście widziałem rocznego peugeota 508 z ponad 200000km, ale to auto jeździło jako taksówka i raczej było wyjątkiem niż regułą
    Także dalej uważam, że nie wiem ile czasu i co musi robić normalny człowiek z zwykła pracą, żeby pokonywać większe przebiegi o które wszyscy podejrzewają używane auta, jak widać 50km w jedną stronę do pracy to dalej za mało

Nie każdy,ale jak widać wielu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

[MENTION=38097]prezes01[/MENTION] ale o ile u nas dojazd 50 km do pracy w jedną stronę to jest dużo, o tyle na zachodzie normą bywają dużo dłuższe dojazdy. Z resztą sam miałem znajomego, który dostał robotę jakieś 200 km od miesiąca zamieszkania. Wynajął mieszkanie, ale zawsze w środę po pracy jechał bezpośrednio do żony, tam spał, rano przyjeżdżał stamtąd do pracy i w piątek po robocie znów do domu, na weekend. I też trzepał km jak zły

Użytkownik Świeżak Avatar Robalgis
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW 1.9 16v JTD 2006, Fiat 126p 1988, Ducati Monster 695 2007, AR 145 1.4 TS 1998 (2005-2010)

Domyślnie

ja do pracy jeżdżę tramwajem, samochód w tygodniu jest mi potrzebny sporadycznie. Po Warszawie nie da się jeździć a jak mam stać w korku, to wolę w tramwaju poczytać książkę. Przez 5 lat zrobiłem ok 50 tys. km. Czemu kupiłem diesla do tak małych przebiegów (nadal nie lubię diesli)? Brak zaufania do benzyniaków od GM. Nic mnie nie obchodzi, że mało kto uwierzy w 10 letniego diesla z przebiegiem 170 tys. km.

pozdrawiam

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    @prezes01 ale o ile u nas dojazd 50 km do pracy w jedną stronę to jest dużo, o tyle na zachodzie normą bywają dużo dłuższe dojazdy. Z resztą sam miałem znajomego, który dostał robotę jakieś 200 km od miesiąca zamieszkania. Wynajął mieszkanie, ale zawsze w środę po pracy jechał bezpośrednio do żony, tam spał, rano przyjeżdżał stamtąd do pracy i w piątek po robocie znów do domu, na weekend. I też trzepał km jak zły
    Zachód to zachód tamto, każdy słyszał, każdy wie - tylko gdzie to słyszał i skąd wie... gdzie te statystyki, badania, ankiety na potwierdzenie? U nas w kraju też takich nie widziałem, a z tego co tu koledzy wyżej piszą to ilość km faktycznie pokonywanych przez rodaków z tym co każdy sobie wyobraża nie ma za wiele wspólnego...

Nie obraź się [MENTION=15955]mmax88[/MENTION] ale dla mnie "to" tworzenie takich stereotypów jak na zachodzie o polaczkach pijakach i złodziejach
    Nie wyobrażam sobie żeby Niemiec czy inny Francuz, Szwajcar, Włoch itd zapieprzali jak głupi za robotą tyle km żeby w domu być tylko gościem i to w tak dużym % żeby nazwać to normą. Wierze że robią więcej km bo jest więcej autostrad i można w 1h dojechać naprawdę daleko i pozwolić sobie na taką pracę przy okazji nie niszcząc życia rodzinnego.
    Twojego znajomego nie uważałbym za regułę, bo to jednak nie są częste przypadki, a jak już ktoś trafi na coś takiego, to raczej na zasadzie delegacji i opłaconych podróży/posiadanego auta służbowego. Sam mam wielu takich znajomych, ale to ze względu na branże budowlaną w jakiej się obracam - budowa sama nie przyjdzie, trzeba do niej dojechać, a gdzie będzie kolejna to nikt nie jest w stanie tego przewidzieć

Sam osobiście pokonuje dziennie do pracy ok 70km w jedną stronę, ale z tego jest jakieś 7km własnym autem, a resztę autokarem wynajętym przez moją firmę, tracę przy tym dziennie 2-2,5h dodatkowego czasu poza domem i jest to dla mnie i moich współpracowników męczarnia... zgodziłem się na to bo miało to trwać nie dłużej niż trzy lata, ale Rzeszów przeżywa teraz bum budowlany i robota zapowiada się tam na kolejne 10lat, także powoli zaczynam się rozglądać za czymś normalniejszym, nawet gorzej płatnym, bo tak się nie da całe życie poniewierać...

Może wypadałoby stworzyć na forum ankietę i temat odnośnie rocznych przebiegów? Dałoby to jakiś rzeczywisty obraz czego można się spodziewać przy kupnie używek, a co można uważać za ekstrema, minima i maxima...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

[MENTION=38097]prezes01[/MENTION] bardzo dobry pomysł z tą ankietą. Sam chętnie bym zobaczył wyniki :-)

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

polaki ciulajo w ankietach :p