jako że znam 3 kolory, to ten jest fajny czerwony![]()
jako że znam 3 kolory, to ten jest fajny czerwony![]()
Czerwony.
Jeśli chcesz dolewać, nie wiem czy nie lepszym wyjściem będzie wymiana płynu na nowy z przepłukaniem układu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Moja jest z lutego 2009 i też miałem problem ze zbiorniczkiem. Płyn nagle zaczął się pienić,a w trakcie kręcenia kierą słychać było buczenie. Po wymontowaniu starego zbiorniczka coś w nim latało. Wymiana na nowy załatwiła sprawę.
A żeby było jeszcze ciekawiej to fabrycznie miałem zalany płyn zielony.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Bo po lifcie zastąpiono płyn czerwony płynem zielonym![]()
Racja.
Odruchowo zawsze sięgam do instrukcji do mojego przedlifta. W najnowszej jest GI/R.
Myślałem nawet ostatnio o wymianie płynu czerwonego na zielony, nie wiem tylko co na to pompa![]()
Podobno zielony jest rzadszy ? Tak słyszałem
Nadal nurtuje mnie problem wymiany pompy na nie alfowskąEw, regeneracja pompy we własnym zakresie, tylko nie znalazłem żadnych zestawów naprawczych do 2.4
![]()
Kup pompę na allegro od francuza 1,6hdi. Myślę że będzie pasować. Jedynie będzie się różnić wielkością kółka choć nie sądzę. Kolanka obrucisz i będzie git.
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
A w najgorszym wypadku będziesz w plecy 40pln bo tyle kosztują pompy od picasso :-D
SZUKASZ NOWYCH OPON? NAPISZ PRZYGOTUJE OFERTĘ.
DYSPONUJE DUŻĄ ILOŚCIĄ OPON NOWYCH JAK I UŻYWANYCH!!
Felgi nowe i używane! dystanse każdy rodzaj !
chodzi mi generalanie o mocowania, czy jest plug&play ?Bo jak nie, to trzeba będzie kombinować
![]()