Ogólnie chyba przeważnie Odometer pokazuje mniej niż na liczniku. U mnie na liczniku 242 tys., a w komputerze 237 tys.
Ogólnie chyba przeważnie Odometer pokazuje mniej niż na liczniku. U mnie na liczniku 242 tys., a w komputerze 237 tys.
Te 10 tys to po poprzednim właścicielu bo pompy wody razem z rozrządem nie wymienił a stawki w Niemczech razy 4 dlatego 1500 euro naprawa i skrzynia 2500 PLN i parę dodatków i się robi 10tys
przekłamanie jest. nawet FES przy zakładce z przebiegiem podaje informacje o tolerancji kilku %
I o różnej różnicy w zależności od auta. W 159 jest 3 albo 4 procent, w Punto II miałem 7, choc odo pokazywało różnice około 15%
Kolega jackblackxxx zatarł pompę wody na autostradzie w Niemczech i przeskoczył mu pasek rozrządu, stąd dużo wyższa kwota naprawy. Dodatkowo robocizna za sam rozrząd pewnie droższa w Niemczech niż u nas całość.
Inna sprawa, że w 159 przy robocie rozrządu zawsze wpadnie kilka innych drobiazgów: czy to koło pasowe, czy kolektor dolotowy. I szybko robi się 1500 zł. Ale to temat na odrębną dyskusję.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 16-02-2016 o 10:30
Panowie chodzi o 1500 euro bo jeszcze wtrysk był wymieniany i te dyble czy jak to zwą ,no i reszta oleje filtry itp.U nas stawki np 15 płn na godzinę a tam też tylko euro.Stąd ta cena.
Panowie, albo zle czytam, albo na screenie z fesa jest 15 tys z hakiem a nie 150tys
A to juz by byla raczej spora różnica...
Jak auto mialo cofnięty i nie było smigane po cofnięciu to "ostatnie wypalanie dpf" nie będzie się zgadzało ze stanem licznika...