Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Temat: Zamykam pilotem-brak potwierdzenia

Użytkownik Świeżak Avatar marc1nz
    Mieszka w
    podkarpacie
    Auto
    AR 156 3.0 V6 Q2

Domyślnie

u mnie rocznik 98 przed restartem kompa nic nie mrugalo ani nie bylo bip ,po restarcie kompa mruga kierunkami bez bip 2szybkie blyski przy otwieraniu i jeden dlugi przy zamykaniu ,i badz tu madry ,moze ktos podpowie mi jak to zrobic aby mnie nie powiadamialo bo sie przyzwyczailem do poprzedniej wersji

cin_ek
    Gość

Domyślnie

instrukcja obsługi do wersji przed liftowej mówi tak jak pisałem wcześniej więc qualin masz chyba coś nie tak albo to nie jest fabryczny, marc1nz masz alarm?

Użytkownik Ogier Avatar tomaszko79
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 2.4 JTD 10v 150KM Distinctive - X.2002 r.

Domyślnie

w mojej z X.2002 156 SW 2.4 JTD migają tylko kierunki
    alarmu nie mam ale takiś sygnał by się przydał oprócz kierunków potwierdzający otwarcie i zamknięcie auta
    może ktoś wie czy się da włączyć takowy??

krzys-krzys156
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał marc1nz Zobacz post
    u mnie rocznik 98 przed restartem kompa nic nie mrugalo ani nie bylo bip ,po restarcie kompa mruga kierunkami bez bip 2szybkie blyski przy otwieraniu i jeden dlugi przy zamykaniu ,i badz tu madry ,moze ktos podpowie mi jak to zrobic aby mnie nie powiadamialo bo sie przyzwyczailem do poprzedniej wersji
    .....Jak kupiłem to mi się wydawało.że mrugają światła(alfa 98r)...wymieniłem baterie w pilocie i potem przestały....takie odniosłem wrażenie ,że mrugały wcześniej-może to złudzenie optyczne bo jeżdze kilkoma autami na raz i tam mrugają....??

Użytkownik Świeżak Avatar marc1nz
    Mieszka w
    podkarpacie
    Auto
    AR 156 3.0 V6 Q2

Domyślnie

cin_ek -tak mam alarm ,tak ze sadze ze jakos sie aktywuje system na powiadamiane lub nie skoro przed restartem jedynym powiadomieniem byl odglos zamykanych rygli w dzwiach hmm napewno zaraz po wpieciu akumulatora autoalarm robi bip a czerwona kontrolka w samochodzie miga szybko kilka razy - sadze ze wtedy wcisniecie (kilkukrotne ?)w kluczyku przycisku od otwarcia aktywuje powiadamianie lub nie jednak moge sie mylic

---------- Post dodany o godzinie 20:46 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:43 ----------

aha autoalarm jest fabryczny

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Myślę jednak że to zależy od zaprogramowania danego alarmu ,np u mnie wygląda to tak ,Przykład : Jeżeli alarm sygnalizuję syreną wł/wył a chcemy zrezygnować z tej funkcji to należy wejść do samochodu,zamknąć drzwi,następnie wł i wył alarm.Przekręcić klucz w stacyjce sześć rzy i wcisnąć przycisk pilota.Kierunkowskazy błysną sześć razy potwierdzając przełączenie funkcji ,od tej chwili alarm będzie załączał sie cicho ,analogicznie wł tej funkcji ,obecnie zaprogramowany jest uzbrojenie pojedyncze mrugnięcie +syg dźwiękowy a wył potrójnym syg +mr

Pozdrawiam
    [*]