Jak w temacie. Papierem to można się zamęczyć. Jest jakiś środek do usuwania gum? Woda z mydłem nie pomaga.
Jak w temacie. Papierem to można się zamęczyć. Jest jakiś środek do usuwania gum? Woda z mydłem nie pomaga.
Rozpuszczalnikiem
Sprawdziłem. Guma super się rozpuszcza, ale przy okazji rozpuszczalnik rozpuszcza plastik. Także rozpuszczalnika odradzam.
A jakiego urzyles?
Ja zrobiłem uniwersalnym i nic z plastikami sie nie stalo. Ja jeszcze pomalowalem je czarnym matem, efekt mi sie bardziej podoba niz oryginal
Uniwersalnym. Też teraz musze pomalować bo od rozpuszczalnika plastik się wybielil trochę.
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
Jak sie tylko wybielil to jest ok. Wazne ze go nie pomarszczylo
Wybielil i przy drapaniu drzewem porobiło lekkie rysy. Farba powinna to wyrównać
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka
było trzeba spróbować cocacolą, guma powinna sama odpuścić bez dodatkowego skrobania
Ja to robię na dwa sposoby. Jeden to środek do usuwania naklejek i pozostałości po kleju tego typu: http://www.leroymerlin.pl/artykuly-g...008,l1174.html lub szmatką matującą, którą dostaniesz w każdym sklepie z lakierami i farbami. Szmatką robię to na mokro z użyciem pasty do mycia rąk i schodzi trochę dłużej. Potem maluję 3-4 warstwy matowym lakierem w sprayu z Forcha. Tworzy super mocną i ładną powłokę podobną do oryginału.