Karol, a wymieniłeś filtr paliwa? Po takich perypetiach pewnie by się przydało![]()
Karol, a wymieniłeś filtr paliwa? Po takich perypetiach pewnie by się przydało![]()
Hmm, nie pomyślałem o tym i w sumie dobry pomysł.
przy zalewaniu środkiem do czyszczenia paliwa, lepiej było przed wymienić filtr.
a co konkretnie zalewałeś do czyszczenia wtrysków? Jakieś cuda, czy po prostu 2T?
http://liquimoly.sklep.pl/pl/p/Oczys...SEL-SPULUNG/23
U siebie zalałem jak sie okazało, że korekty nie były idealne. Wyjeździłem 50l paliwa z tym preparatem i fajnie zadziałało. Korekty bardzo sie poprawiły.
Ja użyłem STP Formuła do czyszczenia wtryskiwaczy Diesla.
Od wielu lat używam STP. Tak w benzynach (samochody i motocykle), jak też w dieslach. I zdecydowanie dla mnie jest to najlepszy środek, po którym faktycznie nastąpiły zmiany na lepsze. Zaznaczam, że nie jestem związany z tą firmą. Po prostu to tylko moje osobiste doświadczenie.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Nie lejcie 2T.
Jak Alfa mojego kuzyna ożyje opiszę jakie perypetie spotkały go po użyciu 2T. Cały układ paliwowy jest w serwisie....wstępnie wtryski nie przepuściły mazi jaka wylała się z układu ....
Nie wydaje ci się, że to nie sprawka 2T ale zaniedbanego układu paliwowego ? Bo mi właśnie tak się wydaje. Znaczy się jestem pewien.
Cała masa ludzi używa 2T w różnego rodzaju silnikach. Kilka grup przeprowadziło badania techniczne na uczelniach na temat wpływu oleju 2T na układy paliwowe. A tutaj nagle kuzyn staje się miarodajnym wyznacznikiem negatywnego wpływu 2T na układ paliwowyO samych właściwościach 2T, które zaprzeczają temu nie warto już pisać, bo to jest na tym forum tak szeroko opisane, że byłoby to tylko stratą czasu.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Może kuzyn polał znacznie za dużo i biedy narobił.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10