Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 42

Temat: Trzesie silnikiem, faluja obroty V6

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Zacznij wreszcie czytać. Widzę że nie przeczytałeś ani mojego posta do końca ani moich linków i tomtrz`a

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa romeo 166 2.5 v6

Domyślnie

mam sciagniety FES 3.5 Full pl po zainstalowaniu i podlączaniu wywala nieprawidłowy kod iso i każe ctr i f10 po kilki razach wyrzucania załącza program

- - - Updated - - -

Panowie przewaliłem te linki zapoznałem sie z błedami ale jak je zlikwidowac? jakiejs pomysły? jak dojsć do tego jaka jest przyczyna/? proszę tylko o pomoc

- - - Updated - - -

okej błąd p0704 chodzi o sprzęgło wyczytałem ze trzeba wylukać czy się nie zacina ani nic i piszą o przesmarowaniu ktoś cos wie jak to zrobic?

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Przy pedale sprzęgła masz styk/wyłącznik. On jest do sprawdzenia. Komputer wie o wciśniętym sprzęgle tylko od tego czujnika. Tak samo z hamulcem.
    Błąd 235 to problem z przepływomierzem albo ewentualnie z czujnikiem ciśnienia atmosferycznego.
    Przepływomierz powinien mieć na wolnych obrotach rozgrzanego silnika jakieś 18-19 kg/min (chyba taka jednostka, nie pamiętam ale w fesie pokazuje zawsze te same jednostki).

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa romeo 166 2.5 v6

Domyślnie

Włąsnie wróciłem z garazu.Dostałem sie do przepływki wyczysciłem liqidem molly delikatnie przetarłem husteczka nawilzona poczekałem az przeschnie.złozyłem wszystko do kupy zaglądałem pod ten pedał ale ciezko tam co kolwiek dojrzeć na dniach to ogarne ale po przeczyszczeniu przepływki auto unormowało obroty co mnie cieszy!

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomtrz
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    były alfy, jest Jaguar

Domyślnie

Czyszczenie przepływki najczęściej pomaga na krótko, więc już się możesz zacząć powoli rozglądać. Sprawdź też jeszcze jak będzie z odpiętą. Jak będzie jeszcze lepiej, to nie ma co się zastanawiać.
    Jaguar S-type 4.2 V8
    Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
    Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
    Citroen Xantia Activa II V6 - była
    Citroen Xantia II 2.0 16V - była
    Skoda Felicia 1.3 MPI - była

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa romeo 166 2.5 v6

Domyślnie

Okej dzięki! Narazie mam wachacz do wymiany takze narazie powoli wymieniam co sie da i do póki mam kase przepływke sprawdze jak na odpiętej i przeglądne te pedały od sprzęgła i hamulca.Dam alternator do regenerki bo dziwnie mi przygasają swiatła po dodaniu gazu swiecą mocniej no i zajme sie tematem cewek i swiec narazie to wszystko jak cos to napisze na forum czy wszystko zrobione i jakie wyniki pozdrawiam!

Mieszka w
    Strzelin
    Auto

Domyślnie

Czyli kupiłeś niezłą minę. Do roboty wszystko ....
    Potrzebujesz sporo czasu i ładną kopę pieniędzy żeby to wszystko na tip top ogarnąć. Tylko nie pytaj w tym temacie o wszystko od wentyli po antenkę. Są tematy o zapłonie, przepływce, rozrządzie, wahaczach. Szukaj i czytaj. Dopiero jak nie znajdziesz to zakładasz temat. Ale z tego co widzę to masz elementarne problemy na które na forum odpowiedzi już są.

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa romeo 166 2.5 v6

Domyślnie

hmmm ja wiem czy minęe\? tanio gośc nie oddał takze nie jest zle wachacz do wymiany i te błedy po za tym nic narazie wiekszego nie dolega byłem ustawiać lpg instalacja ogarnieta na zero łądnie chodzi na gazie na benzynie takze nie narzekam.Skóra w super stanie elektryka chodzi najmniejszy guziczek tez takze narazie zbieram kase na remonty hehe pozdrawiam!

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa romeo 166 2.5 v6

Domyślnie

Witam ponownie przewaliłem forum i nie znalazłem odpowiedzi na swój problem.. mianowicie odpalam auto jak co dzień normalnie elegancko wyjechalem z domu dojechałem do miasta skręcam a auto zgasło... po ponownym zapaleniu buja obrotami jak dziadem... odpale przegazuje i gaśnie.. żadnego błedu nie wyrzuciło ani nic.. nagle cos sie porypało z obrotami.. dodam ze na gazie i benzynie tak chodzi.Myślałem ze to przepływka więc odpiołem kostke od przepływki i to samo.. niewiem czujnik połozenia wałka? jak mozecie doradzcie cos!

Użytkownik Alfista Avatar tomaz
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    166 3.0V6 Sportronic | szybkie daily

Domyślnie

Jednym słowem nie trzyma ci wolnych obrotów? Czasami? Miałem identyczne objawy zima w zeszłym roku. Wymieniłem przepustnice i przeczyscilem połączenie z nią. Z kablem też coś kombinowalem ale generalnie te dwie rzeczy pomogły.
    Jak ci zaczyna wariowac poruszaj kablem od przepustnicy - jeżeli pomoże to wszystko jasne
    166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
    Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
    Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
    Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
    Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html