Strona 53 z 91 PierwszyPierwszy ... 3434445464748495051525354555657585960616263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 521 do 530 z 909

Temat: Awaria silnika 2.0 170KM

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał darkghost Zobacz post
    Główny powód tych wszystkich awarii to problemy ze smarowaniem.
    Akurat bocian i CubeLite z moich informacji nie mieli informacji o niskim cisnieniu oleju a awarie mieli ta samą, Tak to jest właśnie jak się coś gdzieś usłyszy a zwala winę na jego zaniedbania serwisowe. To ze ktos jezdzil od nowosci 170tys a ja zrobilem 10tys km to i tak moja wina bo zaniedbywałem serwis no Matko Boska z którego bądź kościoła !!!. Takie opinie jak wasze sa tyle warte co spłukany papier toaletowy po porannej toalecie. !

Użytkownik Rowerzysta Avatar 5turbo
    Mieszka w
    Zabrze
    Auto
    159,GT, Bravo 2.0, Formuły Promot III, Dallara F393

Domyślnie

Kamorado, a oglądałeś chociaż zdjęcia które cinek wrzucił czy masz jego posty w ignorowanych i nie możesz się odnieść do tego co napisał? Odkąd są te fotki nikt się do nich nie ustosunkował, każdy tylko pieprzy farmazony. A może nie masz wiedzy, żeby w sposób merytoryczny te zdjęcia i opis skomentować?
    www.5turbo.com
    Nowe natchnienie Promot 76/84
    Nowsze Dallara F393
    159 1.9 280 F40 inside
    159 ti 2.4 210
    Fiat Barchetta 131
    Fiat Coupe 2.0 20VT 220

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Co do przebiegu: 200 tys, to juz kto inny raczej przekroczy.
    Przebieg maly,ale chcialbym tylko zwrocic uwage,ze jest ponad 40 tys na dokoksowanym programie ( nie widzialem mocniejszych parametrow w 2.0 159) ,wiec moze zejdzcie z tunerow nieco,bo jak widac program wcale nie musi zabic silnika.

Użytkownik Znawca Avatar darek2116
    Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Ciężko wydawać werdykt bo po programie każdy wóz zrobi inny przebieg w zależności od warunków eksploatacji i np zużycia wtryskiwaczy etc

Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
    Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
    JTD,TWIN SPARK,V6
    Miernik grubości lakieru Fe/Al
    Naprawa wariatora faz
    Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
    Informacje i możliwości-PW
    myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
    EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
    Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
    Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
    Naprawa Turbo
    http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
    KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał 5turbo Zobacz post
    Kamorado, a oglądałeś chociaż zdjęcia które cinek wrzucił czy masz jego posty w ignorowanych i nie możesz się odnieść do tego co napisał? Odkąd są te fotki nikt się do nich nie ustosunkował, każdy tylko pieprzy farmazony. A może nie masz wiedzy, żeby w sposób merytoryczny te zdjęcia i opis skomentować?
    Nie, no u mnie ewidentnym problemem było właśnie złe smarowanie, poprzednik widocznie miał problem wcześniej z tym ale jak kupowałem tego komunikatu nie było, wyskoczył kilka razy w marcu a później w listopadzie. Szukajac rozwiazania na forum znaleźliśmy je dopiero około października jak ris ja wymieniał, jak wczesniej pisalem wymiane mialem juz zaplanowana pozniej.. Odnoszę się do tych co usilnie wmawiają mi ze przez moje zaniedbania się to stało, być może i mogłem wymienić ta uszczelkę 2 miesiące wcześniej ale z tego co cinek mówił to jedynie na krotka chwile by tu pomogło bo zużycie materiałów jak widziałeś w zdjęciach cinka było już znaczne i tu było by ewidentnie za późno. Z reszta kazdy fotki widzial tez tłoka co miał wżery w kilku miejsca co przyspieszyło cały destrukcyjny plan. a Chip jedynie przyspieszył to co wydarzyłoby sie tam za kilka tys kilometrów. Tu też winowajca był wtrysk który juz był w opłakanym stanie wiec tez sie nałożyło.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar GoNiuS
    Mieszka w
    Piekary Śl.
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT

Domyślnie

Pewnie ze mocniejszy program nie musi zabić silnika zależy kto i jak go zrobi. Wyebana masa powietrza STAŁA! na 1400 (pewnie by EGR był zamknięty) i doładowanie że prawie dwa razy zegar okręci to nie jest normalny i bezpieczny soft.
    Alfa Romeo Giulietta 2.0 TCT <- Jest
    Alfa Romeo 147 1.6 T.S <- Jest
    Alfa Romeo Mito 1.6 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 147 Selespeed <- Byla
    Alfa Romeo 156 1.8 T.S <- Byla
    Alfa Romeo 159 SW Ti 2.4 JTDm Q-tronic <- Byla
    Alfa Romeo GT 1.9 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm <- Byla
    Alfa Romeo 156 Selespeed <- Byla
    Alfa Romeo 145 1.8 T.S <- Byla

Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Masa i doładowanie to faktycznie-mogła być za wysoka temperatura spalin np na hamowni nie ale podczas wypalania EGR dodatkowo obciąża i za wysokie EGT może być wtedy a jakiś element tego nie wytrzyma na dłuższą mete.To czy to chip czy materiał czy nawet jedno i drugie to ciezko stwierdzic
    Niestety nie ma takiego zawodu jak tuner w motoryzacji tym samym takiej szkoły więc jest to wolny zawód,rozliczać coś takiego to jedynie na zasadzie jakiejś liczby osiągnięć czy porażek,natomiast to z jakiego powodu tłok pękł to można sobie np powołać rzeczoznawce i zrobić jakieś badania na własny koszt i tyle ale sprawdzić poprawność modyfikacji softu może sprawdzić np kilku tunerow i ewentulanie z tego można jakieś wnioski co kilka osób powie ale i tak jest to coś w stylu palenia tytoniu-każdy wie że palenie szkodzi zdrowiu i na paczce pisze a i tak kopci fajury
    JTD,TWIN SPARK,V6
    Naprawa wariatora faz
    Naprawa Turbo

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał darek2116 Zobacz post
    Masa i doładowanie to faktycznie-mogła być za wysoka temperatura spalin np na hamowni nie ale podczas wypalania EGR dodatkowo obciąża i za wysokie EGT może być wtedy a jakiś element tego nie wytrzyma na dłuższą mete.To czy to chip czy materiał czy nawet jedno i drugie to ciezko stwierdzic
    Niestety nie ma takiego zawodu jak tuner w motoryzacji tym samym takiej szkoły więc jest to wolny zawód,rozliczać coś takiego to jedynie na zasadzie jakiejś liczby osiągnięć czy porażek,natomiast to z jakiego powodu tłok pękł to można sobie np powołać rzeczoznawce i zrobić jakieś badania na własny koszt i tyle ale sprawdzić poprawność modyfikacji softu może sprawdzić np kilku tunerow i ewentulanie z tego można jakieś wnioski co kilka osób powie ale i tak jest to coś w stylu palenia tytoniu-każdy wie że palenie szkodzi zdrowiu i na paczce pisze a i tak kopci fajury
    Jak rozbierzesz autko CubeLite bedziemy mogli coś stwierdzić i porównać oba te przypadki jesli wyjdzie podobny do mojego będzie wiadomo ze coś ze smarowaniem ewidentnie wada konstrukcyjna i wydłużone wymiany olejowe itp.

Mieszka w
    Bedzin
    Auto
    164 Super 3.0 V6 12V

Domyślnie

Jak się będzie go robić to się dowiemy,niestety troche czasu jeszcze trzeba bo pare alf niestety jeszcze stoi do roboty,
    159 JTS jednego z kolegów też teraz idzie pod lupe,przybywa w oleju paliwa także z nowymi autami wbrew pozorom jest dużo roboty bo sa juz w fazie projektowania sztucznie postarzane i z tym sie juz trzeba liczyc
    JTD,TWIN SPARK,V6
    Naprawa wariatora faz
    Naprawa Turbo

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Alfa_Romeo 166 2.4 20v

Domyślnie

Cytat Napisał darek2116 Zobacz post
    Jak się będzie go robić to się dowiemy,niestety troche czasu jeszcze trzeba bo pare alf niestety jeszcze stoi do roboty,
    159 JTS jednego z kolegów też teraz idzie pod lupe,przybywa w oleju paliwa także z nowymi autami wbrew pozorom jest dużo roboty bo sa juz w fazie projektowania sztucznie postarzane i z tym sie juz trzeba liczyc
    Spoko moje tez długo sie naprawiało ale to ze wzgledów ze nie mogłem znaleźć mechanika co by sie podjał. teraz mam nadzieje ze bedzie dobrze i zaczne juz normalnie jezdzić Czekamy w takim razie na analize.