Może na beemce spoko, ale do alfy...
Był tu kiedyś ktos z takimi zapędami stalowymi. Pokazywał zdjęcia nawet jakieś wstępne i delikatnie mówiąc średnio to wyglądało.
Fanatycznie konserwatywni posiadacze 166 znajdą Cię i zrobią Ci KUKU![]()
Może na beemce spoko, ale do alfy...
Był tu kiedyś ktos z takimi zapędami stalowymi. Pokazywał zdjęcia nawet jakieś wstępne i delikatnie mówiąc średnio to wyglądało.
Fanatycznie konserwatywni posiadacze 166 znajdą Cię i zrobią Ci KUKU![]()
Ostatnio edytowane przez gonzo ; 28-01-2016 o 18:53
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva
no nie oszukujmy sie 166 nie pasuje do takich zabaw ... jedynie co jakos jeszcze mi sie widzi to stalówka z Insignii poszerzona....ale tak to za mała felga.... a skręcenie gwintu(pierw jak go dostaniesz) w opor w dół by 17 wypelnila nadkole to lepiej otworzyc odlewnie misek olejowych do 2.4 i wahaczy...18 stalowe z tego co widze są tylko pod cheerokiego ...rozstaw kosmos 5x127
i koszt 4 1200zł a gdzie poszerzenie...kolejna sprawa.... nienaturalne szerokosci opon....z 215/45/17 jest juz ciezej a co dopiero z wynaturzeniami co sie naciaga na szeroka stal
... kolejne jak sie interesowalem kiedys tym to naciaganie 215/40/17 na 10j
musi byc fest bezpieczne.Ja miałem duzo mniejszy naciąg i na deszczu umialo slizgac jak szatanem.
Ostatnio edytowane przez aj1990 ; 28-01-2016 o 19:04
Znalazlem to foto: http://www.forum.alfaholicy.org/166/..._166_a-57.html post.568
Jest Peugeot 406 Coupe 2002r 3.0 V6
Była Alfa Romeo 166 2002r. 2.4 JTD
Była Vectra B 2000r 2.0 DTI
Była Vectra A 1993r 1.8 B+G
i ok naciagnal w miare ....tylko patrz jak wyglada szeroka stal na obnizonym aucie a jak na tym.drugie zeby tą czarną felge z tego zdjecia zmiescil w nadkole chociaz lekko musialby negatyw ostry zajechac...bo jakby nie zajechal tak by sie chociaz opona mogla schowac to dalej by bylo za wysoko jak na ten styl.... w szerokiej stali kolo nie ma wyjezdzac jak najbardziej poza obrys, ma byc szeroko,nisko i spasowane na mm.Taka już to zabawa. Jak już chcesz się bawić w takie obniżania (bo tak to rozumiem bo szeroka stal nie pasuje do kozy) to idz w kierunku co poszedl użytkownik B-ski... według mnie idealny przedlift,typowy bandyta.
Ostatnio edytowane przez aj1990 ; 28-01-2016 o 20:22
Ludzie jaki dramat............
ja tam nie neguje.Nie pasuje w ogole ale nie neguje . Tylko zabawa w to to kupe pieniedzy ,a efekt jest taki ,że robisz z auta taczki.Ogarnięcie szerokiej stali to cena na "bide" 18 szprych speedlinea,koszt obnizenia,kupienia dobrych opon pod to i pasowania tego wszystkiego po to tylko by nie móc komfortowo jeździć "lemuzyną" dla mnie dziwna sprawa. BTW. tamten "pan" co juz zakladal szeroką stal pisał ,że sam sobie to spawalJestem ciekaw jak mu szybko powietrze uchodzilo i jak z osiowością. W Polsce polecanych zakladow od tego jest moze z 5 i koszta są dość duże .Znam takich co "sobie sami spawali" takowe felgi wlaśnie do bmw... krzok straszny
![]()
Haha, dobre. Z cyklu "co ci się stało w samochód"?![]()
No faktycznie. Zniecheciliscie do mojej idei :-) dobrze ze teraz a nie pozniej. Wiec chyba trzeba sie zaopatrzyc w jakies alu r17 i cieszyc sie ich wygladem no i w sumie wiekszym komfortem jazdy.
Kupuj od Kaaca szprychy 18. Od razu Cię pokochamy miłością bezgraniczną![]()
Jest Fiat Tipo SW Lounge 1.4 t-jet
Była 166 FL 2.4 JTD R5 10v Black Metallescente
Była 145 1.4 TS Edizione Sportiva