płyn zimowy z Lidla - 5 L za 15 zł i ładny zapach + dobre mycie![]()
płyn zimowy z Lidla - 5 L za 15 zł i ładny zapach + dobre mycie![]()
no właśnie zapomniałem o lidlu , nie testowałemtylko pytanie czy to nadaje sie do ksenonów, czy ktoś miał doświadczenia w tym temacie - lub raczej problemy, matowienie, pękanie ?
Czy to są tylko takie "opowieści" o ksenonach; na niektórych płynach jest opis, że nadaje się do reflektorów ksenonowych
Ksenon czy zwykla lampa klosz ma raczej taki sam. Ja jak narazie wyleczylem sie z plynoe marketowych. Raz kupilem w biedronce i plyn zostawial biale smugi na lakierze. Teraz mam koncentrat ,to spokojnie 30 l wystarczy mi przy rozrabianiu50/50 do wakacji
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
A mnie odpowiada PSIK PSIK AUTOLAND. Kupiłem w kaufie.
Na parkingu przed hipermarketem. Rodzina pakuje zakupy do pancerwagena. Dziecko, chłopiec około 5-6 lat:
-Mamo co to za auto?
-Przeczytaj. Na rejestracji jest napisane
-A-L-F-A R-O-M-E-O. Dlaczego muszę jeździć VW albo Audi?
Matka patrzy na ojca, a ojciec na mnie.
Mina ojca BEZCENNA !!!
Kupiłem pierwszy lepszy zimowy za 16zł i przy -5 marznie, na butelce napisane że do -30 :v
" Ksenon czy zwykla lampa klosz ma raczej taki sam."
tylko , że - zwykła żarówka nie ma spryskiwacza , a ksenon ma . tu różnica.
alkohol zawarty w płynie ma pewnie wpływ na tworzywo reflektorów. teraz pytanie o tworzywo z którego wykonane są lampy , prawdopodobnie jest to to jakis poliwęglan/ plexi/ czy coś / mysle , że jednak alko ma wpływ
problem drugi - przewody doprowadzające płyn do spryskiwaczy, to nie zwykły spryskiwacz tylko wytwarza wysokie ciśnienie (psiknięcie po dużym ciśnieniem , mgiełka)
IMHO dorabiasz teorię...
Zwykły reflektor (np. Skandynawia) też ma spryskiwacz. Już lata nie ma szklanych reflektorów, więc te plastiki to są 'obcykane' w produkcji (reflektory plastikowe to w 90% przypadków matowieją od słońca)
Do tego jak myślisz, że płyn do spryskiwaczy to najgorsze z czym zewnętrzna część samochodu ma do czynienia to się grubo mylisz, np. a co z solą i innymi 'dodatkami' w brei pośniegowej?
Pzdr,
ap2
Sól na tworzywa sztuczne ma działanie tylko mechaniczne - plastik nie zardzewieje.
Za to może zmatowieć od działania rozpuszczalników organicznych jak np. alkohol.
猫"Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Niektóre zwykłe lampy (czyt, z żarówką) posiadają również spryskiwacze na lampy i to nie koniecznie jak Janusz czy Mirek sam sobie zrobią tylko z producenta.
Co do tematu, ja kupiłem płyn z biedronki do -22, -10 było i rozsadziło mi lewy spryskiwacz na lampę w 166 FL, gdzie cena nie jest mała...
Za największego wroga ludzie mają tego, kto mówi im prawdę // Platon.
Była Marea 2.4TD HLX 125KM '98r
Była Marea 2.4JTD ELX 131KM '99r
Była 166 2.4JTD 10v 150KM '03r
Była 166 2.4JTDm 20v 175KM @ 238KM 504Nm by @sdero '04r
Jest 166 2.4M-jet 20v 2006r @ ?
Masz problem z autem ? Chcesz usunąć klapy wirowe, DPF bądź EGR ?
Zrobić kompleksową diagnostykę ?
Wymiany rozrządów/eksploatacja i remonty silników ?
Załatwimy nawet programowo !
Zapraszam na nasz warsztat.