Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Chłodnica wody 2.4JTD

Irokez
    Gość

Domyślnie Chłodnica wody 2.4JTD

Witam.

Idzie wiosna, robi sie cieplej i brak blaszek daje sobie juz znać podnosząc temp. wody lekko ponad 90 stopni jadąc tak 150 autostradą.

Na Aledrogo pełno nowych chłodic opisywanych jako do 1.9 i 2.4JTD o wymiarach 580x397x18 (nr kat. 60624581). Ja mam w/g epera 60656716 czyli 580x395x24.

Robił ktos podmiankę chłodnicy i wymieniał taką grubą 24mm na tą allegrową 18mm ?

Rzucam okiem na Intercars i tam z katalogu wychodzi że dla mnie jednak mają 24mm ale ceny... (Valeo 732248 to 600zł, BEHR 8MK 376 718-111 za 700zł). Idzie kupić za 400zł coś co pasuje do mojego auta? Ktos to przechodził?

Pozdrawiam.

lukas_ps86
    Gość

Domyślnie

Ja równierz miałem problem z chłodnicą (też 2.4 jtd 136KM) i kupiłem u tego gościa Allegro
    szybka przesyłka, dobrze zapakowana, bezproblemowo, pasuje jak ulał. Jeśli zadzwonisz to wyśle za pobraniem, chyba jedna z niższych cen na tamtą chwile jak kupowałem.
    Swoją drogą wspułczuje konieczności wymiany, jeśli wymieniasz sam to czeka cię sporo rozkręcania.

Irokez
    Gość

Domyślnie

Ale rozmiar 24 zamieniłeś na 18 czy miałes już taką 18-stkę oryginalnie?

Hanys Romeo Avatar Adam$72
    Mieszka w
    SI
    Auto
    sztrucel 156 2.4TDI , FZS 600

Domyślnie

Cytat Napisał lukas_ps86 Zobacz post
    Ja równierz miałem problem z chłodnicą (też 2.4 jtd 136KM) i kupiłem u tego gościa Allegro
    szybka przesyłka, dobrze zapakowana, bezproblemowo, pasuje jak ulał. Jeśli zadzwonisz to wyśle za pobraniem, chyba jedna z niższych cen na tamtą chwile jak kupowałem.
    Swoją drogą wspułczuje konieczności wymiany, jeśli wymieniasz sam to czeka cię sporo rozkręcania.
    Potwierdzam,też kupowałem u tego gościa.Nie pamiętam już jaką grubość miała stara chłodnica,chyba nawet tego nie sprawdzałem.Jak kolega wyżej pisał-roboty w cholere.

ViP Rowerzysta Avatar piotr_alex
    Mieszka w
    Ciechanów/NDM
    Auto
    Crosswagon 2005r & 159 1.9JTD 16V 2008r

Domyślnie

Ja też kupowałem u niego chłodnicę i polecam z czystym sumieniem, mam ją już około pół roku i spełnia swoją rolę.

Irokez
    Gość

Domyślnie

Litości, kupię ją u niego, ale czy mieliście w swoich bolidach oryginalnie 60656716 czyli 24mm gruba czy 60624581 za którą właśnie na tej aukcji jest zamiennik.

W eper w zalezności od silnika była albo jedna albo druga.
    Mam klimę, dwa wielkie wiatraki, intelcoller jeszcze i czy to wszystko się zamocuje.

lukas_ps86
    Gość

Domyślnie

Niewiem czy stara była orginalna, ale miała 24mm, a nowa 18 pasowała idealnie bez żadnego problemu.

biedziak
    Gość

Domyślnie

witam.
    a wiec jak jest z tymi chłodnicami. wlasnie mam do wymiany ta nieszczesna czesc. katalogowo powinienem miec o grubosci 24 mm. czy jesli zamontuje 18 mm to bedzie mialo jakis wplyw na dzialanie auta?? nikt jasno na ten temat sie nie wypowiedzial. ktos mi wspomnial ze taka grubosc to raczej tylko 1,9 jtd. podobno auto moze nie trzymac temperatury jaka powinno. tak z ciekawosci w Ganinexie sypneli cene 1650!!! na allegro 300,a w intercarsie za ta allegrowa 820.

Irokez
    Gość

Domyślnie

Nie mam pojęcia, nikt nic nie napisał.
    Leży przede mną ta chłodnica z Alledrogo kupiona u polecanego wyżej. Na pudełku KALE OTO RADYATOR.
    Znalazłem wymiary zamiennika oryginału 24mm firmy Nissens art.no. 60044 (za 6 stówek), a następnie porównałem z wymiarami tej co kupiłem - no więc to samo, rozkład mocowań i wymiary się zgadzają.
    W sobote biorę się za wymianę, kupię tylko jeszcze płyn do chłodnic (raczej Dynagel 2000 bo Borygo ostatnio kupione wyszło temperatura zamarzania 26 stopni glikometrem a i na dolewki ewentualne lepiej dostepne) i nowe opaski.

Dam znać jak się sprawuje.

biedziak
    Gość

Domyślnie

no ja wlasnie znalazlem tu: http://moto.autocentrum.pl/ za niecale 500 zeta. zgadza sie roznica na szerokosci jest bodajze 3 mm. tylko co z ta gruboscia. jak widac u innych to jakos dziala. tylko ja jestem upierdliwy i nie chce zeby to jakos dzialalo. ma dzialac dobrze tak jak przed rozwaleniem chlodnicy. ogolnie to nikt dokladnie sie nie orientuje. sprzedawcy patrza na te numery katalogowe i mowia ze chyba moze taka tez byc. jeden mechanik powiedzial ze on to widzi tak 18 mm do 1,9 24 mm do 2,4. powiedzial ze przy zalozeniu tej 19 mm temperatura w lato moze czasami przekraczac 90 stopni, a co za tym idzie auto szybciej bedzie sie grzac i czesciej beda dzialac wentylatory. sam juz nie wiem. tak czy tak dzieki za szybka odpowiedz.
    pozdrawiam