Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Temat: Alfa Romeo czy coś innego?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar www156
    Mieszka w
    KR
    Auto
    159 1,9 M-JET 16v

Domyślnie

Za 17k jak napisałeś znajdziesz fajną 156 1,9 16V jtd. Bardzo fajny silnik reszta do ogarnięcia. Albo tak jak koledzy zauważyli 147 w całej gamie silników i w twoim przedziale finansowym tu bym poszukał. Ale przecież nie tylko alfa po drogach jeździ.
    Byla 156 2,0 TS,
    była 156 2,4 20V
    była 156 1,9 16V
    jest 159 1,9 16V
    była giulietta 2,0 IMOLA
    jest giulia 2,0

Użytkownik Świeżak Avatar wolnemiasto
    Mieszka w
    freie stadt Danzig
    Auto
    Giulietta QV, Suzuki Swift Sport

Domyślnie

a ja powiem tak
    dla młodego, za 17 tysi
    poszukaj suzuki swift sport od 2006 roku
    125 KM lekkie, twarde, ma kopa, daje frajdę z jazdy. Na łańcuchu. A alfę sobie kupisz jak trochę zrobisz się starszy.
    Władcy Północy

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

A moim zdaniem ten temat to fake, który później wklejają sobie na innych forach, a Wy się produkujecie.
    Na dodatek kompletnie bez sensu - V6, JTD, limo, coupe, 9 za 17 kafli...
    Skoro sam kupujący nie wie, czego chce, to niby skąd my mamy to wiedzieć.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Brak

Domyślnie

Z reguły ignoruję posty takie jak wyżej czy pierwszy w tym temacie, także po prostu dalej kontynuujmy dyskusję. Czyli mam rozumieć, że Alfa Romeo to samochód dla elit? Trzeba być jakoś namaszczonym, albo dopiero po przejechaniu miliona kilometrów można usiąść za jego kółkiem?
    Co do 147, bardziej podoba mi się 156, to raz, a dwa, nie mam przekonania co do tych benzyniaków. A co myślicie o kupnie Gt 3.2 powiedzmy za 18k zrobienie zawieszenia i rozrządu za 2/3k i potem stopniowe doprowadzanie go do ładu? Mówię do ładu, ponieważ wspomnieliście, że do 20k nie dostanę ogarniętej GT.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Rybnik / Żory
    Auto
    Alfa Romeo 156 FL 2.4 JTD

Domyślnie

GT 3.2 w tych pieniądzach raczej nie wyrwiesz (jestem wręcz przekonany o tym), a jeśli już się jakaś pojawi to trzymaj się od niej z daleka (napewno ulep). Ja mam drugą Alfę 156 i mogę Ci polecić ten samochód z czystym sumieniem. Dobre prowadzenie, w miarę wygodne (przy większych prędkościach trochę głośna), no i silnik 2.4 (175KM) też daje radę, jak na taką pojemność i moc naprawdę małe spalanie W takim budżecie jaki masz, możesz wyrwać naprawdę fajny egzemplarz.
    Alfa Romeo 156FL 2.4JTD Nero Metallico --> "Jak wjechała do kraju to tirówki brawo biły"

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Byłą 156 TS, GT 1.9 z wiruskiem :),jest 166 3.0 FL

