Strona 70 z 91 PierwszyPierwszy ... 20606162636465666768697071727374757677787980 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 909

Temat: Awaria silnika 2.0 170KM

Użytkownik Znawca Avatar maryszkens
    Mieszka w
    Będzin/Dąbrowa Górnicza
    Auto
    155 1.8 16v FL// BMW 1

Domyślnie

Kłamstwo powtarzane wielokrotnie stanie się prawdą- przez wiele lat- nie tylko na tym forum- pisało się że chip tuning to tylko korzyści, zero wad. Nawet nie chce mi się szukać tych tematów ochami i ahami na temat podnoszenia mocy, zmniejszenia spalania. Wiele osób mogło dojśc do wniosku że może faktycznie tak jest- w końcu setki osób nie mogą się mylić.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Alfa CubeLite przeciez jest z programem do @sdero wiec co gadacie ze pd jednego tunera?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    No nie no... nie wiem jaki jest emotikon na "ręce opadają" ...
    Kogo tych chcesz z myślących (do niedawna) ludzi zrobić ?
    Dziecku swojemu nie dasz "drobnych elementów" dlaczego - dlatego że jest symbol 3 lat na pudełku, czy dlatego że _wiesz_ że coś może odpaść i się nimi może zadławić, choć nie znasz anatomii i fizjologii układu pokarmowego i oddechowego?
    Chyba nie czytałeś na którego ten wpis był odpowiedzią. Poza tym pamiętaj, że to tylko jest bzdurny przykład. Sens wypowiedzi jest trochę głębiej. Poszukaj.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm BMW 535d F10

Domyślnie

Cytat Napisał omen Zobacz post
    Alfa CubeLite przeciez jest z programem do @sdero wiec co gadacie ze pd jednego tunera?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
    Cytat Napisał CubeLite Zobacz post
    Nie wiem czy chodzi o mnie, ale chyba tak to się wypowiem żeby nie było jakiś nieścisłości[emoji2] Jak dobrze pamiętam latem 2014 miałem przeładowania turbo.@Sdero widział mapę Cinka i coś tam pogrzebał żebym wrócił z powrotem do Belgii.Pojeździłem na tym do grudnia , a poźniej wyczyściłem kolektor w kolektorycdti.pl i z powrotem wrzuciłem program Cinka i jeździłem na nim aż do wysrania się tłoka[emoji14] taka oto historia[emoji2]
    Z tego co tutaj napisał CubeLite to tłok poszedł na chipie od tego samego tunera co reszta tłoków.

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał piotriix Zobacz post
    PS.Jest ryzyko jest zabawa a ,że czasem boli, trudno skoro chciało się więcej KM -brutalne ale prawdziwe
    Pełna zgoda.
    Tylko dlaczego informacje na stronach tunerów wprowadzają w błąd?
    Jak dla mnie jest to oszukiwanie klienta.
    Ostatnio edytowane przez syfon ; 21-01-2016 o 15:06

syfon
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał maryszkens Zobacz post
    Jesteśmy narodem coraz bardziej świadomym- także swoich praw. I powinniśmy korzystać z możliwości jakie daje nam prawo. Więc jeśli ktoś wprowadza nas w błąd to trzeba z tym walczyć- dobrym przykładem są własnie "reklamy". Nie muszę się znać na wszystkim-mogę uwierzyć w zapewnienia sprzedającego.
    Mało tego, to ustawodawstwo wyraźnie zakazuje podawania w reklamie nieprawdziwych informacji.
    Ktoś kto kupi taki towar, skorzysta z takiej usługi ma pełne prawo domagać się tego, żeby było tak jak w reklamie. Jak nie jest może się domagać i to na dodatek skutecznie zadośćuczynienia.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Woopy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW 2011r 2.0 JTDm 170KM

Domyślnie

Mam pytanie. Czy jest sen montowania wskaźników np ciśnienia oleju, temperatury oleju lub innych w celu monitorowania informacji które mogłyby wykazać że z silnikiem zaczyna dziać się coś niepokojącego ?
    2008 - 2014 Fiat Coupe SE 2000r
    2014 - 20XX Alfa Romeo 159 SW Sport Plus 2.0 JTDm 170KM
    2016 - 20XX Fiat Coupe 2.0 20V Turbo MY99

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał aromeo Zobacz post
    Nie słychać na forach Opla o pękniętych tłokach mimo wiadomej polityki Opla co do uszczelki. Ludzie chipują też Ople, Fiaty z tym silnikiem i im tłoki jakoś nie pękają.
    Wpisz w google "insignia zatarty silnik" i zobacz ile osób szuka silnika. Dobry cytat z pierwszego z brzegu linku:
    albo mówią Panie na liste Pana zapisze bo co chwile ktoś dzwoni o silnik a20dth(160km),a jak się zapytałem gościa z jakim przebiegiem są silniki to mówi że max 20-30 tys.km i rocznik 2012-2013 bo starszych to strach sprzedawać i dawać ludzią gwarancje
    Odnośnie reklam chiptuningu – sprawa jest prosta: jak jedziesz do tunera to albo dostajesz kilka bezpiecznych koni więcej, albo kilkadziesiąt mniej bezpiecznych. Mi cinek to powiedział i wybrałem gdzieś pośrodku, bez szukania koni za cenę trwałości. I chyba wprost na rachunku napisane było o tym, że silnik ma mniejszą trwałość (choć tego już nie pamiętam, było to dość dawno, ale pamiętam że "dupochrony" były na pewno). Tunerów teraz jest sporo, więc pewnie każdy za siebie powinien pisać.

Cytat Napisał Woopy Zobacz post
    Mam pytanie. Czy jest sen montowania wskaźników np ciśnienia oleju, temperatury oleju lub innych w celu monitorowania informacji które mogłyby wykazać że z silnikiem zaczyna dziać się coś niepokojącego ?
    Oczywiście warto. Temperatura i ciśnienie to podstawa. Obserwować i potem wyciągać wnioski.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 21-01-2016 o 16:02

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Cytat Napisał syfon Zobacz post
    Pełna zgoda.
    Tylko dlaczego informacje na stronach tunerów wprowadzają w błąd?
    Jak dla mnie jest to oszukiwanie klienta.
    Oszukiwaniem klienta jest też sprzedaż schabu dmuchanego wodą który na patelni kurczy się o 200% a też o tym nie pisze na opakowaniu. No i czy mogę babcie podać do sądu ,że wpajała następnym pokoleniom ,że czosnek jest zdrowy podczas gdy 90%czosnku w sklepach pochodzi z Chin i bardziej szkodzi niż pomaga. Mozę oskarżę Chińczyka bo nie napisał na czosnku że zawiera całą tablicę Mendelejewa ? :-) . No i tu kwestia rozbija się o zdrowy rozsądek bo albo ktoś kupuje czosnek z Chin bo tańszy lub kupuje z rozsądkiem Polski lub napoje vs. soki. Złe odżywianie też skraca żywot i czyja to wina i kogo skarżymy do sądu ? :-)
    Ostatnio edytowane przez Nazar ; 21-01-2016 o 15:50

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm BMW 535d F10

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    Wpisz w google "insignia zatarty silnik" i zobacz ile osób szuka silnika.
    Zatarcie silnika, a pęknięty tłok to raczej całkowicie inne usterki.