KODOWANIE KLUCZY (Giulia Stelvio 159 inne)
Konwersje USA->EU
UPDATE MAP DO NAJNOWSZYCH 2023 (1,2,3 generacja), również z rynków USA
KODOWANIE (używanych) RADARÓW ACC/DASM, BLISSów, zmiana radia i aktywacja AA/CP offline
I co mam tu teraz pisac o EOI temat tego nie dotyczy . Wada fabryczna niech tak zostanie, przynajmniej nikt odpowiedzialności za to nie wezmie
Tu masz luz na 4 tlokach w kazda strone swiata. https://m.youtube.com/watch?v=qb2GWOjlSrw
Efektem byla glosna praca. Wszystkie 4 tloki cale. Jedynie wytarte sa i luz powstal dlatego.
Silnik vw
A gdzie Ty tu widzisz luz na sworzniach?? Bo na filmie tylko widać luz tłok-cylinder. I to jeszcze w benzynie, a nie dieslu który ma dużo większy stopień sprężania. Żeby zobaczyć luz sworznia pokaż film z tego silnika gdzie mają odpięty tłok od korby i pokazany luz, a jeśli tam jest niepływający sworzeń, to luz sworzeń-tłok.
www.5turbo.com
Nowe natchnienie Promot 76/84
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
Dalej nie widzę spójności tematu luzu sworznia z powyższym tematem
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
Dlatego ten wątek ma już 73 strony![]()
To po co producent ustala normę pasowania sworzeń-panewka główki korbowodu, skoro może być on 10 razy większy wg.Ciebie i nic to nie zmienia. Przecież można by to dużo luźniej spasować. Moje podejrzenie wycierania tej panewki jest związane z jej nowym kształtem . To są główki cięte w V. Luz najpierw robi się na boki, a później po całości i wtedy pęka tłok od wibracji. Sworzeń w 2,0 ma większą średnicę od 1,9 2,4 o 4 mm.
Ostatnio edytowane przez 5turbo ; 17-01-2016 o 13:52
www.5turbo.com
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Nie no bez przesady "wg ciebie"
jak najbardziej podzielam twoje zdanie co do tolerancji pasowania,masz racje i jest ok
Ja mam auto w którym jeszcze nie wiem co jest grane a bocian i kamorado raczej nie miał luzu na sworzniu{chyba że mieli},moja teoria i zaznaczam teoria brzmi że było za ciepło i najsłabszy element w tym wypadku tłok dla 2.0 jtdm padł
ale jest to tylko teoria.
Dlatego jeszcze raz powtarzam że palenie szkodzi zdrowiu
Nie jestem stronniczy i nie zamierzam tworzyć jakiegoś zdania,wolałbym raczej żeby miało to pozytywne aspekty dla przyszłych ewentualnych modyfikacji czy eksploatacji tego silnika,ot taK dla potomnych
- - - Updated - - -
No andrew jasna sprawa żę tak mogło być ale w przypadku z którym ja mam doczynienia wątpie że do czegoś dojdziemy bo wóz dojechał o własnych siłach do mnie z pod niemieckiej granicy więc to czy luz powstał i doprowadził do awarii czy powstał już po awarii jest teraz nie do znalezienia.
Dlatego też jestem za wymianą kompletnej jednostki a nie jej remontowaniem co mi się raczej nie zdarza,w tym przypadku sądze że będziemy mieć po prostu takie 2.0 na części.
Prywatna Praktyka Naprawy i Obsługi Alfa Romeo
JTD,TWIN SPARK,V6
Miernik grubości lakieru Fe/Al
Naprawa wariatora faz
Naprawy główne i bieżące,diagnostyka
Informacje i możliwości-PW
myjka ultradzwiękowa-wtryski PB oraz drobna elektronika
EGR,DPF OFF Klapy Wirowe CHIP JTD
Diagnostyka Uszczelki Głowicy TEST na zawartość CO2 w płynie
Naprawa świec TS bez ściągania Głowicy i urwanych mostków-HELICOIL
Naprawa Turbo
http://www.forum.alfaholicy.org/uslu...gi_bedzin.html
KUPIĘ WARIATOR 50zł plus przesyłka za sztuke płace-OFERTY PW
Przecież cinek napisał:
Luzy na sworzniu wg danych fabrycznych biorąc pod uwagę wartości skrajne są w tolerancji maksymalnie 0,015 w przypadkach w.w było to od 0,05 do 0,09mm !!
www.5turbo.com
Nowsze Dallara F393
159 1.9 280 F40 inside
159 ti 2.4 210
Fiat Barchetta 131
Fiat Coupe 2.0 20VT 220