Z Bystrzycy do Wrocławia nie jest daleko. Sprawdż na forum regionalnym Din. Śląsk, tam w odpowiednim temacie znajdziesz namiary na polecane warsztaty we W-wiu.
Kto usuwał DPF z programu? Miałeś od razu podnoszoną moc?
Niestety mało który warsztat lubi grzebać w autach po zmianach w ECU – takie moje doświadczenie i trochę ich rozumiem.
Nie wpadłeś na to, że DPF musiał się zapchać z jakiegoś powodu? Założenie, że ze swojej starości, z góry mogę uznać za błędne.
Twojemu autu przyda się teraz profesjonalna diagnostyka. O tyle trudniej, że ktoś grzebał w ECU.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
po dzisiejszej diagnostyce komputerowej 3 wtryski poza normom i podobno za duże ciśnienie na listwie coś 120 bar .ale dziwne zjawisko bo przed diagnozą na kompie- robiłem test przelewowy wtrysków i było okej koleś jak podłączył szklanki to po odpaleni auto zaczeło normalnie pracować nie kopcił na obrotach równa praca silnika . koleś mówi że chyba ciśnienie mniejsze musi być na listwie w czasie testu .wychodi na to że za duże ciśnienie mam na listwie zaczne sprawdzać od wtrysków i pomby ile daje może powrót jest przytkany jeżeli mechanicznie układ paliwoy będżie okej to wina nowego oprogramowania !!!! bo nic innego nie może być tym bardziej że słyszałem ja silnik dobrze pracuje !!! w czasie testu na szklanki .niestety zrobię to za trzy długie tygodnie jutro muszę jechać do pracy na razie dziękuję wszystkim za uwagę i tak twierdze że ALFA jest wspaniała tylko trochę cierpliwości pozdrowienia
Ostatnio edytowane przez mariuszk1159 ; 02-01-2016 o 16:08 Powód: elektroniczny test wtrysków
i wszystko wiadomo wytarty wałek rozrządu !!!!!!! tyle że pierwszy mechanik zaczął od tyłu i wyciął DPF i katalizator
jaki koszt naprawy? aaa i ile przebiegu?+-200 tysięcy?: )