Zacznij wreszcie czytać. Widzę że nie przeczytałeś ani mojego posta do końca ani moich linków i tomtrz`a
Zacznij wreszcie czytać. Widzę że nie przeczytałeś ani mojego posta do końca ani moich linków i tomtrz`a
mam sciagniety FES 3.5 Full pl po zainstalowaniu i podlączaniu wywala nieprawidłowy kod iso i każe ctr i f10 po kilki razach wyrzucania załącza program
- - - Updated - - -
Panowie przewaliłem te linki zapoznałem sie z błedami ale jak je zlikwidowac? jakiejs pomysły? jak dojsć do tego jaka jest przyczyna/? proszę tylko o pomoc
- - - Updated - - -
okej błąd p0704 chodzi o sprzęgło wyczytałem ze trzeba wylukać czy się nie zacina ani nic i piszą o przesmarowaniu ktoś cos wie jak to zrobic?
Przy pedale sprzęgła masz styk/wyłącznik. On jest do sprawdzenia. Komputer wie o wciśniętym sprzęgle tylko od tego czujnika. Tak samo z hamulcem.
Błąd 235 to problem z przepływomierzem albo ewentualnie z czujnikiem ciśnienia atmosferycznego.
Przepływomierz powinien mieć na wolnych obrotach rozgrzanego silnika jakieś 18-19 kg/min (chyba taka jednostka, nie pamiętam ale w fesie pokazuje zawsze te same jednostki).
Włąsnie wróciłem z garazu.Dostałem sie do przepływki wyczysciłem liqidem molly delikatnie przetarłem husteczka nawilzona poczekałem az przeschnie.złozyłem wszystko do kupy zaglądałem pod ten pedał ale ciezko tam co kolwiek dojrzeć na dniach to ogarne ale po przeczyszczeniu przepływki auto unormowało obroty co mnie cieszy!
Czyszczenie przepływki najczęściej pomaga na krótko, więc już się możesz zacząć powoli rozglądać. Sprawdź też jeszcze jak będzie z odpiętą. Jak będzie jeszcze lepiej, to nie ma co się zastanawiać.
Jaguar S-type 4.2 V8
Alfa Romeo 166 FL - Distinctive - Nero Metallico - 2.4 JTD 20V 175KM - była
Alfa Romeo 166 - Bieda Edition - 2.0 TS - była
Citroen Xantia Activa II V6 - była
Citroen Xantia II 2.0 16V - była
Skoda Felicia 1.3 MPI - była
Okej dzięki! Narazie mam wachacz do wymiany takze narazie powoli wymieniam co sie da i do póki mam kase przepływke sprawdze jak na odpiętej i przeglądne te pedały od sprzęgła i hamulca.Dam alternator do regenerki bo dziwnie mi przygasają swiatła po dodaniu gazu swiecą mocniej no i zajme sie tematem cewek i swiec narazie to wszystko jak cos to napisze na forum czy wszystko zrobione i jakie wyniki pozdrawiam!
Czyli kupiłeś niezłą minę. Do roboty wszystko ....
Potrzebujesz sporo czasu i ładną kopę pieniędzy żeby to wszystko na tip top ogarnąć. Tylko nie pytaj w tym temacie o wszystko od wentyli po antenkę. Są tematy o zapłonie, przepływce, rozrządzie, wahaczach. Szukaj i czytaj. Dopiero jak nie znajdziesz to zakładasz temat. Ale z tego co widzę to masz elementarne problemy na które na forum odpowiedzi już są.
hmmm ja wiem czy minęe\? tanio gośc nie oddał takze nie jest zle wachacz do wymiany i te błedy po za tym nic narazie wiekszego nie dolega byłem ustawiać lpg instalacja ogarnieta na zero łądnie chodzi na gazie na benzynie takze nie narzekam.Skóra w super stanie elektryka chodzi najmniejszy guziczek teztakze narazie zbieram kase na remonty hehe pozdrawiam!
Witam ponownie przewaliłem forum i nie znalazłem odpowiedzi na swój problem.. mianowicie odpalam auto jak co dzień normalnie elegancko wyjechalem z domu dojechałem do miasta skręcam a auto zgasło... po ponownym zapaleniu buja obrotami jak dziadem... odpale przegazuje i gaśnie.. żadnego błedu nie wyrzuciło ani nic.. nagle cos sie porypało z obrotami.. dodam ze na gazie i benzynie tak chodzi.Myślałem ze to przepływka więc odpiołem kostke od przepływki i to samo.. niewiem czujnik połozenia wałka? jak mozecie doradzcie cos!
Jednym słowem nie trzyma ci wolnych obrotów? Czasami? Miałem identyczne objawy zima w zeszłym roku. Wymieniłem przepustnice i przeczyscilem połączenie z nią. Z kablem też coś kombinowalem ale generalnie te dwie rzeczy pomogły.
Jak ci zaczyna wariowac poruszaj kablem od przepustnicy - jeżeli pomoże to wszystko jasne![]()
166 2.5V6 CF2 Sportronic była | 166 3.0V6 CF3 Sportronic @ 241KM / 291Nm jest
Moja 166 Grigio Chiaro: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ml#post1222435
Więcej Alfy: https://www.youtube.com/channel/UCA7...kh5YZ4Hy4vTsew
Szybkie daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz..._s5_tomaz.html
Ekonomiczne daily: https://www.forum.alfaholicy.org/prz...volvo_v70.html