Domyślnie

Cytat Napisał cornishon69 Zobacz post
    Z reguły ignoruję posty takie jak wyżej czy pierwszy w tym temacie, także po prostu dalej kontynuujmy dyskusję. Czyli mam rozumieć, że Alfa Romeo to samochód dla elit? Trzeba być jakoś namaszczonym, albo dopiero po przejechaniu miliona kilometrów można usiąść za jego kółkiem?
    Co do 147, bardziej podoba mi się 156, to raz, a dwa, nie mam przekonania co do tych benzyniaków. A co myślicie o kupnie Gt 3.2 powiedzmy za 18k zrobienie zawieszenia i rozrządu za 2/3k i potem stopniowe doprowadzanie go do ładu? Mówię do ładu, ponieważ wspomnieliście, że do 20k nie dostanę ogarniętej GT.
    widzę ,że kolega mocno fochliwy i bez dystansu-trzeba wszystko pisać grzecznie i nie daj boże zażartować
    Niestety, ale z takimi wymaganiami jakie przedstawiłeś jesteś idealnym klientem komisu(Panie to ideał, a cena okazyjna-niemiec wyjeżdzał tylko do kościoła).
    To nie jest tak,że Alfa dla elit i wogóle.Mając takie oczekiwania (159 ,GT 3,2-za 17k ) nie licz,że znajdziesz uczciwą(powtarzam UCZCIWĄ) ofertę.
    I nie dotyczy to tylko "elitarnej" (to taki żart, rozumiesz) Alfy, ale prawie każdego samochodu, który wymieniłeś.
    Jeśli podoba Ci się Galant to w tej kasie bez problemu znajdziesz dobrze utrzymane i zadbane auto-co lepsza bardzo dobrze znosi "zagazowanie" i ma dobrze wykonane i spasowane wnętrze.
    Mniej spiny życzę i dostosowania aspiracji do budżetu
    Ostatnio edytowane przez AdiCarrion ; 23-02-2016 o 07:43

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    PL
    Auto
    były 147 ts i 156 jtdm

Domyślnie

Na Twoim miejscu, gdybym miał porównywać w zakładanym budżecie coś z AR z autami z Twojej listy, to 156 V6. Co będzie fajnego w porównaniu do aut które wymieniłeś? Jak dla mnie trakcja.
    159 w zakładanym budżecie to raczej nie przejdzie. I diesla też bym sobie darował. Ja kupiłem super hiper JTD po wielu latach jeżdżenia fajnymi benzyniakami, i to jednak trochę inna bajka.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

A co myślicie o kupnie Gt 3.2 powiedzmy za 18k zrobienie zawieszenia i rozrządu za 2/3k i potem stopniowe doprowadzanie go do ładu?
    chciałbym V6, jednak spalanie by mnie przerosło
    Już spalanie mniej straszne?

Czyli mam rozumieć, że Alfa Romeo to samochód dla elit? Trzeba być jakoś namaszczonym, albo dopiero po przejechaniu miliona kilometrów można usiąść za jego kółkiem?
    Z których konkretnie słów to wywnioskowałeś?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Brak

Domyślnie

O 159 wspomniałem w jednym poście i potem odpuściłem pomysł i pytałem 5 razy o 156, a Wy nadal o tym, że "co za głupi szuka 159 w takiej cenie". Gazu nie mam zamiaru zakładać. Może to nie problem aut, tylko ich właściciele psują im opinię ?

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Nie jest problem w zakupie auta a w jego późniejszym utrzymaniu gdyż jak pisałeś nie wiesz ile będziesz miał na to pieniędzy. Stąd na pewno GT 3.2 na początek trzeba skreślić. Swoją 147 mam od ponad 5 lat. Jest to moje pierwsze auto i przez ten czas nauczyłem się sporo u kosztach użytkowania. Np. należy uważać gdzie auto się oddaje na naprawę bo koszty naprawy po "naprawie" mogą być duże. Warto kupić sprawdzony egzemplarz jednak należy liczyć się z tym, że będzie to auto ponad 10 letnie i popsuć może w nim się cokolwiek. Np. często na forum poleca się diesle jako auta oszczędne itp. a są przypadki gdzie w ciągu kilku miesięcy czy roku właściciele wymieniają sprzęgło, dwu-masę, regenerują turbinę i koszty utrzymania mogą przerosnąć. Z benzynami jest podobnie bo kupując auto które równo pracuje, nie ma wycieków itp może okazać się, że za chwilę coś nawali - u mnie pękł pasek rozrządu po 30 tys km od wymiany - i pojawia się niespodziewana faktura na kilka tysięcy złotych. Oczywiście taka sytuacja może zdarzyć się niezależnie od marki i modelu. Stąd też radziłbym zakup auta w okolicach 14-15 tys i pozostawienie reszty jako "na wszelki wypadek".