Czyli jak odkręcę tą grodź, to co mam poodpinać ? Nie muszę wyciągać szyby. Nie robiłem tego nigdy więc może powinienem poobklejać blachę przez otwory serwisowe co by nie narobić biedyBędzie trudniej i z nerwami ale może to dobry pomysł .
moim zdaniem żeby dobrze okleić to musisz wszystko wyjąć
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
to koledzy pomóżcie jak to zrobić , na co zwrócić uwagę itd... z tymi drzwiami. Też zaczynam reanimować swoją Sunie
A nie można za piankować tych drzwi żeby choć trochę wyciszyć?
zapraszamy >> www.sklep.zrobieforme.pl
Gdzieś czytałem o tym. Ale zapomnij o zwykłej piance z marketu. Robią to specjalistyczne firmy Natryskują piankę poliuteracośtam cieniutką warstwą , ale raczej na podłogach i przy dostawczakach. Usztywnia , troszkę wycisza i ociepla :-) Ponoć maty sa THE BEST
To zdemontuj boczek drzwi porób foty jak to jest poskładane i poskręcane żebyś miał punkt odniesienia przy składaniu jak pojawią się problemy dawaj foty na forum i będziemy pomagać
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Odkrecasz złote śruby na 10 albo 13 i schodzi Ci cały szkielet drzwi. 4 śruby trzymaja dwie prowadnice szyby, każda przykręcona jest do szkieletu dwoma śrubami, wczęsniej ostrożnie powypinaj kable z obejm, na samym koncu spusc szybę na sam dół i lekko pogimnastykuj sie nią żeby wyszła dołem. przy odpinaniu szyby od mechanizmu opuszczania poradzisz sobie zwyklymi szczypsami, jeszcze jest tam jakaś zawleczka, zaraz idę do garażu to Ci cykne fotki
Panowie jak chcecie konkretnie wygłuszyć drzwi , to musice zrobić tak jak ja ma w swojej 166 materiałem do car audio![]()
Ekstra. Thx . Czekam.
A ja mam ciekawostkę . Zrobiłem sam klamki zewnętrzne . Sam tzn. za pomocą narzędzia wielofunkcyjnego o nazwie TESĆ. Właśnie pomalowałem . Jutro zobaczymy efekty .
Cały proces mam udokumentowany na fotach. Wrzuce jutro, bo przesiałem gdzieś kabel do foto. Wygląda obiecująco.
- - - Updated - - -
Dokłdnie taki mam zamiar . Zakupiłem maty bitumiczne i pianke poli samoprzylepną do car audio w BITMAT