Jak to jest z ta marchewą?
Czy po przekreceniu zaplonu powinna sama zgasnac po paru sekundach? Ja mam boxera 1.6 i nie gasnie dopiero jak odpale silnik. Jak to jest u Was?
Jak to jest z ta marchewą?
Czy po przekreceniu zaplonu powinna sama zgasnac po paru sekundach? Ja mam boxera 1.6 i nie gasnie dopiero jak odpale silnik. Jak to jest u Was?
u mnie tez gasnie po zapaleniu silnika i tez ma 1.6bx
Witam. U mnie gaśnie po paru sekundach od przekręcenia kluczyka w pozycje zapłonu. Zawsze czekam aż zgaśnie i dopiero odpalam. Mam boxera 1,4.
tak czy tak jedno jest pewne - marchewa powinna zgasnąś w momencie "zapalenia" silnika.
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
Marchewa czyli kontrolka wtrysku?
w temacie http://www.forum.alfaholicy.org/145_..._wtryskow.html
tam były zdania podzielone czyli ta kontrolka po lewej stronie koło alfa code
Czyli jak się świeci po włączeniu zapłonu a gaśnie po odpaleniu to jest błąd na 100%
Jurajski Klub Alfa Romeo
www.jkar.org
Warsztat samochodów włoskich
www.flar-ital.pl
Dorabianie części, elementów itp na zamówienie - kontakt PW
witam
u mnie (1.4 TS 1998 ) po przekręceniu kluczyka na zapłon pierwsza gasnie alfa code, pozniej abs,nastepna marchewa ,na koniec poduszki i temperatura i dopiero wtedy odpalam silnik zajmuje to okolo 4-5 sekund, i ponoc tak nalezy postepowac , bynajmniej w tej wersji silnikowej
Ostatnio wymienilem lambde i juz sie nie zapala podczas jazdy marchewa. Ale tez nie gasnie zaraz po wlaczeniu zaplonu. Pewnie na komputer powinienem jechac. Czy mozna jakims domowym sposobem szukac usterki?
Lepiej pod komputer podpiąć i mieć pewność tak to szkoda czasu na szukanie i gdybanie, że to mogło czy to paść.