Strona 178 z 226 PierwszyPierwszy ... 78128168169170171172173174175176177178179180181182183184185186187188 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1,771 do 1,780 z 2255

Temat: Rozmowy o AR 33/164 - mini Shoutbox

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Italia

Domyślnie

Genialna odpowiedź
    A własnie się zastanawiałem dlaczego tak łatwo jest odjąć boczek od drzwi w okolicach rygla - pewnie ktoś przede mną już nie raz tak otwierał auto.
    Teraz poradzę sobie z otwarciem auta bez problemu.

Co linki ręcznego to jeśli się ją używa to nic się nie będzie działo, a w mróz samochodu się nie myje i tyle wg mnie.
    Na uszczelki trochę smaru silikonowego, a do zamków biały smar muszę dać i będzie spokój.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Majkelek
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 CF2 `2000

Domyślnie

Cytat Napisał Seraf Zobacz post
    Genialna odpowiedź
    A własnie się zastanawiałem dlaczego tak łatwo jest odjąć boczek od drzwi w okolicach rygla - pewnie ktoś przede mną już nie raz tak otwierał auto.
    Teraz poradzę sobie z otwarciem auta bez problemu.

Co linki ręcznego to jeśli się ją używa to nic się nie będzie działo, a w mróz samochodu się nie myje i tyle wg mnie.
    Na uszczelki trochę smaru silikonowego, a do zamków biały smar muszę dać i będzie spokój.
    Miejmy nadzieje

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Italia

Domyślnie

Naciskanie dźwigni ze zdjęcia nie pomogło(zresztą chodzi gładko z tego co patrzyłem).
    Siłownik za słabo wysuwa do góry rygiel który wystaje w boczku drzwi.
    Ostatnio edytowane przez Seraf ; 18-01-2016 o 22:08

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Naciskanie dźwigni ze zdjęcia nie pomogło(zresztą chodzi gładko z tego co patrzyłem).
    Przerabiałem i niestety musiałem rozbierać boczek bo był problem w ułożeniu rygla...
    Możesz spróbować go jeszcze docisnąć jak do zamknięcia i wyciągnąć ponownie może się ułoży jak trzeba.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Italia

Domyślnie

Jutro zajrzę czy jest jakiś sposób żeby rozebrać boczek bez uszkodzeń na zamkniętych drzwiach.

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Jutro zajrzę czy jest jakiś sposób żeby rozebrać boczek bez uszkodzeń na zamkniętych drzwiach.
    Jest śruba pod lampka oświetlenia i raczej bez otwartych drzwi jej nie zdejmiesz i co za tym idzie nie odkręcisz śruby, a często widziałem przerwane w tym miejscu boczki..

Popróbuj delikatnie ten rygiel. Chowaj go w drzwi i wyciągaj, można pokombinować na boki, żeby sie po prostu inaczej ułożył. Można na otwartej klamce wewnętrznej spróbować, może szybę opuścić, różne były historie i trzeba kombinować.. boczek to ostateczność a i tak pewnie się zniszczy jak wyżej pisałem..

Użytkownik Ogier Avatar Bates911
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    164 V6 3.0 12v

Domyślnie

Rygiel się nie wysuwa bo na 95% zablokowany jest właśnie przez tą dźwignie z pierwszego zdjęcia i rusza się pewnie w połowie zakresu.

Musisz dopchać dźwignie tak żeby pomiędzy tą zaznaczoną zieloną strzałką, a dźwignia od cięgna klamki była 1-2mm przerwa tylko zapomniałem dodać że rygiel musi być w dole bo inaczej jedno blokuje drugie i nic nie ruszysz.
    Wątpię że jest zablokowane coś innego chyba że coś się pochrzaniło w środku.

Boczku raczej nie ruszysz bo na dole jest z 4/5 śrubek + śrubka w nawiewie na szybę.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Płock
    Auto
    Italia

Domyślnie

Poszło drzwi otwarte aczkolwiek klamka zewnętrzna nie otwiera drzwi do końca.
    Plastik na dźwigni na który naciska cięgno od klamki zewnętrznej chyba już jest wyrobiony i dlatego klamka nie otwiera drzwi do końca.
    Może jakaś podkładka pomoże.
    Klamka wewnętrzna na szczęście otwiera drzwi.

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Zmienię troszkę temat...
    Ma ktoś może korek wlewu oleju do V6? Mam ułamany kawałek i czuje że za bardzo nie jest szczelny, mimo że olej się nie sączy to chciałbym mieć cały chociażby dla estetyki

Mieszka w
    Radom
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Tytanowy Zobacz post
    Zmienię troszkę temat...
    Ma ktoś może korek wlewu oleju do V6? Mam ułamany kawałek i czuje że za bardzo nie jest szczelny, mimo że olej się nie sączy to chciałbym mieć cały chociażby dla estetyki
    Niestety odwieczny problem.. Bardzo ciężko o sprawny korek

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia