Temat: Alfa Giulia- 2015

Użytkownik Maniak resoraków Avatar mmax88
    Mieszka w
    Olkusz
    Auto
    Jaguar XF 3.0 V6

Domyślnie

[MENTION=1012]Ludvigus[/MENTION] przepraszam, ale co Ty za głupoty opowiadasz? Przecież nasi spece forumowi już dawno mówili, że ona nigdy nie wejdzie do produkcji, a oni się nie mylą i znają się doskonale na przemyśle motoryzacyjnym!

A teraz na serio. No kurde piękne auto!

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    @Ludvigus przepraszam, ale co Ty za głupoty opowiadasz? Przecież nasi spece forumowi już dawno mówili, że ona nigdy nie wejdzie do produkcji, a oni się nie mylą i znają się doskonale na przemyśle motoryzacyjnym!

To, że jeździ kilka czy kilkanaście sztuk sklejonych na słowo honoru to nie znaczy, że wejdą do produkcji. Historia zna wiele takich przypadków. A nawet jeśli wejdą, to na pewno będą się psuły na potęgę i zabiją mase ludzi bo są niebezpieczne. No i poza tym gdzie Alfie do Lexusa... Sergio c..j!!!

Tak tylko uprzedzam posty znawców

Użytkownik Romeo
    Auto
    lexus is250

Domyślnie

Po co zioniesz? nie moja wina, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Nie umiesz też dyskutować, nikt Cie tej sztuki nie nauczył. Umiesz tylko kurczowo bronić swoich tez. To wielka niedojrzałosć, synu. Po co ten cały cyniczno-ironiczny wpis powyżej?
    Pisałem, że istnieje możliwość ze auta nie będzie, owszem. Nie bierzesz pod uwagę tego, że rzeczywistość zmienia się, z dnia na dzień, w biznesie szczególnie? Po tylu wałkach, opóźnieniach, przesuwaniu planów, kiepskiej kondycji finansowej czy też zwykłych bajkach od Sergio, wszystko było mozliwe. Wygląda jednak na to, że auto będzie, pytanie tylko, czy nie jets wypychane na siłę, bo dłużej już nie można naciągać klientów i całej branży.
    Pytanie tylko, ilu ludzi kupi dzieciaka z ryzykiem chorób wieku dziecięcego? ja czekałem na to auto ale musiałem wziąć inne. I nie wymienię go, leasing mam jeszcze na rok. A ja jestem klientem Sergio więc Sergio na razie auta mi nie sprzeda. A Gulia to nie masówka, to nie auto dla Kowalskiego, to auto dla ludzi lepiej sytuowanych ale ludzi też z fantazją, nie bojących się marki. A przyzwyczajenia ludzkie to bardzo silny czynnik: jak skłonisz wielbiciela beemy do kupna alfy? jak skłonisz nabywce superba albo avensisa do kupna alfy?
    Cholernie trudna sprawa. Mam szczęscie pracować w dobrej firmie, gdzie istnieje możliwośc wyboru aut wyższej klasy wedle uznania. Ale ilu takich jest? W Europie jest podobnie, Gulia musi być naprawde ale to naprawde znakomita, aby wbić się na rynek.
    Myśl, synu, a nie trać czasu na jałowe ironizowanie.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał mmax88 Zobacz post
    @Ludvigus przepraszam, ale co Ty za głupoty opowiadasz? Przecież nasi spece forumowi już dawno mówili, że ona nigdy nie wejdzie do produkcji, a oni się nie mylą i znają się doskonale na przemyśle motoryzacyjnym!

nie umiesz sobie darować? przeczytaj dokładnie wszystkie moje wpisy na przestrzeni czasu. To ja założyłem ten wątek DWA LATA temu, "alfa giulia w 2014". Poczytaj od początku i prześledź co się działo przez ten czas w temacie nowych alf. To wtedy pogadamy. Na razie mam wrażenie rozmowy z dzieciakiem, niestety.
    Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?

criss
    Gość

Domyślnie

KRS nie bądź jak twój stary- zjedz snickersa.
    Swoich tez to ty tu bronisz od dawna pisząc ''przecież już dawno o tym pisałem''. Weź człowieku zniknij z tego forum bo tylko psujesz tu atmosferę. P.s wali mnie to jak sie do mnie odszczekniesz

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Jaworze
    Auto
    AR: 75 Busso/159 1,9Jtdm/ Fiat Coupe 2,0

Domyślnie

Popieram zdanie kolegi powyżej

- - - Updated - - -

A koledze od crosswagena proponowałbym sprzedaż auta bo jego narzekanie też mi się już znudziło. (Dla przypomnienia w około DWÓCH MILIONACH TOYOT zacinał się pedał gazu)

Pozdrawiam forumowiczów

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Giulietta Sportiva TCT, Alfa 156 Crosswagon 1,9 16v, Alfa 156 1.8 TS

Użytkownik Znawca Avatar koskar
    Mieszka w
    WL // GA
    Auto
    Alfa Romeo 156 Berlina 2.0 T.S. 1999r., Renault Clio III Ph2 1.2 2010r.

Domyślnie

I nie pisz do nikogo "synu" bo to jest niepoważne.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Wichura87
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR, OPC

Domyślnie

Cytat Napisał KRS Zobacz post
    To wielka niedojrzałosć, synu
    Po pierwsze kolego, synu to mów do swojego syna, kultury trochę. Po drugie wielką niedojrzałością jest brak dystansu do siebie, bo nikt Cię nie obraził, a jedynie z ironicznie podsumował Twoje formuowe tezy. Po trzecie nie jeden forumowicz podsumował Twoje wypociny, w których zmieniasz zdanie każdego dnia w zależności jak wiatr powieje. Stąd jesteś absolutnie niewiarygodny.
    Po czwarte - przestań się podniecać tym leasingiem i Lexusem, bo przecież napisałeś, że to auto firmowe. Jeśli nie płacisz hajsu swojego za auto, to z zasady powinieneś zluzować swoje wypowiedzi.

Podsumowując - jak 10 osób Ci mówi, że jesteś pijany, to znaczy, że musisz się położyć. Przetłumaczę Ci teraz, żebyś Ty nie miał problemów z czytaniem ze zrozumieniem - jak 10 osób mówi Ci, że piszesz głupoty, to może jednak czas się nad sobą zastanowić.

Pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez Wichura87 ; 17-02-2016 o 13:34

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków/Brzesko
    Auto
    Stelvio / 75

Domyślnie

a ja mam takie pytanie czy ktoś się orientuje kiedy auto będzie można zamawiać i kiedy ewentualnie odbierać?I nie chodzi mi tu o QV a raczej o wersje cywilne.
    czy to będzie jesień 2016?

Użytkownik Znawca Avatar Zenonzlasu
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Były: AR 156 JTD, AR 156 1.8 TS 144 KM | Zostało Reno, PT Cruiser i Lancia Thesis .

Domyślnie

Cytat Napisał bera5 Zobacz post

- - - Updated - - -
    (...) (Dla przypomnienia w około DWÓCH MILIONACH TOYOT zacinał się pedał gazu)
    Tak własciwie, to najprawdopodobniej wszystkie Toyoty były sprawne. W co najmniej jednym przypadku powodem samoczynnego przyspieszania były niewłaściwe dywaniki blokujące pedał (założone przez samych userów, nie fabryczne), jedno zgłoszenie to próba wyłudzenia odszkodowania, generalnie nie udowodniono wady. W Stanach cała sprawa mogła mieć drugie dno, wiadomo, ochrona własnych producentów. Ogólnie na całym świecie Toyota przywołała do serwisów ok. 20 milionów pojazdów.