Jak już pisałem Dynamic z Kauflandu - to jest 'ich', czyli niemiecki płyn.
Ostatnio testowane.
Płyn do -20. Temp. zewn. -14. Podczas jazdy ok. 50km/h płyn na szybie nie smuży i nie zostają żadne 'mazy'.
Dodam, że w Oświęcimiu w Kauflandzie ten płyn na prawdę szybko znika z półek.
Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V
a miałeś zwykłe spryski czy te ciśnieniowe ? (tak z ciekawości)
bo u mnie ciśnienie takie, że jak zapodam stojąc na światłach, to piesi na przejściu patrzą co się k.. dziejetrochę mocno daje
z innej beczki, miał ktoś płyn Car Plan "3 w 1" ( płyn zimowy, odmrażacz zapobiegający zamarzaniu i niewidzialna wycieraczka w jednym) , taki czerwony, bo właśnie kupiłem baniak na promocji i zamierzam zalać , zobaczę co to jest
Nie bardzo wiem jakie to są zwykłe, spryskiwacze na reflektorach chyba zawsze są "ciśnieniowe" (przynajmniej ja tylko takie widziałem do tej pory), bo ich zadaniem jest usunięcie zanieczyszczeń bez dodatkowej mechanicznej ingerencji wycieraczki. Te w 147 też lały mocno - po uderzeniu strumienia dookoła auta robiła się chmura płynu, który nawiasy mówiąc znikał ze zbiornika w ogromnych ilościach po czyszczeniu reflektorów.
Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V
Kiedyś mi na trasie brakło płynu i stanąłem na pierwszej lepszej stacji było to BP mieli tylko płyn firmowy BP kupiłem wlałem , i ku mojemu zdziwieniu nie waniał jak te marketow .
Ja leję Psik-Psika, chyba to jest marka Autoland, zapach oczywiście jest, ale nie jest drażniący, raczej delikatny![]()
Zrobiłem sobie jakiś czas temu zapas płynu zimowego z Motula i innego nie chce :-) nie czuć go w kabinie i bardzo skutecznie usuwa wszystkie zabrudzenia z szyby.
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka