Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Temat: Chłodnica wody 2.4JTD

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Cytat Napisał biedziak Zobacz post
    no ja wlasnie znalazlem tu: http://moto.autocentrum.pl/ za niecale 500 zeta. zgadza sie roznica na szerokosci jest bodajze 3 mm. tylko co z ta gruboscia. jak widac u innych to jakos dziala. tylko ja jestem upierdliwy i nie chce zeby to jakos dzialalo. ma dzialac dobrze tak jak przed rozwaleniem chlodnicy. ogolnie to nikt dokladnie sie nie orientuje. sprzedawcy patrza na te numery katalogowe i mowia ze chyba moze taka tez byc. jeden mechanik powiedzial ze on to widzi tak 18 mm do 1,9 24 mm do 2,4. powiedzial ze przy zalozeniu tej 19 mm temperatura w lato moze czasami przekraczac 90 stopni, a co za tym idzie auto szybciej bedzie sie grzac i czesciej beda dzialac wentylatory. sam juz nie wiem. tak czy tak dzieki za szybka odpowiedz.
    pozdrawiam
    Jeśli potrzbowałbyś takiej chłodnicy i wiedziałbyś już jaką chcesz dzwoń 607-501-542. Mam i 18mm i 24 mm. I jedna i druga bedzie Ci dobrze służyła a róznica w cenie 200 PLN.

Pzdr.

biedziak
    Gość

Domyślnie

witam.
    udalo mi sie kupic chlodnice Valeo 580x394x24 mm za 500 zl. doszedlem do wniosku ze 200 zl wiecej za taka sama jak mialem to nie jest az tak duzo no i mysle ze kolejne 200 tys na niej przejade. sklep w rybniku. jak ktos chce dokladne namiary to piszcie.
    Slom dzieki za checi, ale zalezalo mi na czasie, a ten sklep mialem po drodze jadac do pracy.
    pozdrawiam.

Użytkownik Pirat drogowy
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    BMW E60 530i

Domyślnie

Cytat Napisał biedziak Zobacz post
    witam.
    udalo mi sie kupic chlodnice Valeo 580x394x24 mm za 500 zl. doszedlem do wniosku ze 200 zl wiecej za taka sama jak mialem to nie jest az tak duzo no i mysle ze kolejne 200 tys na niej przejade. sklep w rybniku. jak ktos chce dokladne namiary to piszcie.
    Slom dzieki za checi, ale zalezalo mi na czasie, a ten sklep mialem po drodze jadac do pracy.
    pozdrawiam.
    Spoko.
    W sumie też miałem w podobnej cenie. Jednak gdyby ktos potrzebował jeszcze jakąś chłodniczke czy też skraplacz klimy to zapraszam.

Irokez
    Gość

Domyślnie

No i po robocie.
    Co się okazuje - jednak miałem Valeo 606245810 czyli ePer robi w małego.
    Druga sprawa - nie mam zielonego pojęcia jak oni oznaczają 24mm jak ja nie zmierzyłem róznicy między tą niby 18mm z Aledrogo a oryginalną - hint - obie mają 24mm szerokości na zewnetrznym wymiarze, rdzeń też taki sam.

Teraz - szlag niech trafi gościa a co dał taki badziew w postaci śrub mocujących chłodnice ze sobą czy wentylatory do chłodnicy - kurde, 6 mi sie jak masło urwało przy odkręcaniu. Czemu tu nikt nie napisał o śrubach żeby kupić?
    Kategorycznie nie podchodzić do tematu bez kompletu nowych śrubek! Gdyby nie to temat miałbym zamkniety w 2 godziny pracy 2 osób. A tak wyjazdy innym autem po śrubki walone bo nietypowe. Główka nasadowa 8-semka od razu z podkładką, długość 20mm i fi 5mm. Najlepiej kupić oryginały w ASO bo inaczej kombinowanie.

Oryginalna chłodnica zjedzona masakrycznie, wstyd, Valeo a taki badziew. Jakoś chłodnica klimy ma się dobrze.

Co do rozbiórki - nie ma bata jak ma być sprawnie to zciagamy zderzak. Śruby mocujące odkręcamy przez otwór powstały po zciągnięciu zaślepki na halogen (jak sie nie ma kanału jak ja). Niezła z nimi jazda. Potem juz spoko.

Nie udało mi sie całego płynu zlać, próbowałem dmuchać w rury a i tak wlazło spowrotem tylko 4 litry (wlałem Prestone, śliczny zielony żarówiasty). Aby odpowietrzyc chłodnicę nie ma bata, trzeba odkręcić ten korek na chłodnicy i czekać aż zacznie lecieć płyn.

To tyle na szybko.

Pozdrawiam.

biedziak
    Gość

Domyślnie

ja tez juz po wymianie, sam sie w to nie bawilem za to mechanik mial podobno mnostwo z tym roboty. u mnie tak samo stara chlodnica wygladala masakrycznie. obiegu plynu to tam juz chyba w ogole nie bylo. sito prawie na wylot pod jednym z wentylatorow. a od spodu brakowalo calych dwoch rzedow blaszek. dziwne ze tak siadaja chlodnice w jtd. w sklepie tez pytali czy to normalka w naszych autach, bo maja mnostwo zamowien. nie wiem jak ta 18 mm sie zachowuje, ale u mnie teraz na tej valeo temp. caly czas 80, a zeby wlaczyly sie wentylatory to naprawde musze sie postarac.

Irokez
    Gość

Domyślnie

Ta z Aledrogo jest ok.
    Też cały czas 80, podczas jazdy aby podeszło do 90 to trzeba dobrze ciskać. Jak na razie wentylatorów nie udało mi sie właczyć (to znaczy nie staniem w miejscu tylko podczas zwykłej jazdy) a na starej to co chwila przy temperaturze na zewnątrz 20 stopni.

biedziak
    Gość

Domyślnie

no to objawy przed wymiana mielismy identyczne. mam nadzieje ze nastepnemu komu walnie chlodnica ten watek pomoze w ocenie ktora kupic. roznicy w dzialaniu nie ma, wiec allegro.;] zycze jak najdluzszego dzialania nowej chlodnicy i pozdrawiam.

Użytkownik Romeo Avatar RogerIZ28
    Mieszka w
    Siemianowice Śląskie
    Auto
    Była piękna 156 1.8TS 2000r LPI

Domyślnie

600zł za Valeo to przecież nie taka tragedia, ja do TSa dałem troche ponad 500zł i myśle że jak taka cena wchodzi w grę to nie ma się co szczypać z zamiennikami - chyba że zamiennik kosztował by 200zł

diesel power http://je.pl/qeuy